После јунската т.е во јули, казнена сесија нема да има од причина што јунската сесија оваа година е поделена на 2 декади. Сесијата во август е една од трите редовни сесии, додека за казнена во период септ-окт слушам дека ќе се лобира да има. Искуство со Бучковски немам, јас полагав кај Гоце.
Zdravo kolegi, utre polagam pismeno kaj prof Marika Ristovska po predmetot Politicki sistem.. Dali ke moze da mi kazete ako nekoj polagal kakvi prasanja dava najcesto?
дечки здраво, јас сум бивши студент на правен факултет ама треба да барам реиздавање на уверение од прв циклус на студии па ми рекоа дека треба да уплатам 1000 денари на мсетка на факултетот. Ако има некој податоци која е жиро сметката со која назнака или ако имате слика да видам како треба да се пополни би ви била ептен благодарна, да не чекам у тоа поштичето на факс да си уплатам на др место
Ако сум добро упатена, ако не си задоволен од оцената не ти ја впишува професорот во индекс и одиш да преполагаш. Ако ти е веќе впишана во индекс, не знам да ти одговорам треба да прашаш на студентски прашања.
Девојки се мислам за правен факултет во Скопје. Па ајде некој ако сте завршиле или ако моментално го учите да ми кажете искуство. Како е лесно, тешко. Кој предмети ги има и дали има странски јазик. Ве молам за помош. Не сум од Скопје а сакам да учам таму па се решив за правен факултет а незнам баш шо како одат работите па ако има некој да одвои време да ми објасни. Ви благодарам однапред
Здраво девојки. Би Ве замолила ако некоја од вас моментално е или има магистрирано на насоката Финансово право и финансии да ми пише. Имам неколку прашања во врска со таа насока. Ви благодарам
На сите факултети на УКИМ ако предметот се запишува по трет пат, односно ако се презапишува по втор пат се паѓа во приватна квота.
Девојки имам едно прашање. Дали се здобиваме со називот дипломиран правник и добиваме диплома ако учиме 4 години, а со 3 години сме само со назив правник? И дали може да се учи само 4 години и да сме дипломирани правници без продолжување на 5тата со што би биле магистри или со 3 години сме сепак дипломирани правници? Многу ме буни ова
Дечки,дали за Политички Систем треба да се полага и колоквиум и испит? Има ли некој/а кој/а го полагал/а предметов годинава во Јануарската или Јунската сесија?
Здраво, може ли некој што студира односи со јавноста или е запознаен со тие студии да ми објасни подетално околу факултетот
Девојки доколку некој има што паузирал некое време од факултетот, Ве молам нека ми пише, јас паузирав ама сега имам прашања, на студентски не ми одговорија ништо кога бев да прашам. Ви благодарам однапред.
Смерот односи со јавност не е тежок. Знам студенти со доста висок просек на тој смер. Да не се разбериме погрешно мислам само за смерот односи со јавност,а не за другите.