Не студирам на правен, ама мислам дека на сите факултети на УКИМ бараат 8 просек. Сепак нека пише некој кој студира на овој факултет.
Здраво луѓе.сега одат уписите на факултет па јас по моја долга веќе пасија го одбрав правен. Ќе може некои кратки информации за професорите,учењето и дрндрн. Сега е се поново,па затоа не обрнував мн. внимание на првите страни. Позз
Професорите се исти какви што беа додека го имаше стариот начин на студирање. А на кои студии си запишана? За правни можам да ти дадам информации.
zdravo, zainteresirana sum za zapisuvanje na praven sakav da ve prasam koga ke zavrsat 3 godini pravni studii dali e zadolzitelno master ili moze da se prodolzi direkno so 2 god staz kaj advokat pa pravosuden ispit ?
Фала за информацијата а инаку сега видов на нивната страна дека има слободни места во државна квота за сите студиски програми.
Секоја година има слободни места и за во втор уписен рок,а и во трет остануваат неколку.Само правните се полнат иако се има случено и за таму да останат 2-3 места во трети. Ослабен е интересот затоа што факултетот е за никаде.
Зошто по два термини пишува? Или можиме да си избериме ние на кој датум сакаме да завериме семестар? Не ми е јасно, не сум во мк ќе пуштам други луѓе да ми средат работа и сеа не знам што како..