Во врска со презашишување предмети откако ке ги презапишеме колку пати имаме право да ги полагаме на пример ако ми е презапишан од март годинава но не сум го полагала ниеднаш до сега или пак еднаш до кога имам право да го полагам
Не студирам тука, но на сите факултети на УКИМ е исто. Не знам како може да ти е презапишан во март. Предмети се запишуваат и презапишуваат кога се врши упис на семестар значи или септември или јануари, почеток на февруари. Ако предметот е презапишан може да се полага на колоквиуми (сепак зависи од факултетот и професорот, има професори кои не дозволуваат презапишан предмет да се полага на колоквиуми) и во трите испитни сесии.
Имам уште еден предмет останато од додипломски, ако не го положам сега ќе треба ли нешто да упишам (празен семестар, е2 нешто такво) или може регуларно да го полагам во казнена?
Здраво, утре ќе поднесам молба на факултет за да ми одобрат (се надевам) дополнителен термин за полагање на испит затоа што заради здравствени причони го пропуштив терминот. Исто така ќе ја однесам и лекарската потврда. Ме интересирс дали некој претходно имал вакво искуство, дали има шанси да се одобри терминот, колку време би чекала за повратен одговор?
Decki imalo rezlutati po predmetot angliski na 16 polagav bile objaveni na strantata i i know no megjutoa nisto ne otvara dali kaj vas otvara
Здраво имам едно прашање во врска со презапишување предмети. Сеа ќе запишувам 5ти семестар а имам два предмети останато од 2ри и од 3ти семестар. Е сега, доколку сега не ги презапишам и ги оставам за на крај (за септември наредната година) дали ќе можам да го презапишам тогаш без да уплатам цел семестар? Како нешто празен семестар само со презапишани предмети?
Продавам книги за прва година, Англиски јазик (учебник и работна не користени), Историјата на правото двете книги, Право и информатичка технологија, скрипта Уставно право, двете книги Економика, Вовед во правото, скрипта Социологија на правото и скрипта Римско право. Пишете ми слободно лп.
Девојки сакам да Ве прашам нешто. Во февруари минатата година не запишав 4 семестар, дали ќе можам сега во февруари да запишам ? Инаку бев на студентски и Зоки ми кажа да запишам веднаш, ама јас не сум во можност да запишам, да можев ќе запишев кога требаше.
Девојки каков е колоквиумот кај Мишо Докмановиќ историја на право и дали мора да имам оригинал книги кај него?