1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Правни проблеми

Дискусија во 'Правни совети' започната од babyketi, 7 февруари 2010.

1. pross

pross Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    139
    Вредноста на која се пресметува данокот на имот е пазарната вредност на делот кој го поседува и е утврдена во самото решение.

Да, за станот во кој живееш постои даночно намалување од 50%, односно се даночи со стапка од 0.05%, а за недвижности во кои не живееш данокот на имот се пресметува по стапка од 0.1%.

Последна измена од модератор: 27 јуни 2025
    На SummerGirl и anaja1 им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.692
    Допаѓања:
    38.361
    Да. Ќе плаќаш половина од таа сума. Нашиот данок е 1 214 денари. Првата година плативме дупло затоа што немавме сменето лични карти. Сумата тогаш беше 2 428 денари. Двајцата плативме по 1214. Кога сменивме лични карти сумата сега е како таа што ја пишав. Плаќаме по 607 денари.

3. rrrrrrrrrr

rrrrrrrrrr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    177
    Мој колега од студенските денови по право, продолжи да работи адвокатура и мене ме застапуваше во работен спор против една повлијателна наша компанија, и иако од нивна страна имаше непристојна понуда, човекот до крај ме застапуваше професионално и на крај успеа да го дибие предметот. Вечно ќе му сум благодарна. Не знам колку е во ред јавно да го напишам, затоа ако си заинтересирана пиши ми ЛП.

На st-el му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.515
    Допаѓања:
    4.605
    Не можам да ти пишам порака.. затворено ти е сандачето.