Мене све ме буни , штом ми стигна такво решение дека сме сите три наследници на 1/3 значи еднаков дел имаме сите , дека сопругата нема поголем дел од ќерките ?
Сопругата доколку наследува само со ќерките, ќе дели еднакво со нив, но суштината е, дали сопругата тоа што го дели го СТЕКНАЛА во текот на траење на брачната заедница, или тоа е исклучиво личен имот на оставителот, тоа треба најпрво да се утврди и разграничи, бидејќи доколку двајцата стекнале во текот на бракот заеднички имот, еве да речеме еден стан, тоа е нивен заеднички имот стекнат во брак, и доколку оставителот почине, во текот на оставинската постапка нотарот е должен да ја запраша сопругата дали бара ИЗДВОЈУВАЊЕ на ЕДНА ПОЛОВИНА како имот стекнат во брак, па доколку сопругата изјави дека бара, во тој случај ќе се наследува само втората половина на ТРИ ЕДНАКВИ дела, а доколку се работи за личен имот на оставителот кој не се смета за имот стекнат во брак, во таков случај целиот тој имот ќе се подели на три еднакви половини..
Го има стекнато во брак ама изгледа не барала штом сите наследивме по 1/3, така пишеше во решението на нотарот