Па да ти кажам искрено не ни видов. На татко ми е случајов, ама јас средував документација. Реков пред некој ден ќе видам, па заборавив. Си реков ајде да им дадам уште малку фора хаха Иначе жалбата Евн ја поднесе многу пред мај. Тоа што штрајкувале, да не ти звучам лошо (во случај да работиш таму) ич не ме интересира.. Секој си бара права во оваа банана држава, ама ако е со закон нешто дефинирано, можат тие и 3 години да штрајкуваат, зарем треба цело судство да прекине со работа? Тоа ти е исто како да земе цел Клинички центар да штрајкува..
Знам..кат-тад Татко ми за малку ќе умреше пред еден месец, па сега не сака да остави нерешени работи Да ти кажам искрено, имам чувство дека ќе победи ЕВН ама ај, да си правиме да ни е интересно.. После 1 тон хартија потрошена за "докази" криво ми е да победат ... барем хартијата да ја рециклираат
Ма нема шанси јас да одам пак на суд , предметот си беше и на апелација и врз тоа е направен елаборатот , сега заради некој што се вработал партиски со 0 знаење, мојот џеб да трпи , ма утре до кај Директорот на катастарот ке се жалам .... Не дај боже некој да тргне по судски патишта !
Прво провери кој документ недостасува, барање или печат за правосилност и извршност на Пресуда. Најдобро е да го запазиш рокот, поднеси си жалба па потоа иди до кај Директорт на катастарот. Ако не си задоволна од одлука по жалба поднеси тужба. Ако немаш средства за тужба претставка до Народен Првобранител дека ти е повредено право на сопственост утврдено со Пресуда поради проблеми во АКН
Мене не ми е јасно нешто,бруи цела Држава дека имало, волку- толку магистри, доктори Од кого и од кој книги учат што толку не знаат,секој по свое си тумачи Не не бива,дефинитивно ништо од Джава
Ми беше одбиено заради некомплетност , ние го доставивме елаборатот од пресудата од 2008 , и плус нов елаборат , плус пресудата од апелација , образложението беше дека новиот елаборат не бил во пресудата и затоа се одбива , а им го дадовме и елаборатот од 2008 , ај сега што да им правиш
Проблемот е што се вработени неписмени партиски војници со купени дипломитие со знаење без врски и книшка не се во институции туку дома си седат.
Кретени можно ли е да ве изиграат и да ви го сокријат елеборатот? Барај си ги документите назад пишувај жалба и поднеси ги сите документи како докази оти ве изизграле овие изгледа не им одговара одлуката.
Утре ке биде хаос , ако осетите земјотрес да знаете тоа сум јас во борба против неписмените институции !
Завршив работа , било недоразбирање од нивна страна ( а за моите нервози баш му е галје на некого ) битно средив , и готово е !
Добро е што добро се заврши Ама уште еден доказ,дека тие што се тамо,не си ја знаат работата Причината,неодговорност или незнаење,е прашање сега
Mi treba eden praven sovet. Brat mi i snaa mi se razveduvaat, 5godini bea vo brak, nemaat deca, uste nemaat podneseno brakorazodna parnica. Snaa mi do sega imala samo 2nedeli raboten staz, nigde nema raboteno, no brat mi lani otvori firma na negovo ime. Kako odi brakorazvodnata postapka i dali snaa mi ke ima pravo da mu zeme nesto, a bea celosno na tovar na majka mi i tatko mi. I dali moze on nekako da se zastiti. Vi blagodaram za sovetot!
Ајде вака на брзина ќе ти одговорам затоа што сум на работа моментално кога доаѓа до развод на брак и кога ќе дојде постапка да се дели имот, се дели само заеднички имот што е стекнат во брак. Што значи жена му ќе може да бара дел само од оној недвижен или подвижен имот кој го купиле додека биле во брак. Фирмата си е на брат ти и така ќе остане, освен ако еве не купиле дуќан заедно за таа фирма, во тој случај може да му бара пола од тој дуќан. Од друга страна пак, може да му бара издршка на брат ти, ако таа нема доволно средства за живот, без своја вина останала без работа, не е способна за работа и слично и тоа за одреден период кој го определува судот. Ова вака на кратко ти одговорив кои се можностите со површни информации од твоја страна. Поздрав
Dali nekoj mozi da mi kazi nekoj praven sovet vo vrska so zalba do ambasada,kade bez nikakva pricina sum ignorirana I stavena na hold za mojara viza,site granici se pominati na bezobrazluk grubost I ne profesionalnost se raboti za Marokanskata ambasada vo Sofija kade sto za zal nasata drzava e totalno ne sposobna I ne zainteresirana za bilo sto da reagira,ako moze nekoj da mi dade nekako odgovor ili sovet ke vi bidam mn blagodarna vo ocajna situacija sum
@Nina26 Mu pisav no ova neznam kakva drzava e I kakva ambasada se go napisav pismoto I sve poslem nikako ne se isprakase neznam poveke kaj da se obratam umorna sum od ovaa situacija,ke odam I vo naseto ministerstvo za nadvoresni raboti no nikoj nisto ne prevzema...