Не бев сигурна сакав да си прашам иначе сите правиме грешки дури и оние кои што мислат дека се знаат. поздрав
Си претпоставував дека е со 1 а само ме збуни дека на форумов кога пишувам ми покажува со црвена линија како зборот да не е точен, затоа што назад прочитав од други форумџики дека ако покажува црвена линија дека зборот не е точен.
Во една книга го сретнав зборот "позволи" , според контекстот се милси на "дозволи" (од глаголот дозволува), па онака малку ме зачуди зошто е напишано така.. Го има некој сретнато зборот и како е правилно?
Црвена линија се појавува само кога пишуваме на латиница,а не на кирилица и кoга на латиница не пишуваме збор кој што е исправен на англиски Така да ако со латиница напишеш vozvrakam ќе ти биде грешно исто како и vozrvraakam
Мислам дека на Дејзи и се разјасни веќе дека е без т девојки. Инаку Дејзи можеш и во пребарај ја темата да напишеш прво, многу нешта се веќе споменати. Поодделно би требало да е правилно. Одделно е, така што...
Дозволи ми да ти објаснам. Ј не се става пред одредени самогласки, туку се става само ако има три самогласки по ред па ј се става измеѓу претпоследната и последната самогласка.
Јас знам дека е пејач,него на неа не и е јасно, штом вели дека ј се става каде има 3 самогласки. Спојлер се извинувам за оф-топик.