Едно време пишував сваќа...сега видов нешто не ми штима и гледам сФајќа било точно. Тоа ми беше најголем срам (од самата себеси).
Ова што ќе го кажам сега не е баш правопис туку правило на изговарање Сите луѓе што сум ги слушнала (и исклучоци има, нормално ) велар „работаат“ тие си мислат овие глаголи во множина се прават како „сакаат“ „проверуваат“ итн. Премногу иритирачко чувство за слушателите. Па уште кога ќе им речеш на луѓето дека не е така, веднаш почнуваат: Уфф... како се нервирам Грешките при правописот се најчести и најиритирачки грешки воопшто... Инаку сакав да прашам дали е правилно „принцови“, „синови“ или „принцеви“ и „синеви“.. веќе долго време се мислам
мене ме нервира кога наместо н се користи њ како "трењер" или "трењерка" (она што се облекува ) Исто мојата наставничка по биологија и хемија употребуваше зборови како: беаа, жиивеаа, учаат, растаат.. А овој коментаторот на сител за првенството толку ли не се најде некој да му каже дека не е читириесет.. уште помалку читарнаесет Дури и кога водевме се нервирав на тие два збора.. Мислам дека и јас понекогаш употребувам зборови што не се правописни.. но мислам дека не е забележително.. Барем јас така мислам
Има ли некој термин за ткаенина со линии? Штрафти не е правилно, така? Пруги или риги уште помалку иако многу се користи.
^ Ако е ова некој релевантен извор http://www.makedonski.info/search/риги?where=undefined&position=undefined
^ Можев во живот да се кладам дека не е риги. Хипи, живот ми спаси иако некако не сум убедена Мора да си купам правопис, не можам на дигитални лексикони да верувам. Црно на бело, да видам прво кои се автори