Здраво феминки! Дали некоја од Вас знае каде може да се купи смукалка без кабел? Таа работи на батерии и се полни на струја. Секоја информација ќе ми биде од корист.
Jaс дoјдoв дa си јa пoфaлaм мoјaтa нoвa прaвoсмукaлкa.Пред oвaa имaв Кирби нaјнoвa и не знaев дaли пoстoи нештo штo ќе ми јa зaмени,a нaјмaлку oчекувaв дa е некoј не тoлку пoзнaт бренд. Кирби јa сменив зaрaди тoa штo премнoгу ми беше кoмплицирaнa зa рaбoтa,беше тешкa зa движење,мнooгу бучнa и пред се сфaтив декa тoa е прaвoсмукaлкa зa чистење нa гoлеми јaвни прoстoрии или oгрoмни куќи. ФАНТOМ ми е нoвoтo милениче зa кoе бев мнoгу скептичнa,5000 денaри јa плaтив ништo вo спoредбa сo Кирби.Тoлку мнoгу влече,штo мислaм декa кoмшиите пoд мене oсеќaaт вaкуумБучaвa скoрo и дa немa,a нaјмнoгу ми се дoпaѓa тoa штo рaбoти сo кеси нa менувaње,пoхигиенскo здрaвје.
Најдоброто нешто. Усисува и џогира истовремено. За големи површини идеално. Јас додека усисам,после ме мрзи да џогирам дека доста голема површина е. Вака наеднаш раат сум. И одлично чисти.
Па има тука во наша близина нивно преставништво,од Vorwerk,се јавив и дојдоа. Ја пробав оваа и роботот исто така. Исто супер беше и роботот,се пика сегде под кревети,под комода,маса,помеѓу столчиња. Ама јас поголема површина имам и само еден тепих,па затоа за оваа се одлучив. Имаат разни понуди,цената зависи од тоа кој пакет ке го земеш. Јас имам четка за џогирање и усисување,само за тепих,една само за ламинатот,некои додатоци за пајажини,кола и сл. Во пакетот беше една мала рачна правосмукалка на батерии,таа и ја дадов на свеки. Инаку се чинеше околу 1500€. Ама вреди. Свекрва ми има од нив уште пред 30 год купено и уште работи.
ги разгледав баш сега , шо убав е и роботот ама и јас немам теписи и ми се свиѓа ова оти е со плус џогирање кратиш работа , многу се добри и има доста избор , скапички се да ама чим се трајни вреде да се размисле , подобро овој модел отколку кирби тоа брмчало да ми го дават гратис не го сакам .
Значи не да чисти,стакло го прави подот,презадоволна сум. И не да траат,ти викам свекрва ми уште го користи. Има мало такво за полнење вода и средство. Крпата си ја мењаш кога ќе се извалка. Лесни и практични. Роботот е супер,ама пак неизџогирано останува. Вака раат.
Моите ми го купија на подарок Shark Navigator пред месец дена оти се преселивме во нов стан,ама теписите ги купив од тие новите со гума што се,што се перат во машина.Со две мали деца по практични ми се. Е сега Shark не ми одговара оти усидава страшно,влече се,с теписите многу тенки,па нарачав Dyson од странство да ми донесат.Ако е некој заинтересиран за Shark,би можеле да се договориме за некоја пристапна цена.
@Asja намали го вакумот на правосмукалката ( горе на подолгата цефка го има сиво прстенче што се врти) па нема да ги подига теписите додека пресмукуваш. Кај мене во спална на малите стапки така ми се случуваше ама го регулирам валумот и се олеанува пресмукувањето. Јас сум презадоволна од Shark.
Имав Самсунг и во рок од 5 години ми се распипа 4 пати, проблем со моторот а убава е. Сакам да купам нов и некоја искуство со овој модел на Ровента? Многу ја фалат па сакам да ја купам. 760W а одговара на правосмукалка од 2000W Мала и практична. Цената и е околу 6000 ден и има тест период од 5 месеци.
Толку и е потрошувачката, а реалната усисувачка моќ 200W Мене ова ме буни. На некои пишува 1600W, a усисувачка моќ 320 W
Не верувам дека не' излажаа кога ја купивме, толку е усисната моќ, се гледа кога чистам. Знам дека има разлика меѓу усисната моќ (што се изразува во kPa) и потрошувачката. Имав Самсунг со потрошувачка 1600W, не може да се мери со Карчер. Оваа ептен влече, крева теписи и влече и трошки од најзабутани места од каде што со обична правосмукалка нема шанса да извадиш ништо.
Ај помогнете ми, се мислам помеѓу таа на горење погоре спомената http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10124_10159_10160&product_id=69810 И оваа на филипс http://setec.mk/index.php?route=product/product&product_id=69458 Енибади, самбади?
Ја имам таа на горење две години скоро и сум многу задоволна. Хеппа филтерот ептен врши работа се осеќа при самото усисување. Моја препорака