1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Правосмукалки/Усисивачи

Дискусија во 'Дом' започната од Zaljubena111, 22 октомври 2010.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.282
    Допаѓања:
    33.452
    Искуство со Rovus Ultra правосмукалка?
    rovus_ultra_dailyvac_05.jpg
    Тргната бев по правосмукалка на вода, но маж ме премислува за оваа.
    Дали е доволно моќна? Дали убаво ги усисува теписите?

2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.044
    Допаѓања:
    257.702
    Изглеа му нема спас на мојов самсунг и сериозно сакам робот ама дур се кандисам по дома ја видов промоцијава во топ шоп. Ја има некој? Или само ќе се нервирам?
    Screenshot_20201022-004456_Facebook.jpg

3. be.unique

be.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Ја имам и не ја препорачувам. Моќност е само 600 вати и филтерот многу брзо се полни и затнува, па станува многу слаба... не е добар и спојот за додатоците се вртат без контрола.

На Debarska, cresa-jagoda и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  4. Sanemsi

Sanemsi Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    192
    Здраво, го имаме изгубено делот од смукалката што стои внатре кај ќесето? Дали некој знае кај можам да најдам? Беко е смукалката.

Прикачени фајлови:

5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    За една соба само, инаку ќе треба на секоја соба да го чистиш филтерот, а не ни влече премногу.

6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.044
    Допаѓања:
    257.702
    Свршив работа више :) се залетав со попустот :/
    Искрено се надевам ќе ми ја поправат старата па оваа да ја користам како рачна чат/пат. Ме нервира што дува воздух на сите страни, мислам поише создавам прашина него што собирам :envy:

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Кога ќе ти ја поправат старата, оваа користи ја за да ја исмукаш старата, да ја поминеш одозгора од прашинки :D

На Nevenche26, cresa-jagoda и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  8. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.543
    Допаѓања:
    34.796
    Сервис Македонија се сервисери за Беко. Јави им се, кажи го моделот ќе ти нарачаат, ќе стаса. Ептен ако не е многу стара, па да не се произведуваат резервни делови, инаку обврска на произведувачот е да обезбеди 10 години резервни делови.
    Јас имав Беко фрижидер, ми се скршија рачките, нарачав, ми донесоа. Исто и од Горење, ми се скина црево од правосмукалката, ми донесоа.

На cresa-jagoda и Sanemsi им се допаѓа ова.
  9. Sanemsi

Sanemsi Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    192
    V
    Во април ја купивме. Се надевам дека ќе има.

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.426
    Допаѓања:
    10.467
    Која е добра правосмукалка слична на Филипс про овие што се на полнење сега што ги промовираат, што се полнат некој саат и после без кабел може да се користи. Вака ми изгледаат доста лесни за користење. Оваа на Филипс е околу 20 000 ден., мајка ми бара некоја таква ама со пониска цена и добро да влече, само не на Топ шоп читав дека воопшто не собира.

11. Leela

Leela Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    75
    Апсолутно се согласувам! Истава правосмукалка ја имаме веќе неколку години. Значи усисава до ден денес како првиот ден кога ја купивме. И да, на најјако баш корне теписи! Ние имаме и домашно милениче па кога се митари кратки влакна има насекаде, но и тие се усисаваат без проблем. Многу е лесна и за одржавање, само да се истресе канистерот кога е полна, филтрите да се исчистат кога се валкани и повремено да се сменат. Нема зафрканција со кеси и слично. За парите е одлична!

На @Helen и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  12. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    дали некој користи робот правосмукалка од леново да сподели мислење?

13. Рапунзел.*

Рапунзел.* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    859
    20201110_141944.jpg
    Мислење за оваа, што значи тоа суво и мокро чистење? Дали е замена за џогер или што?

14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Суво е класично смукање. Водено е со пареа. Ја гледав во Техномаркет, но има многу филтри за чистење и е скапа, не вреди. Што повеќе функционалности, тоа повеќе проблеми. Јас си купив парочистач на Ровента и засега е добар.

На Рапунзел.* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Rowenta RO3753EA - ја земавме пред месец дена од Сетек и ептен сме задоволни. Има повеќе слични модели, можете да си одберете според боја што ја претпочитате или цена која ви одговара. Избор на модели имаат и во Нептун. Инаку, ние ја земавме по препорака од пријателка која ја користи повеќе од година дена.

16. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.463
    Препорачајте ми рачна правосмукалка за чистење на кола. До кај 1500 денари по можност.
    Гледав некои рачни ама на батерии и 10 мин работи а 8 часа се полни :o
    Само не таа од Топ Шоп што може да биде и рачна и за теписи, катастрофа е.:shake:

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.426
    Допаѓања:
    10.467
    Која марка е, и цена колку е, имам на ровента, добра е не дека не, ама сакам уште појако, за правосмукалка сум ептен фанатик сакам се стакло да ми прави, затоа се откажав од роботот нема да ми ја фати секоја точка и делче од паркетот.

18. Krofna*

Krofna* Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    2.330
    Незнам дали е соодветна тема, дали некој го користи Ровус Нано чистачот? И како сте задоволни?

19. Кате Катерина

Кате Катерина Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    9
    Пред еден месец купив правосмукалка Беко бела 5423 , (1550 вати е,со сад е) добро чистеше првите два пати, после ѓубрето (прашината) почна да се лепи на портокаловата решетка (филтер ли е што ли е) и за пенестиот сунѓер и почна да ослабнува, морам со раце да го фаќам и да го фрлам и пак да чистам и се така... што е проблемот?

Последна измена: 23 ноември 2020
  20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.426
    Допаѓања:
    10.467
    Тоа во пластичниот дел ќе го исфрлеш и измиеш исто и филтерот кој го држиш, мојата не е иста ама ја чистам на две поминувања со неа, вадам се од неа и го перам филтерот. Можеби не ти е собирала затоа што е полна а и филтерот е налепен.
    Пробај, види на колку ќе треба да ја чистеш на еднаш или на две поминувања со неа.

На Nevenche26 му/ѝ се допаѓа ова.