Искуство со Rovus Ultra правосмукалка? Тргната бев по правосмукалка на вода, но маж ме премислува за оваа. Дали е доволно моќна? Дали убаво ги усисува теписите?
Изглеа му нема спас на мојов самсунг и сериозно сакам робот ама дур се кандисам по дома ја видов промоцијава во топ шоп. Ја има некој? Или само ќе се нервирам?
Ја имам и не ја препорачувам. Моќност е само 600 вати и филтерот многу брзо се полни и затнува, па станува многу слаба... не е добар и спојот за додатоците се вртат без контрола.
Здраво, го имаме изгубено делот од смукалката што стои внатре кај ќесето? Дали некој знае кај можам да најдам? Беко е смукалката.
Свршив работа више се залетав со попустот :/ Искрено се надевам ќе ми ја поправат старата па оваа да ја користам како рачна чат/пат. Ме нервира што дува воздух на сите страни, мислам поише создавам прашина него што собирам
Кога ќе ти ја поправат старата, оваа користи ја за да ја исмукаш старата, да ја поминеш одозгора од прашинки
Сервис Македонија се сервисери за Беко. Јави им се, кажи го моделот ќе ти нарачаат, ќе стаса. Ептен ако не е многу стара, па да не се произведуваат резервни делови, инаку обврска на произведувачот е да обезбеди 10 години резервни делови. Јас имав Беко фрижидер, ми се скршија рачките, нарачав, ми донесоа. Исто и од Горење, ми се скина црево од правосмукалката, ми донесоа.
Која е добра правосмукалка слична на Филипс про овие што се на полнење сега што ги промовираат, што се полнат некој саат и после без кабел може да се користи. Вака ми изгледаат доста лесни за користење. Оваа на Филипс е околу 20 000 ден., мајка ми бара некоја таква ама со пониска цена и добро да влече, само не на Топ шоп читав дека воопшто не собира.
Апсолутно се согласувам! Истава правосмукалка ја имаме веќе неколку години. Значи усисава до ден денес како првиот ден кога ја купивме. И да, на најјако баш корне теписи! Ние имаме и домашно милениче па кога се митари кратки влакна има насекаде, но и тие се усисаваат без проблем. Многу е лесна и за одржавање, само да се истресе канистерот кога е полна, филтрите да се исчистат кога се валкани и повремено да се сменат. Нема зафрканција со кеси и слично. За парите е одлична!
Суво е класично смукање. Водено е со пареа. Ја гледав во Техномаркет, но има многу филтри за чистење и е скапа, не вреди. Што повеќе функционалности, тоа повеќе проблеми. Јас си купив парочистач на Ровента и засега е добар.
Rowenta RO3753EA - ја земавме пред месец дена од Сетек и ептен сме задоволни. Има повеќе слични модели, можете да си одберете според боја што ја претпочитате или цена која ви одговара. Избор на модели имаат и во Нептун. Инаку, ние ја земавме по препорака од пријателка која ја користи повеќе од година дена.
Препорачајте ми рачна правосмукалка за чистење на кола. До кај 1500 денари по можност. Гледав некои рачни ама на батерии и 10 мин работи а 8 часа се полни Само не таа од Топ Шоп што може да биде и рачна и за теписи, катастрофа е.
Која марка е, и цена колку е, имам на ровента, добра е не дека не, ама сакам уште појако, за правосмукалка сум ептен фанатик сакам се стакло да ми прави, затоа се откажав од роботот нема да ми ја фати секоја точка и делче од паркетот.
Пред еден месец купив правосмукалка Беко бела 5423 , (1550 вати е,со сад е) добро чистеше првите два пати, после ѓубрето (прашината) почна да се лепи на портокаловата решетка (филтер ли е што ли е) и за пенестиот сунѓер и почна да ослабнува, морам со раце да го фаќам и да го фрлам и пак да чистам и се така... што е проблемот?
Тоа во пластичниот дел ќе го исфрлеш и измиеш исто и филтерот кој го држиш, мојата не е иста ама ја чистам на две поминувања со неа, вадам се од неа и го перам филтерот. Можеби не ти е собирала затоа што е полна а и филтерот е налепен. Пробај, види на колку ќе треба да ја чистеш на еднаш или на две поминувања со неа.