Стик правосмукалкиѕр по мое како втора правосмукалка, помала, стои на подостапно место и набрзина собираш што има а за детљлно чистење се знае класична правосмукалка.
Koja marka stik imas?, i ti preporacuvam so plasticen sad pravosmukalka, Rowenta se mnogu dobri i so ogromna usisna mokj, i Beko se isto taka dobri, tie se nekoi od kolku tolku evtini a dobri pravosmukalki
Да, не е практична барем мојава не може да собере под клуб маса морам да ја дигам пр. Масата за да соберам. Оваа ја имам. Прво што дува нанадвор мн и целото ѓубре ми го разлетува се бркам, второ како што напоменав не ја збира ни под клуб масичка ни под елементите што ми се во дневна па морам или да дигам или со метличка прво да собирам.
Јас имам Шаоми робот правосмукалка веќе една година. Супер чисти меѓутоа ми откажа делот за џогирање т.е садот не испушта вода за да ја намокри крпата. Се мислам дали згрешив што ставав обична вода од чешма наместо дестилирана како што пишуваше на упатството и фатила бигор или друго е во прашање... И дали да пробам да ставам оцет и сода во садот?
Стави ја во оцет или она средството што е за бигор од кам маркер, верувам дека е причина бигор. Ја пеглата за пареа ја чистам со оцет и ептен бигор искача.
Predlozete pravosmukalka koja dobro usisiva...Jas sakav shark da ja zemam ama ja nema poveke vo top shop ... Mi treba nekoja Sto dobro vlece I lesna za cistenje
Дали некој знае каде можат да се најдат резервни делови за Шарк пошто повеќе ја немаат во топ шоп нели. Се јавив, ми рекоа побарај си на интернет Ми се скина цревото и едно од оние црвените копчиња не функционира повеќе и доколку сакам да ја извадам само рачката за некои повисоки површини морам насилно.
Кирби мене ми е најдобра од сите кои ги имаме користено дома, кој може да си дозволи дефинитивно се исплати.
Препорачајте ми добар чистач на пареа, првичната намена ми е дезинфекција и чистење на паркет? Дали воопшто може да се користи за чистење на паркет?
Здраво на сите, Јас сум крајно незадоволна од целиот персонал и прозиводи на СТ од Сетек, Купив правосмукалка ST (нивниот бренд) во јануари, правосмукалката ја користевме 2-3 пати, потоа почна да се гаси после 5 мин, ја однесовме на сервис со проблем дека се гаси после 5 мин работење, ни ја вратиа демек направена, ја земавме, ја уклучив истиот ден да ја исчистам колата, правосмукалката пак се изгси после 5 мин после 2 саата и 40 мин ја уклучив пак нејкеше да се уклучи, ја однесовме пак и кажавме да напишат дека правосмукалката се гаси после 10-15 мин за сервисерот да ја провери убаво, и поабравме замена т.е да ни дозволат да си доплатиме за да земеме друг бренд правосмукалка, после 1 недела од продавницата се јавија да ни кажат дека е одобрена замена да дојдеме. Кога отидовме ни дадоа лист на кој сервисерот пишал дека првосмукалката работи ИСПРАВНО и дека се гаси бидејки се штити од прегревање.... Кога кажав дека нивна колешка ни се јави да ни каже дека е одобрена замена, продавачката ги преврти очите и кажа дека не е дека сервисерот пишал дека е исправна, и сама да се јавам да си се разберам со сервисерот. Кажете ми луѓе како може правосмукалката да е исправна ако се гаси сама после 5 минути смукање, Нигде не ме известиле дека правосмукалката се гаси сама после 5 мин и не се пали цел ден, Сега не малтретираат да ја носиме во горно лисиче каде што им е сервисот да сме виделе со сервисерот на лице место што е проблемот, толку од нивна страна.. Јас сум крајно незадоволна и моја нога нема да стапне во ниедна продавница од СЕТЕК!! Јас сум свесна дека правосмукалката кошта 4000 не е 24000 но може за тие пари да усисава колку толку нели? Ова е иживувње, малтретирање и исмејување и не знам уште што, правосмукалката е исправна ако се гаси после 5 мин.... Дали имал некој слично искуство ? Извинете на долгиот пост. Поздрав!