Иста ситуација скроз 5600 ја купивме лани во јули Февруари почна да се гаси после 5/10мин работа Ја однесов,дека со гаранција,ја вратија исправна била Еднаш исчистив(во стан од 60кв живееме) добра беше,после пак почна исто Истото и на мајка ми и се дешава со правосмукалката Сега сум во потрага по добра робот правосмукалка,доста се зафркавав со обичните Никогаш повеќе ништо нема да купам од сетек
Пишувајте вакви искуства да не се зезнат и други да купат затоа што е навистина малтретирање да се мкнеш до дуќанот па до нивниот сервис и налет парите малтретирањето времето и живците што си ги губиме во вакви ситуации, јас не де откажувам дур не ми одобрат замена, бидејки ве прават будала при здрав разум да ви кажат дека правосмукалката е исправна иако се исклучува после 5 мин.. за 5 мин не се чисти ни еден ќош во куќа не па цел спрат немам зборови.. и да никогаш ништо нема да купам од нивна продавница!
Јас го мијам, не гледам зошто не би можело. Јас му се думам вакво чистење да му напрам. хахах ме фаќа смеа, чистење на правосмукалката, ама сепак си треба.
Се замуабетив со една и така ми изреагира, ми вика не спее, ќе ти се расипе ама па како да не го измиеш. Инаку користите ли оцет? Јас до сега само со вода ама не ми се свиѓа резултатот.
Пред три недели ја зедовме од Нептун , Arnica Bora 5000. Баравме исклучиво со водена филтрација а за оваа читав доста позитивни рецензии. Ја користам буквално секој ден, максимално да ја испробам Не погрешив, досега е топ
Како бе ќе се расипе? Обична пластика е, мора да ја измиеш бар со вода. Колку прашина само собира. Јас ја мијам со вода и обичен течен сапун на сунѓерче. Најпрактично ми е така. И двата филтри што се под него. Е тој напред го немам миено, како решетка што е, не знам за тој.
Тој филтер напред ако го миеш треба многу време за сушење, подобро е да се издува со компресор. ова од искуство го кажувам.
Само за теписи ли е? Маж ми запнал за ваква некоја за да може и колата внатре да ја поминува А ние па немаме теписи само плочки и ламинат па се мислам џабе да не ја купам. Повеќе сум за робот два во еден или рачна два во еден што џогира.
Не, не е. Јас само во ходник и во дневна имам теписи друго е ламинат и плочки, мене ми е супер. И за автомобил понекогаш ја користиме. А за робот и јас сум само уште не сум земала .
Некоја навистина добра стик правосмукалка? Значи не ми е важна цената, важно ми е да чисти и да влече добро, да не се гаси и прегрева брзо, и влакна да собира. Ги гледам Дајсон, дали вредат за парите? И на бош гледав, тие се за нијанса поефтини околу 500 евра.
Предлог за добра правосмукалка до 6-7 илјади денари? Да влече добро и влакна да собира, имаме куче. Купив вчера фуего 2000w катастрофа, многу слаба. Претходно имав исто фуего друг модел 2000w ok беше. И некој дали знае дали е можно да ја замениме во продавницата.
И после третиот сервис тврдат дека правосмукалката е исправна, а кога ја пуштивме после 4 мин и 16 секунди се исклучи, кажуваат дека имало систем за прегревање и сама се гаси, ама се гаси после 5 минути!!! По закон производот се сервисира само 3 пати потоа треба да ни го вратат платениот износ или да го сменат производот.. Дајте некој совет..
Здраво девојки, планирам денес да купувам правосмукалка и гледам дека оваа има убав попуст во Сетек, дали некој ја користи и како е задоволен? https://setec.mk/index.php?route=product/product&product_id=77024