Јас имам и обична, и робот на MI, и стик - Dyson. Обичната незнам ни зошто не ја фрлам, така ми стои. Роботот го користев цело време пред да земам стик. Секој ден го пуштав роботот, и еднаш неделно обавезно со обичната чистев. Роботот добро чисти, ама би кажала 80%-85% од тоа што би исчистила ти ако фатиш правосмукалка во рака. Што е топ за секој ден. Имаш апликација, се меморира мапата од станот/куќата. Кога ќе одиш на работа, или си излезена, можеш од било каде да ја вклучиш робот-правосмукалката и ќе исмука. Да не ти брчи над глава. Со сензор од 360 степени да има е најдобро, бидејќи да регистрира од сите страни предмети. Е сега, од кога купив стик (веќе 5-6 месеци некаде), роботот ниту еднаш не сум го вклучила. Стикот е толку практичен, брзо се поминува насекаде. Дури и мм цело време ја зима да смука хаха Предобро нешто. Па и дека пренослива, и има и за мебел четки, колите цело време ги смукаме. Така да, јас од мое искуство, ти препорачувам стик правосмукалка.
И јас долго време се двоумам меѓу робот и стик. На тикток Дајсон гледам скоро сите мајки-инфлуенсерки ја имаат, ама многу скапа бе , ама претпоставувам дека си ги вреди парите?
Не да вреди... И траат по 10+ години. Стварно е предобра и во однос на смукање и за практична дека е.
Влечи убаво на теписи нели? За Дајсон ми е прашањето? Ама дека имаш и робот ако сакаш да ми кажиш и за роботот дали влечи убаво влакна од теписи и било какви рончња од храна? Имам обична на Самсунг јас, убаво чисти ама со влакната залепени на тепих имам проблем, ако не ги фатам со рака па да и ги пуштам да ги шмукни никако не ги фаќа и веќе почна ептен да ме нервира, па затоа ме интересира дали треба така да правам со роботот или стикот.
Дајсонот има посебна четка за теписи. Наменета за влакна и такви ситници од теписите. Пријатели ни доаѓаат на гости со кученце. Замисли, ги носев теписите на перење, и баш тогаш дајсонот го зедов. Кога ги вратија од перење, прв пат со дајсонот теписите ги поминав. Знаеш колку влакна од кучето усисав. Останати што ни на перење машинското перење не се исчистиле. А мислев дека претходната правосмукалка обична што ми е ровентата добро собира.
На стик правосмукалката мислиш? Јас ја имам, презадоволна сум за парите, ниско буџетна а ептен брка работа. Ама проблемот е шо не е во продажба, во топ шоп нити шарк имаат, нити оваа, а и многу др производи ги немаат.
https://www.topshop.com.mk/rovus-storm-vac-v3. За таа правосмукалка мислиш? Доволно влечи со оглед дека е 600w?
Zdravo. Dali nekoj ima rovus storm vac v3? Pravosmukalkata e so jacina od 600w, pa prasuvam dali dobro vleci, niskobudzetna e, ama dali voopsto vredi da se ima? https://www.topshop.com.mk/rovus-storm-vac-v3
За ова се појавив на темава, во ум сум да купиме Дајсон стик... Кој го имаш потточно? Лесен е за чистење? Само усисава или има и додадоци за да помине и влажно? Ние имаме и робот правосмукалка моментално и го продавам бидејќи не ми помага ич. Со расфрлени играчки посебно, треба да средиме прво пред да ја пуштиме, а теписите бидејќи ми се дебели се кочи на нив. А и обична правосмукалка имам, убава ми е ама многу масивна, јас трудна не можам да чистам со неа.
И јас за стик сум повеќе само уште да се одлучам за која. Не сакам толку скапи, малку сум скржава А и секако имам за темелно чистење и плус имам стик ама со кабел. Сакам некоја без кабел, така во моментот кога имам потреба да чистам а не со кабли да се развлекувам.За брзински да завршам работа секој ден. Ти благодарам
Како сте задоволни од аквата? Се мислам и јас да земам 2 во 1, ама не знам кој модел. Вие кој го имате?
На Филипс ја имам истата правосмукалка и задиволна сум со четката место да бришам некогаш знам до неа да ја усисам прашината