Ни дојде еднаш презентер на Кирби и ни покажа колку прашина собира со нивната. Потоа ја тестиравме со нашата - ние исто со спори движења поминувавме по тепихот на друго место и истата количина прав ја имаше. Не е до кирбито туку до тоа колкава моќност на вшмукување има самата правосмукалка. Нашата инаку прашината ја собира во вода.
Ние ја купивме Кирби правосмукалката,беа кај нас на презентација и врска немам како ја прелажаа мама. Со тие пари околу 2000 евра можеше кола да ми купи.
Потребна ми е правосмукалка, мислев дека знам каква сакам- демек карактеристики, моќност и тон бројки на кутијата, да е црвена, не сина, не црна... ама ете не сум знаела. Прво се занесов за Кирби ама ќе се подзанесам повеќе кога ќе имам поголем буџет Идеална, по мое мислење, би била, правосмукалка со висока можност на всисување, лесна за одржување, мислам дека не сакам да е на вода (ако ме разубеди некој сигурно ќе сакам), да е компактна... тоа е горе- долу Какво е вашето искуство со правосмукалки (одржување, бука, моќност, убавина И благодарам пренајмногу за секој совет
Ајде и јас да се вклучам во темата бидејќи и ние треба да купиме правосмукалка Јас сум затрескана во тие на вода што се, али кога ве читам колку одржување требало, и миење и триста чуда, некако ми се отсака Исто ме бендиса и таа лачикита што ја препорачала, со контејнер, лесна ми изгледа за употреба и за чистење на отпадокот, но нема да мириса после куќата на омекшивач Така да ај дадете ми совет и препорачајте ми каква да купам, на вода или со контејнер? Силно да усисува, убаво да чисти и да не ми се расипе за 6 месеци Однапред благодарам
Јас ја имам оваа и супер се покажа. Ја препорачувам. Моќна е, практична за употреба и за чување. Има контејнер пластичен кој лесно се одржува. Инаку е со хепа филтер, кој за разлика од обичните филтри ги собирал и најмалите честички без да ги рециркулира t.e. да ги врати назад во воздухот. Леле колку стручно објаснив. И јас сакав на вода, ама другарка ми ме предомисли зошто мака си мачела со чистењето на контејнерот. Плус има 1 година гаранција, а и не е многу скапа.
^ оваа е истата таа како на лачикита? со онаков контејнер што собира внатре и само го истураш после? толку едноставно е? Не лета правот насекаде внатре во контејнерот? не излегува надвор од машината?
Очигледно иста имаме со LaChiquita Прашината си се собира во контејнерот и после чистење само го вадиш, го истураш правот и готово. Не ни мора секогаш да го миеш. Јас со влажно марамче го бришам и го враќам. Под контејнерот има едно како сунѓер и него исто го тресам и одвреме-навреме го мијам само со вода. Во секој случај 2 минути работа е чистењето.
A друго нешто ќеси со прашина фрлање, менување нешто такви ствари нема? значи само контејнерот и каков е тој сунѓер? добро штом така кога ќе идеме во нептун или техномаркет или кај и да е, ќе им го предложам на моите..иако јас долго време сакам таков на вода да имаме, уште од 8одд. кога го имаше Ровус од топ-шоп на телевизија али можда и подобро што сме го немале ако се толку тешки тие на вода за чистење... Фала многу на одговорите
Нејм, да! Истата е! Ниту прашинка излегува, ниту пак е тешка за одржување. Целата прашина и ѓубре самата правосмукалка ги прави како клопче, буквално, и кога го истресеш, се заедо излегува. Вака некако го врти ѓубрето. Не знам дали добро објаснив Тоа контењерчето се мие и само со вода, јас понекогаш и со прашок за перење го поминувам. Под контењерот има сунгерче кое ја собира прашината која поминала низ контењерот. Јас обично го перам на неколку миења, и тоа со млака вода и понекогаш и прашок или сјај, што ти е при рака Се на се, многу е лесна, подвижна, не фаќа многу место, а ја собира и најмалата прашинка. Башка цревото и е силиконско, а колку што разбрав, силиконските црева (за разлика од оние пластичните) се многу по трајни и поквалитетни. Исто така има и HEPA филтер, макар што не знам дали нешто има влијание, ама ете има Не знам дали те убедив да си ја купиш, но знам дека ако ја земеш, нема да се покаеш Еве уште нешто за правосмукалката, ако сакаш уште да прочиташ. http://skp.samsungcsportal.com/integrated/popup/HtgDetailGuidePrint.jsp?cdsite=uk&seq=7306&gubun=I
Правосмукалка поубава со вода, и ние таква користиме, не испушта непријатни миризби.. а и лесна е за оддржување
Порано имавме Цептер правосмукална на вода и бевме презадоволни. Сега користиме Ровента со филтер ама ѓубрето го собира во садот, а не во кеси и сега за сега сме задоволни. Кога купувате правосмукалка не штедете пари и гледајте да земето што помоќна. Џабе поефтина, ако не го собира ѓубрето или пак го исфрла пак од позади.
Јас ја купив од Нептун, а мислам дека ја има и во техномаркет. Цента беше некаде околу 5000 ама не знам колку точно.