Правосмукалки/Усисивачи

Дискусија во 'Дом' започната од Zaljubena111, 22 октомври 2010.

1. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    16.398
    Здраво
    Да се пријавам пред 10 дена земавме стик усисивач на блек+декер, од ананас.ком. Цената и е 10.990 ама се погаѓа и плус 500 или 1000 ден попуст. Искуството до сега е дека е топ. На стан од 50м2 со едно полнење 2 пати го поминувам, а собира ѓубре подобро од обичниот усисивач. За коса да не правам муабет. Влакно немам веќе по дома. Така да топла препорака од мене

На Ne znam koj, Anaroz1, LeL15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    106
    Iskustvo so Rovus Nano?

3. LocoCroco

LocoCroco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2025
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    260
    Дечки зошто никаде не можам да најдам кеси за мојата Беко правосмукалка?
    Овој модел го имам, овие кеси ги имав сега никаде не можам да ги најдам прошетав секаде, помагајте

Прикачени фајлови:

• Screenshot_8.png
      Screenshot_8.png
      Големина на фајлот:
      388,5 KB
      Прегледи:
      17
  4. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.061
    Допаѓања:
    37.596
    Ако си од Скопје, оди на Зелен пазар, има една тезга со кеси за правосмукалки. Може нема да најдеш иста, ама заменска сигурно имаат.
    Друга опција ти е да се јавиш во Беко да видиш што ќе ти кажат.

На LocoCroco му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LocoCroco

LocoCroco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2025
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    260
    Имам идено на таа тезга и човеков ми понуди некои универзални но беше сигурен дали ќе ми одговараат...Па не земав..Барав по ТЕМУ не најдов, можно е да вртам во Беко па ќе прашам, друго чаре не гледам...бреј да не може кеси за правосмукалка да се најде....

6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.157
    Допаѓања:
    184.858
    Јави се во Сервис Македонија они се за Беко сервисери прашај кај да најдеш

На LocoCroco му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kocha

Kocha Нов член

Се зачлени на:
    5 август 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Model?

8. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    16.398
    Black+Decker 18V Батериска правосмукалка за домаќинство 4 во 1, 1x2Ah PowerSeries Extreme

На Kocha му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    2.732
    Дали може да ми препорачате стик правосмукалка од којашто сте задоволни? Ги гледам на дусон и ровента, скапички се ама ако вредат и ако некоја членка има да сподели искуство би било супер.

Фала ви.

10. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    2.732
    Да се надоврзам, конкретно ја гледаме дајсонов: https://www.neptun.mk/categories/STIK_Pravosmukalki/DYSON-V-12-DETECT-SLIM-ABSOLUTE

11. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    6.323
    Јас сум презадоволна од Дајсонов, мојата е V8 мислам, оваа е сигурно многу подобра.
    Откако ја имам, класична правосмукалка еднаш месечно дали пуштам. Многу ми е практична, во било кој момент земам и усисавам, за разлика со обична вади ја, прибирај ја.
    Од мене секоја препорака, ич да не се мислиш.

На Снегулк@23 и bookslover им се допаѓа ова.
  12. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    2.732
    Ти благодарам ептен за споделено мислење, ние искрено воопшто не сакаме ни да купуваме обична правосмукалка туку со оваа да си чистиме се'. Доста е скапичка само од тој аспект се размислуваме дали вреди нели нормално, ама сега за сега немаме ни деца ни милениче и имаме ламинат што значи лесно би требало да биде, и убаво да чисти за да не вклучуваме обична правосмукалка.

Малку ме замисли околу тоа дека класична правосмукалка пушташ еднаш месечно, дали под тоа мислиш дека треба и стиков и една обична да се има или не?

Извини те испозамарав, фала ти :hug:

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.273
    Допаѓања:
    330.769
    Јас обична немам пуштено не знам од кога.Имам стик на Phillips,Sharkot od Topshop и плус робот.Само стикот го користам(секој ден буквално).Мн е лесен за маневрирање и за чистење.После раб го чистам и ставам да се наполни.

На bookslover му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    2.732
    Опремена си целосно со правосмукалки хахахха, фала ти на споделено мислење ми значи ептен! Мислам дека сепак ќе падне изборот на оваа дајсонот ама ќе видиме.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    6.323
    По мое нема да имаш потреба и класична да земаш. Кај нас во станот не е добро наместен паркетот, има многу процепи и тука се собира прашина, а со мали деца сум па најмногу ради тоа поминувам. Иначе многу добро собира и стикот, дури и се чудам од каде таа прашина на секојдневно усисавање, ама Скопје е хаос последниве години.
    Батерија држи солидно два пати да усисам стан од 50кв. За онака на брзинка и кратко нешто и повеќе пати.
    Маж ми беше скептик за стикот кога го зедовме, мислеше нема да собира ништо и дека е играчка, ама сега вели дека не постои подобар и попрактичен апарат од него. Плус и колата ја смука со него, си има додатоци.
    Земај не се мисли.

16. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    10.827
    Истата ја имам веќе втора година, батеријата држи како првиот ден. Ја земавме на блек фрајдеј од Германија ако имаш време и имаш некој таму можеш да ја начекаш доста поевтино со сите атачменти. Нема што немам чистено со неа од под, гарнитура, душек, па и мајстори кога бушеле нешто. Со нормално одржување на правосмукалката сум немала проблем до сега. За 70кв ми требаат 20минути. Со бебето во кенгур усисавав кога беше ептен мала:D Старата класична ја подарив, нема смисла да земаш две.

17. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    2.732
    Леле фала ти многу за споделеното искуство, па немам моментално никој во Германија ама ќе се обидам да видам да не го има поевтино тука кај нас Бугарија, Грција. Битно ми беше дали за овие пари ќе е добра.

18. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    2.732
    Ме убеди готово, фала ти премногу :hug:

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    2.732
    Испадна малку дајсонот да ни е надвор од буџет, па сега гледаме некоја малку поевтина варијанта. Дали има некоја што користи Бош стик правосмукалка и како е задоволна?

Конкретно оваа ја гледавме ние https://www.neptun.mk/categories/STIK_Pravosmukalki/BOSCH-BCH-3K2851