Право на паричен надоместок во случај на невработеност

Дискусија во 'Барање работа' започната од Gosh, 12 октомври 2016.

1. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    540
    Допаѓања:
    533
    Можно е и да следува. Најдобро појди во Агенција за вработување и прашај. Колку години имаш непрекинат работен однос?

2. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    516
    Не прашувам за мене, инаку лицето има повеќе од 15 години непрекинат стаж ама колку што се распрашав не следува бидејјќи кога си трговец поединец ти не се водиш вработен во фирмата и не можеш да си дадеш отказ

3. Pcelickata maja

Pcelickata maja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво.Од агенцијата за вработување ми кажаа од неопределено на кое сум моментално да ме прерааспределат од фирмата на определено за да имам надомест. Инаку сум на неопределено работно време и причина за отказ е од страна на работодавецот поради затрање на фирмата . Некако ми нема логика што ми го барат од агенцијата .Искуство или некој да е запознат

4. sparklie

sparklie Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    538
    Точно е, исто и мене ми направија на последното работно место, ме префрлија на определено последниот месец заради надоместокот.

5. Pcelickata maja

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Blagodaram za ogovorot .Dali e potrebno 1mesec ili moze i pokratko 10 ili 15 dena da sum na opredeleno za da dobijam nadomest

6. Ivvy1988

Ivvy1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3

Јас бев на определено 15 дена

7. Pcelickata maja

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Sto vi pisuvase na otkazot zaradi istek na dogovor neli ili voopsto ne dobivte vo pismena forma bidejki ne smee da ima prekin od neopredeleno na opredeleno za da ima pravo na nadomest

8. Pcelickata maja

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Dali dobivte po pismena forma otkaz ili ne bidejki za nadomest trebe da e navedeno poradi istek na dogovor i ne smee da ima prekin od neopredeleno na opredeleno.Blagodaram mnogu

9. sparklie

sparklie Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    538
    Јас имав и писмена форма, но како што памтам немаше потреба да го носам со мене бидејќи се им е заведено електронски во заводот.

10. BlackSwan22

BlackSwan22 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2018
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    183
    Дали навистина давале паричен надомест од 3.000 денари секој месец за невработени? Јас таква мерка не можам да најдам, знам за тие што ти следуват во зависност од стажот,но такво нешто не.