Форумџика на годината

Праг на толеранција на болка

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од ArabellaStarfall, 7 септември 2024.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.001
    Допаѓања:
    33.736
    Имам висок праг на полеранција, а сепак не сакам да трпам болка. :D

Најврв болка до сега ми беше кога анестезијата не ми фати, а ми вадеа умник. Тогаш мислам ми се идеше да се фрлам од тераса од ординацијата. Може секунди траеше, ама болката нема да ја заборавам никогаш.

Сега здравје и пораѓај ме чека, па ќе ви дадам апдејт за некој месец. :D

На ArabellaStarfall, LiquidLuna и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Имам огромна толеранција на болка. Пред месец дена вадев хоризонтална 8ца, таа болка би ја оценила 4/10 пример. :D

Еднаш ми кажуваа за една жена која имала толку висока толеранција на болка што не ги почуствувала контракциите пред пораѓање. Ова ќе бидам јас. :D

И покрај ова, најголема болка што осеќам е менструална, тие болки кај мене се next level. Не знам што со себе во тие моменти.

На ArabellaStarfall, SummerGirl, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.536
    Имам висок праг на толеранција на болка, и избегнувам да примам лекарства туку така.

Забоболка, мигрени, повреди... се поминува. Гледам да си одвлечам внимание, ако можам да прошетам на воздух надвор, да поспијам.

Единствено слаба сум на абдоменална болка. Не зборувам за менструална, туку јас си имам проблем со стомак. Треба повеќе да внимавам што јадам и пијам, а и дополнително што чуствата през него ми поминуваат па стварно знам да се зае*ам (во расположение).
    Но и тогаш не посегнувам прво по лекарство, гледам да си помогнам на друг начин.

На ArabellaStarfall му/ѝ се допаѓа ова.
  4. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Трпам болка глава , циклус додека можам , убедливо најлошата ми беше кога ми загнои синусот па со инекции ме оправаа операцијата на истиот не ја ни осетив ме шибаа со јаки лекови, хранопроводот ми има изгорено од желудочна киселина и плунката кога си ја голтав ме болеше , и пресушен џеб од изваден заб на живо гребеа непце да пушти крв за да заздрави раната.

5. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    7.996
    Имам доста висок праг на толеранција, ама врвот ми беше пораѓајот, ми ставија провокација бидејќи тешко де отварав, а мојот доктор дента беше дежурен и сакаше до вечерта да ме породи. Неколку саати ги молев со царски да ме породат, едвај ја издржував болката, косата мислам пола си ја искубав од болки.

6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    13.242
    Искрено неам трпено некои којзнае колкави болки или па доста трпам. Ама нешто престрашно не сум осетила..

За среќа операции не сум имала, скршеници исто не. Забоболки сум трпела, било непријатно секако и болно ама не толку страшно. Главоболки многу ретко, скоро ич немам, а и не ги трпам нив, идам одма парацетамол зимам и брзо делува. Да не се измачувам и решавам да се напијам.

Еднаш како мала имам паднато, се удрив од дрвена маса и скинав парче од устата, мало парче ама сепак, тоа крвишта лом било и плачки секако коа сум се удрила ама дали од преголем шок, ја воопшто не памтам колку ме болело.. Тоест памтам дека немав никаква болка, откако паднав и идевме на лекар, се шокирав некако и не реагирав. Сигурно болело, не може да не боли, морало да се шие, не сум била за оставање така. На шиење ме носеле тогаш без анестезија морало, на живо, за да не се ризикува да се деформира нешто, не гарантирал тој како би реагирало местото после анестезија и ајде без..
    Се сеќавам добро и кај бев и што бев и што ми напраиле ама од шок, стварно болка не осетив дур ме шиеле, се чудел докторот дете како може толку мирно да седи, ни да палачам дур си работи тој..
    И не можам ова да го рачунам, навистина не осетив ништо, многу чудно.

Врв на болка доживев пред повеќе од година дена, стомачна болка. Јас и претходно такви болки имав неколку пати годишно, менструални болки не беа тоа, поштедена сум од нив, неам едноставно. И кога ме фаќале овие мистериозниве болки, обавезно мораше да повраќам и да ми се гади цел ден, ќе почнеше од сабајле обично тапа болка и готово знаев дека денот ми е утепан и што ме чека.. Се разликуваше од други стомачни болки. Асоцираше на стомачен вирус но сепак не беше и ајде ќе се измачев и исцедев цел ден, некако поминуваше..

Ќе се јавеше повторно после некој период и така поише пати.
    Но, последниов пат богами неиздржливо стана. Ем што пак повраќав преку 30 пати и дехидрирав, и до 3кг ослабеев, пошто не можев ништо да јадам дури и водата не ја трпев, истошетеност на максимум, болките во стомак никако не се смируваа, ко појаки беа, температура висока, треска ко никад претходно. Мислев слепо црево можеби е, баш таму локализирана беше и симптомите укажуваа на тоа, и мораше у ниедно време у болница, инфузија, инекција, антибиотик и други лекарства добив па почна малку да олабавува. Цела недела ко претепана бев, влечење по клиниките да се прават прегледи некои, ни они не знаеја што е..
    А, најверојатно бактерија беше, Ковид по нивно не било, воопшто вирус не можело таква крвна слика да даде според нив, после антибиотикот подобро ми дојде и параметрите во крвта кои беа отиден у пм се спуштија. Фала Богу не ме повтори од тогаш. Гадно беше.

Така да, не знам дали иам висок праг на толеранција на болка или не сум ги доживеала вистинските јаки болки. :?:

Да се споредуваме меѓу себе колку сме издржливи не може, само тој што доживува си знае како му е.

7. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    6.548
    Јас имам висок праг на толеранција на болка, некаде можеби 9/10. Најсилна болка што сум ја осетила е дефинитивно напад на жолчка што ми траеше 12 саати. Пораѓајот покрај тоа кај мене беше 10 пати помала болка.

8. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    4.660
    Многу мал. Оса ме касна, пола саат офкав, ми беше незгодно од мајка ми која беше испокасана од 100. Тогаш прв и последен пат ме однесоа на гроздобер. Тоа искуство го опишувам како ,,очи во очи" со смртта.:lol:

На Angie1432 и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.789
    Имам прилично висок праг на толеранција, најголема болка досега доживеана ми беше после операција, првата преврска кога ме допреа на резот да ме исчистат со јод ми беше нешто што ни приближно болно на тоа не сум осетила и не сум ни можела да замислам дека може толку да боли.

На ArabellaStarfall и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  10. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    Мислам тука сум меѓу нависокиот праг на толеранција на болка ама сепак...се плашам од непознато |(

-една недела со скршена нога, мислев дека ми е шината па и си газев :bow:(доктор ми рече прв пат се среќавам со ваков пациент) а имаше и пукнатина од газењето.
    -пораѓај два пати без болка. Дур мене да ме заболи стигав на бокс (facepalm) (докторката викаше не те боли малку, многу те боли ама не знаеш)
    -Заби дур да дигнам рака, завршена работа.
    -изгореници (раката ми стои во рерна и се слуша пчшшш :x )

На Gosh, anngelique, ArabellaStarfall и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Wolfie Girl

Wolfie Girl Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    394
    Имам низок праг на толеранција на болка.

На ArabellaStarfall и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Имам висок праг, најсилна болка која ја имам осетено е проверката со рака и пукање на водењак при пораѓај, и 3 дена провокации.
    Пред тоа најсилна беше воспаление на бартилуева жлезда со абцес со големина на тениско топче, ќе умрев од болка една недела постојано ден ноќ, на крај на доктор отидов кога пукна топчето и веќе немав болка, докторката рече дека не и е јасно како цела недела сим трпела таква болка, наводно во топ 3 болки била рангирана:D

Од стоматолог немам гајле, цел ден можам да седам да ми работат на заби, редовно поправам повеќе од еден наеднаш.
    Ама многу се иритирам пример од мали болки, кога ќе си ударам прст, кога ќе си исечам живец, кога ќе се ударам некаде, ауу од такт ме вади таква болка.

На Gosh, ArabellaStarfall, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Имам висок праг на толеранција на болка. Најголемата болка ја почувствував кога го раѓав поголемиот син. Од старт имав јаки болки. Со помалиот беше ок. Ми вадеа заб со пола анестезија. Машки издржав :muscle:

14. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    900
    Не сте сами, и јас исто со пораѓајот , страшно нешто, не верувам дека нешто повеќе од тоа да ме боли :(

На Mumoftwo30 и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  15. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Не трпам болка ама ич. Не знам дали има од мене поголема плачка. Се реков ај ова го поминав со пораѓајот некако шо е најсилна болка шо постои и дека ќе станам отпорна на болки после тоа мачење, но јас ништо не можам да издржам, ни болка во заб, ни малце да ме боли грло, абре малце температура кревам, колку 37.5 и си плачам, а син ми го гледам 39 на нозе издржува и нема гајле, јас не знам шо толку ќе се испотресам од ништо.

На BrinetteGirl и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  16. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    Имам висок праг на толеранција на болка, ама сепак не сакам ништо да ме боли, што е нормално.

Најјака болка до сега во животот дефинитивно ми бил пораѓајот, природно со провокација се пораѓав.
    Ама издржав феноменално, и после тоа си реков, чим то ова вака го издржа, веќе немаш мака од ништо. :rofl: :muscle:

Друго кога ми се воспалија сите заби, и двете вилици, јас имав еден расипан заб, ама тој период ми беше доста стресен и од нервоза резултираше да двете вилици ме болат во исто време. Е со оваа болка чим не се фрлив преку прозор, ќе ме биде. Тоа буквално мозокот ми беше во пламен, пиев секакви апчиња за болки ама ништо не можеше да ми ги смири болките, на крај дијазепам од 5мг се напив и сум заспала.

17. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Па може да се каже дека имам колку-толку праг на толеранција. Главоболка, забоболка, менструална тоа поднесувам, не пијам апчиња. Мислам дека најголема болка што ја имам доживеано е после првиот царски кога после неколку саати ме натераа да станам на нозе. Првото застанување мислам дека стомакот ми се влече надолу, почнав да се препотувам. Незнам како издржав.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    Имам висок праг на толеранција на болка. Исто првиот пораѓај (природно), не дека тоа беа најлошите болки (ги трпев без а да кажам) ама дека долго траеа, ме утепаа буквално.
    И друга болка кога вечно ќе ја памтам беше вадење на нокт со се корен од ногата (на палецот), дел од ноктот лево. Со анестезија нормално ама болката после пуштање на анестезијата беше нешто неописливо. Ова во спојлер ќе го ставам...
    Бев 12та нед бремена и не смеев ништо појако да испијам да си олеснам... Плачев, претав и се вртев лево десно со саати... :( Како некој на живо нож да ми буташе во прст. Ама и стварно мн језив зафат е. Дупка огромна имав. Завој 2 недели на нога имав. Прв пат кога го тргнаа завојот (тон завој, ни папуча неможев да облечам) по 3 дена и тоа, прво едвај го извадија дека бетонирано од крв беше, залепено и крв течеше како од чешма од прстот. Нема шиење во процедурата и баш е жива отворена рана :worried:

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    И мене ме болеше станувањето по царските ама се трпеше. Но се трпеше затоа што пред да ме станат го опнаа тоа апартчето на 200 (некој лек дозираат за болка незнам што е) и плус венски ми доставија нешто. Баш таа рече те спремаме да станеш, затоа повеќе лекови... Полошо ми беа инекциите за собирање на матката, односно делувањето на истите :sweat: Особено по првото боцкање... се клатев со нозете на креветот..

20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Мене ништо не ми ставија само дојдоа и рекоа ајде станувај. Јас полека се исправив. Леле кога згазнав на двете нозе, неопислива болка. Мислам цел живот ќе ја памтам.
    Со вториот царски не ме болеше така.

На Amore123 и mariz им се допаѓа ова.