Може ке ми се смеете ама кој пита не скита.Сакам да прашам како иде постапката за пракање по брза пошта и да е на тршок на нарачателот.Позз ви благодарам.
Девојки сакам да пратам пакет до Белгија, тежи околу 1-1,5кг. Колку ќе ме чини отприлика дали знаете ? позз и ви благодарам.
Сакам да кажам... Извините да ве прашам, дали сте запознаени, може ли да се праќаат работи од тука за америка, и како оди тоа преку пошта ли, или пак е подобро преку некоја он-лајн страна да се порача, ако има некој искуство со ова би ве замолил за одговор Ви благодарам однапред
Дали е дозволено грутка вар да се прати по пошта во Аустралија?Значи варот му треба за лек таму тешко не можело да се најде ,е сега дали некој знае дали е дозволено да се изпрати или не.
Сакам да пратам мала пакет за Бугарија сега гледам во ценовников и сум збунета има едни цени за пакети а други за површински пакети каде цените се од 600 па нагоре пакетов ми е околу 2 грама сама со го мерев.Некој со се разбира повеќе да ми објасни ?
Може некој да ми објасни како функционира ова со DHL? Сакам пакетче да пратам како се наплаќа каде може да најдам нешто ценовник или информации?
Пријатели, имам испратено писмо во Германија, со препорачана, во пошта ми кажаа најдоцна за 10 дена ќе пристигне, поминаа 25 а уште абер нема..Некој слично искуство..Дали сигурно би стигнало?
@tani4ka Препорачаните писма обично стасуваат побрзо од обичните, јас дури честитка пратив за време на Божиќните празници и стаса за околу 20 дена, како што и обично стигнува, но препорачаните би требало да стасуваат од 5-10 дена максимум. Прашај во поштата во што е проблемот.
2 пати бев да прашам, ми кажуваат дека процедурата е скоро иста како и со обичните, ама немој да се грижиш денес или утре сигурно ќе пристигнат, вака ми рече..Од тогаш помина уште 1 недела.
@tani4ka Ако беше иста процедурата тогаш сите ќе си беа обични писма. Со препорачаното разликата е краткото време на стасување како и доказот дека си го примил писмото.
@tani4ka Не знам во што бил бил проблемот. Може е и до поштата во странство, но како што работат нашите овде, тоа малку потешко
@Summerlover Дали има зависнот градот до кој треба да допатува писмото, дали прво стигаат во Берлин, или директно во градот каде што е испратено?
@tani4ka Мислам дека по пошта прво би требало во главниот град, т.е Берлин, па потоа до конкретното место.
Najdobrata drugarka se iseli vo amerika i za mesec i pol ima rod me interesira kako odi toaa dali moze da se pusti edno pomalo paketce kolku cini i za kolku vreme ke e tamu
Дали знае некој,од странство ако ти пратат нешто мора ли адресата да ја дадеш?Може ли адресата на поштата да ја дадеш или мора твоја?
Здраво на сите Сакам да пратам подарок на пријатели во Америка па ме интересира каков е процесот и колку се плаќа во пошта за тоа?
edno prasanje imam naracka preku e bay no tie mi ja pratile preku dhl i stignalo na kargo i carina na aerodrom ,me povikaa da ja podignam pratkata no baraat i carina da platam a i mi trebalo i dozvola za uvoz za taa stoka (se raboti za stomatoloski materijal)jas nemozam da izvadam takva dozvola i sega me interesira ako voopsto ne ja podignam pratkata dali ke placam nekoja kazna ve molam za odgovor pozzzz