Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пратки по пошта

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Snow-Queen, 22 јуни 2012.

1. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Може ке ми се смеете ама кој пита не скита.Сакам да прашам како иде постапката за пракање по брза пошта и да е на тршок на нарачателот.Позз ви благодарам.

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. laurast

laurast Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Девојки сакам да пратам пакет до Белгија, тежи околу 1-1,5кг. Колку ќе ме чини отприлика дали знаете ?
    позз и ви благодарам.

3. Halep111

Halep111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сакам да кажам...

Извините да ве прашам, дали сте запознаени, може ли да се праќаат работи од тука за америка, и како оди тоа преку пошта ли, или пак е подобро преку некоја он-лајн страна да се порача, ако има некој искуство со ова би ве замолил за одговор :)
    Ви благодарам однапред

4. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Дали е дозволено грутка вар да се прати по пошта во Аустралија?Значи варот му треба за лек таму тешко не можело да се најде ,е сега дали некој знае дали е дозволено да се изпрати или не.

5. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    320
    Сакам да пратам мала пакет за Бугарија сега гледам во ценовников и сум збунета има едни цени за пакети а други за површински пакети каде цените се од 600 па нагоре пакетов ми е околу 2 грама сама со го мерев.Некој со се разбира повеќе да ми објасни ?

6. Capricorn96

Capricorn96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    407
    Може некој да ми објасни како функционира ова со DHL? Сакам пакетче да пратам како се наплаќа каде може да најдам нешто ценовник или информации?

7. tani4ka

tani4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    5
    Пријатели, имам испратено писмо во Германија, со препорачана, во пошта ми кажаа најдоцна за 10 дена ќе пристигне, поминаа 25 а уште абер нема..Некој слично искуство..Дали сигурно би стигнало?

8. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @tani4ka Препорачаните писма обично стасуваат побрзо од обичните, јас дури честитка пратив за време на Божиќните празници и стаса за околу 20 дена, како што и обично стигнува, но препорачаните би требало да стасуваат од 5-10 дена максимум. Прашај во поштата во што е проблемот.

9. tani4ka

tani4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    5
    2 пати бев да прашам, ми кажуваат дека процедурата е скоро иста како и со обичните, ама немој да се грижиш денес или утре сигурно ќе пристигнат, вака ми рече..Од тогаш помина уште 1 недела.

10. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @tani4ka Ако беше иста процедурата тогаш сите ќе си беа обични писма. Со препорачаното разликата е краткото време на стасување како и доказот дека си го примил писмото.

11. tani4ka

tani4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    5
    Ќе им заминам по 3 пат, ако ме разочараат пак им ја палам поштата.

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @tani4ka :D Не знам во што бил бил проблемот. Може е и до поштата во странство, но како што работат нашите овде, тоа малку потешко :D

13. tani4ka

tani4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    5
    @Summerlover
    Дали има зависнот градот до кој треба да допатува писмото, дали прво стигаат во Берлин, или директно во градот каде што е испратено?

14. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @tani4ka Мислам дека по пошта прво би требало во главниот град, т.е Берлин, па потоа до конкретното место.

15. tani4ka

tani4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    5
    @Summerlover Сигурно тука е проблемот, фала ти сепак ми беше од полза, за утеха.

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  16. marija994

marija994 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    195
    Дали некој знае или имал искуство со праќање на пакет( околу 5-6 кг) од Мк за САД преку мк пошта?

17. stela22

stela22 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    23
    Najdobrata drugarka se iseli vo amerika i za mesec i pol ima rod me interesira kako odi toaa dali moze da se pusti edno pomalo paketce kolku cini i za kolku vreme ke e tamu

18. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Дали знае некој,од странство ако ти пратат нешто мора ли адресата да ја дадеш?Може ли адресата на поштата да ја дадеш или мора твоја?

19. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    514
    Здраво на сите :) Сакам да пратам подарок на пријатели во Америка па ме интересира каков е процесот и колку се плаќа во пошта за тоа?

20. Lidijadfilip

Lidijadfilip Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    edno prasanje imam naracka preku e bay no tie mi ja pratile preku dhl i stignalo na kargo i carina na aerodrom ,me povikaa da ja podignam pratkata no baraat i carina da platam a i mi trebalo i dozvola za uvoz za taa stoka (se raboti za stomatoloski materijal)jas nemozam da izvadam takva dozvola i sega me interesira ako voopsto ne ja podignam pratkata dali ke placam nekoja kazna ve molam za odgovor pozzzz