знае ли некој колку време треба да легнат пари на сметка уплатени во пошта (петок 15.30 ч)? и дали може во пошта да се провери за уплатата?
пратив пакет за америка на 5ти ноември сеуште не е стигнат можно е да е изгубен или треба повеќе време?
Како треба да пратам во друг град во Македонија мислам исто и ја сум од Мкд само од друг град, што и како треба?
Сега почнаа. Имаше некој застој, за од Америка знам на пријатели не им го примаа долго пакетот. Пред 2 недели негде успеаа да пратат, но не е стигнат уште.
Здраво, дали испрати? Ако да на кој начин? Јас треба да испратам неколку мали пакети до Србија, па не знам како да ги испратам
odi vo posta ke kazis adresa grad takvi raboti... ke ti go vaget paketceto spored to ke ti kazat cena mene za amerika mi stigna za mesec dena duri mislev deka e zaginato...
Jas minatoto leto isprativ igracka do srbija i mi naplati taa sto bese na salter nekoi 200, 300 denari a trebase da bide pomalku negde okolu 70 ili 80 denari. Imaat cenovnik na web stranata na postata i se si pisuva duri i se javiv, da gi prasam i im kazav deka salterkata mi naplati skapo...i mi se izvinija od posta i taka zavrsi. Bidete vnimatelni od tamu bidejki mnogi si kradat. Procitajte javete se zasto po 100 denari od osoba dnevno..super bonusi si zimaat. Razocarana sum totalno od nasata posta, bruki.
Здраво Треба да ми стигне пратка по пошта од Свети Николе, т.е од Славјански факултет. Да незна некој случајно како ифе тоа или треба да прашам која пошта или како. Прв пат ми е и појма немам
Здраво, Дали знаете колку време треба за да стигне пошта (решение од социјално или од др. институција) до куќна адреса? Пратено е пред неколку дена. На страната на пошта пишува од 0-3 раб. денови. Колку се чека реално? *Пошта од Скопје - Скопје.
Другарка треба да ми прати мене пратка од Британија (јас го купувам и за достава на нејзина адреса па она го праќа по пошта кај мене), дали има шанси кога ќе пристигне пратката да морам да плаќам царина или слично?