Благодарам женски на брзите одговори! Сега се фрлам на адресирање, Нова година е на прагот, се надевам ќе им стасаат честитките
Мене ме интересира за од прилика, мало пакетче до Германија пратено за колку време би стигнало и дали има побрз начин за истото преку пошта?
Знае ли некој што означува RC на препорачана пратка, ми стигнало да подигнам пратка, а немам нарачувано ништо од аliexpress
Очекувам писма од америка. Веќе 3 месеци чекам, едно добив а 2 фалат. Дали може да прашам некаде, во централна пошта или било каде? Писамата немаат број на пратка, па како да побарам по име да проверат? И дали воопшто може да се провери таква пратка без број
Здраво сакам да пратам мало пакетче до Германија преку нашата пошта дали некој праќал во скоро време за колку време би стигнало? Исто така дали би стигнало со сигурност?
Здраво, сакам да испратам подароци до Хрватска (две мали слики), дали некоја знае да ми каже како е најдобро да испратам и дали можеби ќе им бараат царина на примателите или јас ќе платам се од тука?
Здраво, дали некој знае да ми каже како функционираат брзите пошти кај нас? Дали они ја земаат пратката од кај мене и ја носат каде што треба или јас ја носам кај нив и они ја носат? И како оди за плаќање? Сакам да продадам нешто и да го пратам по брза пошта.
Може да ја земат а може и ти да ја однесиш кај нив. Ако ја земат ќе ти наплатат дополнително (мислам 30 денари). Обично тој што порачува плаќа при испорака. После тоа си ги подигнуваш парите од кај нив.
Дали знаете дали можам да направам нарачка на друга адреса, различна од лична карта? На ЛК имам една адреса но не живеам на таа моментално. Дали ќе ми направат проблем во пошта?