Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашања за исламот

Дискусија во 'Религија' започната од Hindsighter, 3 јануари 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.015
    Допаѓања:
    51.988
    Ама фино функционираше темата се додека не почнавте вие со препукување. Еве јас ја читав и беше интересно на почетокот.

На Bender Rodriguez, Sanjichka007 и theowndemon им се допаѓа ова.
  2. ana-milo

ana-milo Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    203
    Значи, ADOKI, многу ме нажали што се концентрираш само на тоа што
    носи потенцијал во себе за раздор и расправија.

Зошто, еве како добар верник, не даде еден коментар и не рече Слава на Бога
    што во светов има луѓе што им помагаат на другите луѓе во неволја?
    Значи велам, на други луѓе , не поенцирам верска припадност.

Ја незнам што е ова расправање до толку, јас пак во секојдневниот живот сум имала
    контакти со луге од друга вероисповед, па нормално било се, убаво сме комуницирале,
    ми помагале сум им помагала.

И пак никој не рече ништо за мислам Ленче се викаше жената од Велес кој
    даде поттик и пример како треба да се помага на луѓето.

Жално , навистина.

На Rama, Скопјетесакам, Tanjamm и 3 други им се допаѓа ова.
  3. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Како што рече Исус - “ по делата ке ги познаете“

На Rama, Daydream и Tanjamm им се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.058
    Допаѓања:
    12.793
    Многу ме разочаравте со радикализмот и со таа ваша опседнатост да се докажувате, да кажувате проценти, да правите верска пропаганда, а покрај вера својот народ не си го почитувате. Прадедовците ви биле христијани, оделе во Бигорски манастир и сега сте го нашле правиот пат. Што сакате правете и мислете веќе, со вас нема разбирање и лицемерието ваше нема крај. Јас барем знам која сум, а некои од вас се со криза на идентитет. Не можеме сите да бидеме муслимани. Сум се родила во христијанско семејство и христијанка сум и сега според Адоки на крив пат сум, така?

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.058
    Допаѓања:
    12.793
    Не си смешен со овој коментар, ниту интересен. Се ежам од самата помисла. Секој во своето јато најубаво. Животот не е за експерименти.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Никој не те тера да бидеш муслиманка , колку пати само напоменав секој со својата религија , и зашто кажуваш во множина дека сме те разочарале ај кажими како те разочарав јас ?

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hindsighter

Hindsighter Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    156
    Изгледа не си знаела да готвиш компир манџа. Штета. :(

Оти радикализам? Имаше обид некој од нас муслиманите од овој форум да те бомбардира? Или на некој друг начин да ти издејствува? Оти технологијата оди напред и сега замисли, откриено е во моментот кога ќе пишуваш некој пост во еден форум, тастатурата може да ти се запали и не дај Боже прстите да ти изгорат. Може оваа тема јас веќе сум ја опремил, од кај знаеш. :!:

Шала на страна, јас најскромно би ти препорачал најпрвин да научиш да ја разликуваш нацијата од религијата, за да сфатиш што всушност значи криза на идентитет. Ќе биде во твоја корист.

Корисна информација за тебе: Таткото на пророкот Авраам можеби не отишол во Бигорски манастир али бил јак многубожец. Неговиот татко, како и неговите дедовци и прадедовци биле многубошци. Замисли да си продолжеше пророкот Авраам по патот на неговите предци?

Кај нас муслиманите едно нешто е јасно: секој е одговорен за самиот себеси, за своите постапки, дела и верувања. И секој е доволен за самиот себеси. И секој сам влегува во својот гроб и затоа ние велиме Inna lil-lahi ve inna ilejhi raxhiun (We surely belong to Allah and to Him we shall return).

Мир тебе.

Последна измена: 28 февруари 2016
    На minne992, Adina и ANGIE1 им се допаѓа ова.
  8. Hindsighter

Hindsighter Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2016
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    156
    Драги читатели,

Јас си заминувам од овој форум од објективни причини (спремање испити). Се надевам дека никого не оставив навреден. Вашите прашања ќе бидат и натаму одговорени од другите членови муслимани кои се уште повеќе компетентни од мене.

Ако би можел со еден совет да ве оставам, тој би бил: секогаш бидете љубопитни (но не прекумерно).

Довидување.

9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.058
    Допаѓања:
    12.793
    [E="Hindsighter, post: 2722915, member: 107в7"]Изгледа не си знаела да готвиш компир манџа. Штета. :(

Ти радикализам? Имаше обид некој од нас муслиманите од овој форум да те бомбардибе Или на некој друг начин да ти издејствува? Оти технологијата оди напред и сега замисли, откриено е во моментот кога ќе пишуваш некој пост во еден форум, тастатурата може да ти се запали и не дај Боже прстите да ти изгорат. Може оваа тема јас веќе сум ја опремил, од кај знаеш. :!:

Шала на страна, јас најскромно би ти препорачал најпрвин да научиш да ја разликуваш нацијата од религијата, за да сфатиш што всушност значи криза на идентитет. Ќе биде во твоја корист.

Корисна информација за тебе: Таткото на пророкот Авраам можеби не отишол во Бигорски манастир али бил јак многубожец. Неговиот татко, како и неговите дедовци и прадедовци биле многубошци. Замисли да си продолжеше пророкот Авраам по патот на неговите предци?

Кај нас муслиманите едно нешто е јасно: секој е одговорен за самиот себеси, за своите постапки, дела и верувања. И секој е доволен за самиот себеси. И секој сам влегува во својот гроб и затоа ние велиме Inna lil-lahi ve inna ilejhi raxhiun (We surely belong to Allah and to Him we shall return).

Мир тебе.
    [/QUOTE]
    За закопувањето на жена христијанка мажена за муслиман мислев на една јавна личност со која се знам. Таа живее 30 години со муслиман и имаат син, па го критикува исламот и си живее со непочитување на неговата нација и вера. И ај сега? Живее во муслиманска куќа ама кажува дека Рамазанските пости се штетни и непотребно мачење на организмот.

Последна измена: 28 февруари 2016
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.071
    Темава треба да функционира на многу прост принцип - Прашање и одговор. Ако немате прашање не пишувајте, ако не знаете одговор исто.
    Оваа тема не е за споредби како е во друга религија, така што кога одговарате нема што да мешате други религии, нити кога прашувате.
    Е толку е едноставно. Ве замолувам за трпение и смирена дискусија сите вклучени.:)

На Oscar Lady, daylight, Zeynep и 6 други им се допаѓа ова.
  11. vidya

vidya Нов член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    Здраво. Сакамм да праша дали Исус навистина бил посланик према муслиманството, оти јас се сомневам во последно време дека исус бил Господ. Што вели муслимнството за Исус дали има боженствена природа он? Фала мн

12. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Shto treba da te ubeduvam?Ne tuku samo ke te zamislam ushte poveke pa ti kako sakash misli si.Hristos sekogash se izrazuval kako sin chovechk,a drugite bile tie shto go spomnuvale za sin bozji.Ama ova ne sekogash tuku vo poveketo sluchai.Posebno onie koi bile so nego i se uveruvale go narekuvale sin bozji.Seti se na rechenicata kako e kazano koj se ponizuva ke bide izdignat,a koj se izdiga ke bide ponizen.
    I ushte i apostolite i ostanatite posle Hrista otkako ke nastanele chuda preku niv, velele ne ni se klanjajte i nie sme luge kako vas.A Naum veli slobodno molete i od svetiite.
    Seti se samo kako Bog ushte vo stariot zavet rekol jas rekov bogovi ste.I zaradi taa rechenica ne beshe otfrleno pismoto.Pa vakvo uchenje li te soblaznuva?Razmisluvaj si za toa,ne e losho.
    Samo nikako ne razmisluvaj deka e ismeneto pismoto zoshto so fakt ke te posramam.

13. Lefk

Lefk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    130
    Што чекаш !? Одма конверт, зимај хиџаб и готово..

14. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    21.410
    Отсекогаш ме интересирало зошто муслиманите не смеат да јадат свинско месо? Причината ме интересира, зошто баш од сите свинското? Сум прашала многу пријатели муслимани али од никого не добив конкретен одговор.

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ton4ica

ton4ica Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    172
    Затоа што се смета за нечиста, единствено свињата има заби како дивечот и јаде секакви остатоци слично како хиената, исто така го јаде својот подмладок а ги напаѓа и луѓето. Јаде измет и ужива да лежи во него. Поради таквиот начин на живот е носител на многу болести и други работи

На vidya му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lefk

Lefk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    130
    Па тогаш и ти си нечиста имаш заби секачи а јадеш свашта. Не јадат свинско само ради контра да и идат на христијаните..Ово со болестите wtf. исламска наука :D

На HellAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ton4ica

ton4ica Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    172
    Се обидов само пристојно да одговорам, незнам зошто имате веднаш нешто против муслиманите, тоа што го кажав се однесува на штетата која ја причинува свинското месо немора воопшто да има поврзаност со исламот.

На theowndemon, Sanjichka007, bella96 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. vidya

vidya Нов член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    Некој или некоја да ми одговори на моето прашање? Ова е мн важно за мене оти навистина некои работи имаат логика во муслиманството ...

19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    За почеток не се вика муслимантво, туку ИСЛАМ, а припадниците се муслимани, додека прашањето ти е нелогично за логиката твоја

20. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Aj iznesuvaj edno po drugo koi raboti mislish deka imaat logika za tebe pa da odgovarame.Jas se obidov da ti odgovoram i pojasnam ama znaev deka seushte ke te buni toa.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.