Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашања за исламот

Дискусија во 'Религија' започната од Hindsighter, 3 јануари 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.058
    Допаѓања:
    12.793
    Што сега со овој маж муслиман кој дозволува жена му да јаде свинско и не е коневертирана, плус и ракија чува дома. Дали тој е помалку муслиман од другите?Дали жена муслиманка која землаа маж христијанин е помала муслиманка или веќе не е? Јас така ве сфатив. Ако земе маж христијанин, а не смее според верата, таа веќе не е верник.

2. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Женско сум,сигурно си сакал коректна да пишеш.
    Да бидам искрена и твоите долги постови ги прескокнувам зошто не сум должна јас тебе да ти одговарам,некои работи ти што ги изнапиша за мене се сосема небитни зошто не се точни така да не се мачи по толкави реферати да копираш.

На Sanya20 и rose60 им се допаѓа ова.
  3. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Не можам да ти објаснам зошто не знам како живеат другите луѓе да знам како им оди во бракот,секој за себе си знае и прашувај поопшти прашања за Исламот ако те интересира.

4. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Ајде пак за едно исто почнуваш да се фаќаш :D
    Што да правеме ние сега што тој човек така постапил ?
    Еве сама си прашуваш и сама си одговараш завршена работа.:D

На Sanya20 и rose60 им се допаѓа ова.
  5. Serhan

Serhan Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    15
    В
    Вие погрешно ме сватифте тајната.значи ако си вистински муслиман не ма ни да помислиш да земиш жена, која нема да го прифати исламот зато жто мслиманството е посебно нешто што е внатре во твоето срце. Треба да знаеш лубовта да ја контролираш..
    Има повеке видови лубов
    1_Како нај прво лубов та кон бок треба да биде нај прва од се, ако ова лубов кон бок ја изневериш е многу голема греф. Тоа се вика фарз.
    2_Лубов кон пејганберот Мухамед с.а.с. Бок ја надарил целата земја за него и е нај сакан од бог за него е создадено се.останато то од мухаммед
    _погрешно ме разбравте ако некој маж се загубил во некоја од друга вера

6. Serhan

Serhan Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    15
    .._за тај албанец што велиш тој не е муслиман тој сега во групата јизит и предавник....
    Тој само гледа да лега во топла постела.
    Значи лично од мене колку да сум заљубен во личност која не го прифаќа мслиманството, Мухаммед, ALLAH. Би се самоубил па нема да ја прифатам таа погрешна лубов.
    Зато што таа лубов не е само за топли постели во ова лажна земја има и крај на ова земја смрта ни е морална после смрта ако сакаме да продолжи ме со лубовта кон бог и кон лубовта со точен партнер овде ни е времето пронајди лубов со кој ке создадеш фамилија кои секогаш ке го споменуваат божјиот пратеник мухаммед и останатите пророци испратени од бок.
    НИКОГАШ НЕ ГИ ЗАБОРАВАЈ БОЖИЈИТЕ ЗАПОВЕДИ..
    licno za toj albanec od mene i 500 namazi I 1000 zikri na den da pravi toj e predavnike se dodeka ne ja napravi vamilijata da ki odrsuva bosijte zapovedi.

7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Нели самоубистото е харам?
    И кои се тие божји заповеди?
    Мислев да одговорат ТИЕ кои си ја знаат религијата, а не тие кои се декларираат по истата, Да нема забуни.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Serhan

Serhan Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    15
    Точно дека е харам но ке е харам само за мене не за целиот ислам изневерување на исламот е многу поголем греф но нема што да пишам повеке..... ГЛЕДАМ дека има по опознавани со исламот нека пишат тие јаз знам колку за мене

9. Serhan

Serhan Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    15
    Точно дека е харам но ке е харам само за мене не за целиот ислам изневерување на исламот е многу поголем греф но нема што да пишам повеке..... ГЛЕДАМ дека има по опознавани со исламот нека пишат тие јаз знам колку за мене

10. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Немаш друг одговор?Тоа е се што знаеш да одговориш?

Тебе може слободно да те споредам со @eloves ,не ти е доволно познат исламот.Заклучувам дека тие што најмалку знаат за исламот тие најгласно го бранат и кога ќе им се изложат конкретни прашања со цитати од куран замолкнуваат бидејќи незнаат да одговорат.Незналици се.

Но оние кои најдобро го знаат исламот тие секогаш се во позадина и молчат,бидејќи комплетно се сложуваат со се што изложив.Таквите се како волци во овча кожа и молчат.А молчат бидејќи се во земја каде важат други закони.Да беа во земја каде важи шеријатското право ќе колеа и бесеа.

И многу итро одговараш дека само она што го напишав за тебе е неточно.А оние цитати кои се од куранот точни ли се? :)

На Mia.MGK и Lefk им се допаѓа ова.
  11. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    Морам да те исправам.Оние од ИСИС,Ал Каеда,Боко Харам ,Хамас ....Османлиската империја,Саудиска Арабија,Иран,Ирак и сите земји кои го имаат шеријатското право како закон на државата одсекогаш постапувале и постапуваат токму според куранот и шеријатското право.И такви не толерираат друга вера.

Оние умерени и мирни муслимани се само тие што живеат во за нив туѓи земји со друга вера и неможат во потполност да си ја изразуваат религијата и затоа се привикнале и се умерени.

Така да ако комплетно се прилагодат на куранот тоа би било токму она што го прават сите тие кои претходно ги набројав.Набројав не само терористички организации туку и муслимански држави бидејќи исто и тие постапуваат.Доколку си информирана ќе видиш како во Саудиска Арабија се сечат раце,се каменуваат жени до смрт јавно,јавно се бесат луѓе и ред други грозни работи.Се тоа е бидејќи се прилагодиле на куранот и шеријатското право.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    хахахха ме заболе мене со кој ќе ме споредуваш,кој си ти ? :D
    Обично не одговарам на тие што Исламот го напаѓаат а ти си еден од нив.Не,не молчат туку не сакат да се карат за џабе време да си губат еве како јас што изгубив до сега.
    Уште првата реченицата кога ќе ја прочитам прескокнувам се што копираш така да не ја препукувај темата,досаден стана.

На Sanya20, mssuniquee и rose60 им се допаѓа ова.
  13. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Оо да не ме знаеш у живо па знаеш шо знам шо не знам ? Извини :D
    Секој човек си ја знае верата не се секирај ама тука од што имат некои многу омраза дури и не се одговара веќе:D

14. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Ако не го прифатила Исламот значи треба барем да го почитува.Како може да ја оцрнува верата на маж и,тогаш зошто не се земала со некој македонец не со албанец..Тука не се работи за некоја голема љубов туку за некој голем интерес изгледа:D

На Sanya20 и Serhan им се допаѓа ова.
  15. Serhan

Serhan Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    15
    ....пред да зборуваш за Исламот и шеријатот научи ја твојата вера нормално ако си верник ако не си и атеист
    ....па да така изгледа тоа не е лубов него интерес
    Жената.... Интерез за пари, Интерез за задоволство и тнм
    Мажот....зошто е глуп нема за него такава пи??а па и трае ко жена.....
    Toj mas ne si go znae mestoto isto I taa sena....
    Хаха такви жени сакам јас

16. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    26.261
    @Serhan овде се бара човек што треба да дава одговори со знаење без навреди а не своеглаво. Прво научи да пишуваш литературно па потоа давај одговори .самоубитството е грев во секоја вера тоа го знаеме сите , како можеш попрво да се самоубиеш па да правиш нешто? Освен @Hindsighter никој друг не може да даде соодветен одговор на секое прашање

17. Lefk

Lefk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    130
    Зошто велиш дека напаѓа кога тоа што го збори е вистина? Вистината боли? Зошто секогаш глумите жртви демек одма сте навредени и напаѓани..

На Bulgarian му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Искрено не знам зошто дозволувате воопшто да ви наметнуваат тема на дискусија за исламот? Доволно е да си ја почитувате сопствената вера и ич уво да не ве боли за другите. Глупо е да им давате простор да ја шират нивната пропаганда на форум каде 99 посто се Православни верници. Тоа што вие ќе ги критикувате они тоа и го сакаат, да предизвикаат интерес кај помладите за да полесно ги рбуваат.
    Зошто нема тема се што ве интересира за православито каде тие ќе прашуваат?
    Затоа што се паметни па не игнорираат за да не предизвикуваат интерес.

На okcenzi и rose60 им се допаѓа ова.
  19. Serhan

Serhan Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    15
    _ajde togas daj eden sodveten odgovor....
    _znacenieto na krstot sto vi znaci po koj povot go obosavate....

20. Serhan

Serhan Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    15
    1.ova go pisuvat samo onie koji ja znaat vistinata.ako ima nekoj interez zasto da ne zboruva od islamot ili bilo koja Vera upoznavanjeto na verite mislam deka nema nisto loso.
    A sto velis 99 posto ste xristijani mislam gresis ni 5 posto ne ostanavte se delete vie_prvoslavni,katolici,jehovisti,subotari,evangelisti.miali mu dali ste site vo red.
    1.muslimanstvoto e edno nema podelbi

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.