Прашања за христијанството

Discussion in 'Религија' started by Serhan, Jun 1, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. agios

agios Истакнат член

во ред, прости

2. rose60

rose60 Истакнат член

Што и да сум, е моја лична работа, се додека не се мешам во туѓ живот не дозволувам за мојот, секој пост пишан за мене и моето верување ќе пријавувам на Михајло, знајте до каде ви е границата. :)

3. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Така е во право си.Сите понекогаш грешиме.Премногу пуштајќи се во дискусија забораваме дека не треба да ги судиме другите туку само себе.

Rama likes this.
  4. Victorian

Victorian Популарен член

Не сакам да изигрувам полицаец во темата, ама или поставувајте прашања/давајте одговори или не ја полнете со офтопици. На крај и краева ако вака се препукувате подобро и неа да ја заклучат.
    За крај не е наше да судиме некој дали е верник и колкав верник е, си има кој да суди :)

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Да така е, @goodnesswithin дури брат ми е а не другар, заедно се договоривме овде да си играме игри и да се правам христијанка. Како успеа да откриеш, сега ме сруши.

rose60 likes this.
  6. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Сосема непотребни теми на форумов!
    Ова се теми створени за препукувања помеѓу религиите (иако не секогаш е тоа намерата на тој што ја отворил, но уверена сум дека секој што поставува вакво прашање свесен е дека ќе предизвика бура реакции од членовите).

И мене како и на повеќето членови што ве читам ми изгледа како намерно да е отворена темава за да се возврати на дебатата околу исламот. Се вадат некои исцепкани цитати од свети книги и се постираат овде под нос на членовите од спротивна религија како "еве ти доказ дека мојата религија е подобра од твојата".
    Не ја разбирам целта. Секој си е припадник на својата религија, секој си верува во што сака и која е потребата јас да убедувам некого дека моето Свето Писмо е подобро и дека треба да се води според мојата религија или пак некој да ме уверува мене во спротивното. Значи се работи за религија, нема научни докази, нема математики, просто и едноставно е - или веруваш и се водиш според тоа или не веруваш.

Чувствувам гнев во пишувањето од двете страни и пак ќе кажам, нема потреба од темава ниту пак има некоја цел. Убаво кажавте, тој што сака да научи повеќе за другите религии има доста книги кои може да ги простудира и доста луѓе кои се по компетентни да му одговорат на прашањата. И многу глупаво е да се докажува на форум кој колкав верник е, врз основа на тоа дали прочитал Свето Писмо/Куран или не.

Thread Status:
Not open for further replies.