1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашања и одговори поврзани со растот и развојот на децата

Дискусија во 'Дете' започната од kristinamk, 20 февруари 2011.

1. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    Децата и градинките

Епа имаш ацерола имаш производи од алое кои и тек како помагаат во ојачување на имунитет од лично искуство и искуство од мои блиски не значи дека ако неможе да јаде одредени работи нема решение за тоа во комбинција со храната што може да ја јаде плус ова за некој месец ке си покаже резултат

Прикачени фајлови:

• images (1).jpg
      images (1).jpg
      Големина на фајлот:
      4,3 KB
      Прегледи:
      286
    • aloe.jpg
      aloe.jpg
      Големина на фајлот:
      9,4 KB
      Прегледи:
      286
  2. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Децата и градинките

Зима и додатоци во исхрана, некои како капки...И други витамини. Сепак сеа треба времето да покаже. Него мене повеќе ми беше она што го кажале докторите дека детево од тоа не збори.

3. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    Децата и градинките

е тоа не би знаела да ти кажам прв пат слушам а колку годинки има детето?

4. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Децата и градинките

Сеа за некој ден ќе праи 3

5. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    Децата и градинките

па некои многу покасно зборуваат незнам ти посакувам што побрзо да се ослободи од кандидата па ке видите дали тоа е пречката поздрав

6. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Децата и градинките

Дај боже..вака е најмачно за него, а не знаеш како да му помогнеш. Он си кажува по некое зборче и се разбира, ама она на бебешки јазик. Знае да дрдори нешто а тоа не се правилни зборчиња.

7. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Децата и градинките

На моја блиска другарка малото и имаше кандида знам дека мора да му даваш во изобилие витамин Ц,што повеќе Б комплекс,цинк и магнезиум. Тешко е кај мали деца било каков суплемент да се дава орално зошто не ги прифаќаат сите лекарства знам по мојава. Инаку што се однесува до имунитетот јас на мојава ,почнав да и давам Царски билки по препорака на докторка другарка која на нејзиното му давала извесен период и вели има подобрувања. Вкусот добро го поднесува за сега инаку дома ја лажеме дека е мед :lol: следно на листа кога ќе го допие ова ќе и давам чист сок од алое го има во Зегин на Lily of the Desert исто е за имунитет одличен јас го пиев.Инаку дома често и даваме Ацерола на Витамакс пастилите ги лиже без проблем иако се киселкасти (инаку е подобра од таа на Алкалоид што се однесува на составот) ,се надевам помогнав колку -толку :hai:

На Sunshine88 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    156
    Ај јас да прашам нешто од кога почнаа да ви гризаат и џвакаат децата, ние имаме 5 запчиња, 2 долни комплет излезени и три горни 2 единици и една тројка кои се до пола ама ќерками не гриза,а некогаш џвака, некогаш не, ако малку остане на пример морков во јадењето читај една ронка кој е не комплетно изблендиран одма се дави

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.853
    Допаѓања:
    202.956
    Па веќе треба да џвака. Почни да пасираш, да се навикне на друга текстура освен каша. Ќе се научи да џвака постепено.

10. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Sunshine 88 , како откривте дека има кандида? и од каде кандидата предизвикува проблеми со говорот?

11. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Некоја препорака за д-р - имунолог на Детска клиника :^)

12. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Преку докторка од белград, не ми текнува на името сеа, преку испитување на столица. А тие кажаа дека од тоа не зборело детето, пошто прво се сомневаа на аутизам, ама испадна не е тоа.

13. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.026
    ^Баш денес го читав интервјуто на Гечевски за Вест, отворено зборува за аутизмот кај синчето, и покрај аутизмот му била дијагностицирана и кандида, и било ставено на ригорозна диета, и оттогаш детето почнало по малку да зборува.
    Целосното интервју го има тука

14. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    И јас го читав, но детенцево нема ниту еден знам на аутизам...со диетава не знам, мислам дека нема од тоа напредок. Затоа што на овој начин јаде премалку а имунитетот му опаѓа. Уште пред да откријат што е и како е, имаше голем напредок, почнуваше да кажува зборчиња. А буквално се разбира и со сите се дружи. Лаик сум и не се разбирам во овие работи. И не сакам да кажам нешто погрешно, но еве колку што се консултирав јас со стручни лица, ми кажаа дека кандида никако не може да се најде преку столица, а исто така дека и толку ригорозна диета не е здрава за детето. Не знам, многу различни мислења и совети. А не е мала работа.
    Значи уште еднаш да напоменам, ништо не кажувам со 100 проценти сигурност зошто не се разбирам во тоа, и не сакам да излажам некого кој си има мака.

15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Мајки да ве прашам.
    Син ми има 10 год.и има премногу првут во косата.Многу го чеша.Сменивме и шампон,претходно Бубхен,сега со Бекутан.
    Не сакам да се бања со овие за возрасни,сите имаат појак хемиски состав,па би сакала да ве прашам ,доколку некоја од вас со соочила со сличен пороблем,да ми каже што користела.Еуцерин шампон за деца,
    не ми кажаа дека има,барав во аптека.Сега сакам да го намачкам со некое приридно масло,бадемово,маслиново или др.,само незнам колку ќе помогне.
    Некој совет?

16. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.903
    Na kjerka mi i se perutase glavata ama na odredeni mesta, pozadi usitte, dole na tilot i vo sredinata na glavceto. Na tie mesta ja mackav so Sinoderm gel i ja banjav so Eucerin 5% urea . Malku e piskapicok, okolu 500 den. ama ete nea i pomogna.
    Toa bese pred 2-3 god. I sigurno dobri 2 god. ja banjav isklucivo so Eucerin.
    Sega vekje nema problemi pa se banja so Bekutan.

На ph.orhideja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.384
    Допаѓања:
    142.791
    Ќерка ми имаше многу проблеми со првут. И јас прво сменив неколку детски шампони, па почнав да ја мијам со Еуцерин против првут, и за почеток имаше добри резултати, и тоа околу две години, ама само со Еуцерин ја миев и обавезно два пати неделно. Потоа повторно и се појави, толку многу што ја однесов на лекар, кај д-р ВАИС, по препорака на една моја пријателка. Имаше и напластени корупки од првут на главата.

Таму ја снимаа до некоја камера што зголемува неколку пати и длабински го снима површинскиот слој на кожата и ми ги препорачаа следниве работи:
    - ми дадоа едно масло со кое требаше да ја мачкам на местата каде што има напластени слоеви првут, малку да отстои и потоа да ја тријам со четкичка за заби. На овој начин и ги отстранив мртвите слоеви од главата, еден вид пилинг. Ова требаше да се повтори 4 пати, еднаш неделно, а таа веќе по вториот пат воопшто немаше корупки,

- да ја мијам со шампон секој втор ден, и тоа еднаш со шампон против првут, а еднаш со некој поблаг шамопон. И поблаг ми дадоа таму, но ми рекоа дека може и со некој благ бебешки, само ми кажаа да не е бекутан, ми го препорачаа Џонсон.

Ова е шампонот против првут:

Ми дадоа и некој лосион кој требаше да и го нанесувам по миењето на косата, нешто за циркулација на база на ментол.

Сите средства ги земав од таму, и се заедно со прегледот чинеше некаде околу 100 евра, нешто помалку можеби. Првутот и исчезна многу брзо, веќе втората недела немаше првут.

Шампонот против првут го има и во Зегин и во аптеките во Веро. Во Зегин мислам дека беше околу 980 денари. Лосионот и го нанесов неколку пари, имам уште, ама заборавам да и ставам. Мислам дека позитивните ефекти се благодарение на шампонот, другите беа само споредни работи кои ги купив затоа што тогаш бев во безизлезна ситуација.

Со детски шампон нема да завршиш работа. Тој и не е веќе толку мал - ќерками имаше 6 години кога почнав да ја мијам со Еуцерин, а 8 кога почнав со овој медицинскиот. Тоа беше пред речиси една година и еве од тогаш е ок. Понекогаш знае да и се јави, ама тоа е или ако нередовно ја мијам, или ако не сум ја исплакнала добро.

Прикачени фајлови:

• DUCRAY.jpg
      DUCRAY.jpg
      Големина на фајлот:
      6 KB
      Прегледи:
      318
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    261.008
    Орхидеја само како сугестија ако сеуште не сакаш да миеш со погоре напишаните препарати, брат ми не е баш мало дете ама одамна има проблем со многу перут само кај него е на завретокот на челото, почетокот на косата и се надолу до ноздрите од носот. Има и во косата но не со корупки како по лицето и челото. Беше на доктори козметичари и проба секакви креми лосиони и шампони. Од оние што имаат кортико му е моментално подобро но тоа не е решение. Него му е дијагностицирано дека му е на "нервна база" и вистина е кога имаше испити или стресни ситуации состојбата стануваше страшна.
    Да не должам пред скоро време беше очаен и проба да се мачка со кокосово масло, и него не му се веруваше дека после едно нанесување се беше во ред. Претходно со години се мачкаше со Еуцерин. Сега за во коса не знам дали би било изводливо да се намачка твоето синче но можеш да пробаш, да го намачкаш па после да исплакнеш со некој поблаг шампон.

19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    261.008
    Прашање бр.1 Има некоја искуство со трет крајник кај дете? Малава од нигде никаде почна да хрчи навечер како да и е затнат носот и спие со подотворена уста и знае и да се закашла. Преку ден не и е баш ништо и нема ништо во носот. Ја однесов на дежурен ми рекоа упат за уво, нос и грло да извадам таму дијагностицирале трет крајник.

Прашање бр.2 :) Што магија да направам за да се покрие детево за спиење? Вреќа не иде во предвид, а навечер дома не е мн. топло 19-20 степени. Трпи исклучиво едно поларно ќебенце од оние тенките, не сака ништо тешко големо врз неа додека не исклоца се, не застанува. Не знам што да направам, да ја наоблечам па да ја оставам да спие гола? Мене никако не ми иде тоа, јас не би заспала никогаш без покривка па било и 40степени надвор.

20. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Ме интересира дали некоја мајка има користено прозиводи од алое вера за деца,денеска едно медицинско лице ми понуди да пробам Aloe Bits n’Peaches и Forever Kids исто од алое вера,ние пиеме имунобор кидс но нешто нема ефект,пред два месеци бевме на инфузија,значи крај на октомври,еве сега сме декември пак завршивме на инфузија,сите ми велат дека е многу бело и демек затоа е склоно на инфекции,ама пак ем детето се мачи ем јас и маж ми се мачиме,па затоа барам решение уште тоа да го пробам даљли ке има ефект,ако има некој искуство нека пишува и што и како се користи однапред благодарам