Прашања и одговори поврзани со растот и развојот на децата

Дискусија во 'Дете' започната од kristinamk, 20 февруари 2011.

1. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Мојот уште спие без перница.

2. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.154
    Две ноќи по ред ми се буди околу 05.30 со хистерично плачење, виткање на телото наназад(како да објаснам... Мислам дека ме разбирате...). Плачи околу 5 минути со затворени очи и кога ќе види дека сум тука се смирува, цица и продолжува да спие... Од памет ме вади... Што би можело да биде....

3. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Да не се плаши во сон нешто?

4. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.154
    Не знам @zuto претходно не ми правел вака. Некни прв пат кога почна го раслеков, мислев да не го боли нешто..вчера почекав и пак за 5мин му помина...иако сме 17месеци заби и баш немаме многу па прво помислив да не го боли непцето. Горе имаме единици и една двојка, а набабрен е мислам до 4ките...друго и јас немам идеја што може да е...

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    @ddevojce i jas imav mala pernica i ne ja saka,sega zaspiva na mojata malce povisoka od nejzinata i zaspiva i potoa se premestuva i seca nojk spie bez pernica,damo koga pie mleko ja stavam pak na pernica i ponekoe vreme pak si legnuva na dusek.

@victoria ni se ima i nas sluceno istovo pred da i izlezat 4ki,nakaj 3/4nautro so placejne a ocijnata zatvoreni i ke i dadev mleko ke zaspiese,mi izgledase deka e preplasena vo son.
    Mislam deka mozno da e od zapcijnata ili veke sonuvat pa se plasat nesto.
    Nad po nekolku dena ni izlegoa zapcijnata,pa se smiri i nekogas pak taka place.

На victoria му/ѝ се допаѓа ова.
  6. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.154
    "излезе" причината:) за плачењето... двојче горе десно

На leona83, ubavka1, irenna и 2 други им се допаѓа ова.
  7. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.154
    Неможам да редактирам, али морам да се пофалам:) после тие две три ноќи фамозни, ме почести синко денес со цела ноќ преспиена :) :) :) 21.45-08.15h

На ddevojce, Jagoda123, leona83 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.050
    Допаѓања:
    328.329
    Си имало мака а незнае да каже :)

9. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Еве јас да се пожалам....моето бебе како што си спиеше и беше супер, освен кога вадеше заби се будеше почесто ама тоа беа неколку дена, сега не вади заби, весела е, супер, се буди на саат време. И некогаш си лежи, некогаш станува да оди и да си игра, па среќа со цицање ја презаспивам ама и тоа трае некогаш саат време.
    И така сме веќе месец дена. Скок во развој не е, 14+ е. И си се помирив дека тоа е тоа, пак стара песна ( како со син ми ) ама барем една година ми даде раат за разлика од брат и.

10. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    290
    Majki neznaev prasanjevo kaj da go postavam se izvinuvam ako ne e soodvetna temava.Od nojkeska detevo oteznato mi disi,zatnato mu e noseto,i potkasluva.Kazete mi sto da mu davam ili vednas da go nosam na lekar.Minetiot pat koga mi bese isto vaka nastinato na lekar ni dadoa sirum za imunitet i vitamin c a koga vidoa nema podobruvanje i mi kaci temperatura togas ni pisaa antibiotik i paracetamol.So ogled na toa sto sme sabota utre nedela mi e strav temperatura da ne mi kreni da ne se vlosi sostojbata da treba brza pomos skraja da e da go nosam.ve molam pisete nesto na prirodna baza sto da mu dadam.Inace sme godina i 4 meseci.

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    Napravi sirup kromid so med za kaslanjeto, pravi 2-3 pati inhalacija i prskaj fizioloski rastvor vo noseto.
    Ete i jas imam problem od vcera vecer i ee ovaa nok maliot ima tem. 37,8 38,2 ne kacuva poveke i zatoa go drzam bez lekarstva, ne mu tece nos notu kiva niti kasla pa moze li da mu e zapce. Ete 2 god. Naprajvme i ni falat gorni trojki. I koga sme kaj zabite 5 ki koga izlagaat ne mi otvara usta za da vidam kakvi mu se nepcata pozadi

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.154
    Nie sme so kashlica i sekret vo noseto...nezboen,kako vodicka mu tece.. Se slusa koga dishe deka ima i sekret megju grloto... Davav acc Junior za sekretot i mu pomogna... Temperatura nema, noseto ne e zatnato, ubavo si dishe samo teci odvreme navreme...

13. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.133

Може и од забчињата да е носето, најчесто горните го прават тоа.

14. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.154
    Mozno e... Gore treba cetvorkite da izlezat... Abe rajat da ne si.. :(

15. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.133
    Од нив е. Со горните четворки ќерка ми беше така. Првин носето и течеше 3-4 дена, па 3-4 полна со секрет, па пак 3-4 течење и пукнаа.
    Кај неа почна процесот на долните, паника ме фаќа. Најтешки досега за вадење.

16. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.154
    Kjuti ne spomnuvaj... Nie kaj so gornite dvojki maka vidovme.. Mozam da zamislam sto ne ceka ponatamu... A tek katnicite... So lesno kaj site decinja neka e...

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.258
    Допаѓања:
    258.991
    И синко во полу сон синоќа кога заспиваше, а и сега кога стана од спиење почна да вришти, се витка плаче и после 5 мин се смирува. Синоќа заспа,еве сега се смири, ама од памет ме вади. Изгледа катници вади, не знам што би можело да е причината. Се плашам да не го боли нешто,а не знае да ми каже.

18. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.133
    Ако ги има извадено сите други заби, тогаш се катниците. Помалиот внук така со сите беше, се фрлаше и во креветче во спиење кога ќе го фатеа.
    Ви посакувам само таа епизода да била и да не го мачат.

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.258
    Допаѓања:
    258.991
    Сега гледам дека речиси и ги има сите заби, ама горните се ронат и не знам дали се излезени или изронети. Да го боли нешто ама за 5 мин ли ќе помине.

20. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Како се ронат? 20 запчиња има?