Дали некој се соочил со кандида во црева кај дете од 2,5 години? Ако да, ако може да споделите како сте ја излечиле? (кандида албиканс и кандида глабрата) Од скоро почнува со зборови, прости реченици ретко, а пред една година кога ја откривме кандидата, педијатарот искоментира као да ја средиме кандидата дека и таа знае да направи проблеми во говор.
Здраво мајки,утре сакам да и ставам обетки на малата но сопругот смета дека тоа е иживување врз детето.Јас имам многу мерак и не можеме да се согласиме.Како да го разубедам
Здраво, ќерката е 9 години. Исто приметувам промени во однесување и физички и психички очигледно е раниот пубертет. Дали знаете козметика соодветна за нив? Кожата на лицето и станува помрсна и така ситни брунчиња не се приметливи ама на допир . Лусиони за чистење некои или ?
Probaj na prirodn organska baza neso, na pr vidi bodyshop sto imaat. Jas na vremeto avene koristev dosta. Ama bez previse preparati, voda i kvalitetna krema
Да, му го отвори апетитот, почна да јади нормално, а претходно јадеше како врабец, еднаш на три дена.
Јас 3 месеци давав. Мислам дека не би имало штета и подолго да се дава, сепак б комплекс е во прашање, ама да не погодувам, најдобро педијатар да прашаш.
Здраво. Темава како соодветна ми е па да прашам тука. Дете 6ипол год оди на училиште, забележано е од тренер(вчера прв пат отиде на спорт) дека има искривување на едното рамо т.е. пониско е десното. Предлог за ортопед за ваква проблематика или некој со слично искуство?
Било кој ортопед може да го види, кај што сте го носеле како бебе, однесете го пак. Да се види од што е искривувањето, ќе треба веројатно и на физикална терапија да оди.
На било кој ортопед ќе ви кажат што и како. Јас имам таков проблем од мала, само да не ме сфатиш дека давам дијагнози за твоето дете, моето е сколиоза. Тогаш ми кажале докторите нема што да се прави тоа е. Носев пластичен корсет кој не помогна ич. За физикална одев тек сега во kinesthetic_physio побарај на инста и имаше некој ефект, ама што помало тоа подобро, нема да ти кажат тоа е тоа и нема спас. Работат и со деца, ти ги препорачувам, ама секако прво да го види ортопедот, може и не е ништо.