Најчести прашања се околу образование, јазици, поранешното искуство. Голема улога игра како се однесуваме за време на интервјуто. Сега едно прашање од мене какви се вашите очекувања кога после интервју ќе ви речат: '' Ви благодариме ќе ве контактираме''?
Тоа сама треба да процениш според реакциите на тие што те интервјуирале со тоа што, дури и реакциите нивни да ти велат дека ќе ја добиеш работата; дури и они да отворено покажале дека си им нај-тамам за работата...може одлуката ја носи некој трет кој, не е на интервјуто, па да испадне да изберат друг кандидат. Или да се пишманат, едноставно, поради х и у причини.
Некој да не има аплицирано за последниот оглас на Телеком за агент во call centar? Или од предходно да бил или веќе работа таму да каже како се одвиваат интервјуата подетално и за колку време се јавуваат од прилика?
Здраво, некој да сподели искуство со Алфа Лаб ДООЕЛ и Grawe Осигурување Скопје? Дали сте биле на интервју, што прашуваат и сл? Благодарам
Здраво, дали некој знае како се одвиваат интервјуата за работа во државниве агенции? Колку луѓе најчесто прават интервју?
Интервјуто е пред повеќе директори. Класично интервју, искуство, мотивација, каде се гледате во иднина.... Во СТБ им требаат многу луѓе, и од искуство, вработуваат луѓе по квалитет, без врски, така што аплицирајте.
Здраво дали некој од вас има одено на интервју за работа во Вип и какво искуство имате ? Ви благодарам.Поздрав
Почетна 12.000 ден, а после три месеци 15.000 ден, ова се однесува за кол центарот, за другите сектори не знам
Девојки да не била некоја на тестирање и интервију во Цементара? Ми се јавија за на интервију , да знам штода очекувам...
Здраво девојки. Дали имаа некоја медицинска сестра која работи во државна болница? Како се одвива интервјуто и од што се состои стручниот дел?
Зависи на која клиника секаде е различно.Кај мене интервју со главна сестра и некој од директорите,некои општи прашања за спремање терапија мислам дека беа,тестирање писмено на тие што се избрани во потесниот круг,таму има некој Професор од клиниката,претставници од министерство итн.,прашања од стручни предмети од средно 2,3 и 4 година заокружување и дополнување,лесно ништо посебно,работи што мора да се знаат
Ако може поконкретно за какви прашања станува збор. Нешто ако помниш. Сестра ми има испит за некој ден, сака да се потсети на материјалот. Лп ако може. Фала.
У приватна болница ме прашуваа дали ќе се мажам наскоро, дали имам некој доктор или медицинско лице во фамилија, дали дечкото што беше дојден со мене и фино чекаше во чекална беше со мене и ми е дечко, дали живеам во сопствен стан или сум под кирија, дали можам со кола да идам на работа... Хаос..
odam pred nekoj den na intervju za prodavnica i gazdata vika jas ke te prasuvam ti ke mi odgovaras i pocna da me prasuva za praznicite vo makedonija eden versko edno drzavno prasanje jas uste na prvoto me fati smea pocnav da se smejam i vikam zosto vakvi prasanja mi vika ima mnogu ne znaat ,znaat samo deka e praznik pa mu kazav kolku shto znam toj saka lekcii da mu raskazuvam po opsirno raskazuvaj i od takvi dve prasanja da ti zavisi dali ke te vraboti ili ne premnogu glupo i smesno nemozev da izdrzam celo vreme se smeev i bas proveruvav ovde kavo komentari nikade ne sretnav nekoj da postavil vakvi smesni prasanja na intervju pa i da bara opsirno da mu raskazuvaat i nekoi poradi vakvi glupi prasanja ispustaat dobri rabotnici po moe treba da prasa vo vrska so licnosta prosto ne mozev da se iznacudam i da se smejam trebase uste na prvoto takvo glupo prasanje za intervju da stanam da si otidam ama aj si vikam da vidam bas uste sto drugo ke me prasuva