Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашања на интервју за работа

Дискусија во 'Барање работа' започната од Dijana, 18 ноември 2009.

1. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.031
    Допаѓања:
    55.326
    Имаше веќе писмено тестирање за такви прашања.

2. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    4.943
    Работев 8 год (во овој период пауза имав некаде од година ипол, остатокот цело време работев) после тој период скоро 5 год не бев на работа (не би сега околу тоа зошто како што) и сега треба да одлучам дали да барам работа или ради семејни ситуации да сум дома уште 2-3 год. Дали мислите доколку одлучам да сум дома уште 2-3 год (тоа ќе се вк веќе 8 год пауза од неработење) кога би се појавила на пазарот на труд на работодавците би им било пречка оваа пауза иако хипотетички би го заслужила тоа работно место но ете само поради тоа што долго време не сум работела нема да сакаат да ме вработат? Не барам лични искуства, не е често некој да се соочува со ова, онака само лични ваши размислувања и стекнати искуства од интервјуа по кои сте оделе.

Едит: можеби прашањето не е за оваа тема, нека се префрли ако треба, не знаев каде да го поставам.

3. Micika12

Micika12 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    73
    Дали некој има искуство со интевју и задачи од БДО сметководствена куќа ?

4. Perverzna€

Perverzna€ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2018
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    75
    Дали некој бил на интервју за медицинска сестра во неуромедика, што прашуваат и колкави се шансите да те примаат?

5. Joliee12

Joliee12 Нов член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Dali nekoj bil sega brzo na vtoro intervju vo taskforce za medical biller kako teci intervjuto slusnav deka imalo test?

На BrainDamage му/ѝ се допаѓа ова.
  6. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    748
    Бил некој на интервју во Рамстор? Конкретно за позиција асистент за човечки ресурси :)

7. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    258
    Искуство со Taskforce во Битола, поконкретно Довлеџик за Осигурување? :)

Прво интервју имав од дома, ми се јавија дека успешно сум го поминала и ме повикаа на второ таму. Што прашуваат, дали е цело на англиски, што им е битно, за колку време знаеш дали си примен или не, кога почнуваш и слично? :worried:

Секое инфо ми е топло добредојдено. :l:

8. beret

beret Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Дај не зезај,каков квалитет,какви бакрачи! Одам на шалтер на Стопанска вчера,гледам примиле ново девојче од 20-тина години,делуваше тотално изгубено,не знаеше на компјутер кај да кликне за да ми промени статус на лична карта-едноставно да ми ги апдејтува податоците!!
    Тоа ли е "квалитет" на нови кадри? А и ми заличи на некој од банката,веројатно ја примиле преку врски или е нечие дете,така да тоа со квалитетот важи за Германија и слични развиени земји,за кај нас никако

На blady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.151
    Знам минимим 10 луѓе од стб на високи позиции примени без врски пред повеќе години
    Тоа што сега тешко може да се најде квалитетен млад човек за работа е друг муабет.

На dromka и Feminka22 им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Ако не била на обука за тоа, нема како да го знае.Тоа шо го учиме на факултет и тоа шо е во пракса, врска си нема едно со друго.Поготово шалтерисувањето, тоа е најзафркнатото.
    Ако е со Економски, кога ќе почне во банка ќе почне од таму, од почеток, а на факс не не` учат тие работи.За кое онакво ми е да го знам тоа, ако целам кон финанскиски аналитичар да кажеме?

На Oscar Lady, cresa-jagoda, Ugly Duckling и 2 други им се допаѓа ова.
  11. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835
    За муабетот за стопанска банка - можам да потврдам дека се прима без врски. Барем така беше во мојот случај, добив понуда за работа без врски, со ок плата и ок им беше односот на интервјуто. Баш беше такво со еден куп луѓе како што пишаа погоре, кога го видов меилот и сите луѓе што ќе бидат ми се слоши. :D

За другиве работи, стварно се претерува ако некој почнал вчера да работи и многу сме строги значи...забораваме дека и ние некогаш сме биле почетници во работата. :)

На raww, Hija.de.la.luna, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. beret

beret Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Сериозни банки како Тутунска или Стопанска мора да прават обуки на новите вработени за било која ситуација,а посебно за ваквите секојдневни банални работи како промена на статус на лична карта,без разлика дали имаш факс или не,оваков неспремен службеник не се пушта на шалтер на кој се работи со ќеш и сметки

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Annabel Lee

Annabel Lee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    124
    Искуство со My time?
    Прво интервју поминав, ми се јавија за второ.
    Ако некоја има искуство помагајте :)))

14. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    717
    Бидејки не гледам одговор на твоето прашање а гледам е од март месец, шо бидна до сега? Како помина на второто интерјву?

15. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    660
    Здраво на сите !
    Видов прашуваат за sopro, ме интересира и мене
    Имам разговор за работа.
    Фала

16. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.014
    Здраво, како помина на интервјуто, да споделиш искуство?

17. Nevenche5

Nevenche5 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Здраво луѓенца.
    Ве молам ако има некој да сподели искуство од работа во Неуромедика како администратор.❤️

На IrEnka11 и Tanya9 им се допаѓа ова.
  18. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    240
    Имаше тука пишувано со детали од неколку членови, се на се не вреди бидејќи е доста стресно, неорганизирано а платата е ниска.

На Nevenche5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.801
    Допаѓања:
    3.084
    Како најчесто одговарате на прашањето ' каде се гледате во иднина', 'каде се гледате после х години '?

20. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835
    @L.i.n.a.a зависи од струката. Јас сум програмер по професија и сум кажувала дека за во иднина сакам техничка улога, дека не сакам да бидам менаџер така да сум кажувала дека сакам да бидам архитект на проект или да водам мал тим на луѓе ама во техничка улога, а не менаџерска. Тоа го правам со цел да знаат што сакам и да ме насочат кон тоа постарите од мене. Ова е после 3 години искуство.
    На почетокот на кариерата сум кажувала сакам да го усовршам ова што го работам сега во наредните 2-3 години па потоа ќе размислам.
    Мислам дека нема точен одговор на ова прашање, сакаат да видат дека си амбициозна. Така да, со било колку години искуство сосема е океј според мене да се каже дека сакаш да напредуваш, да се усовршуваш и да си развиваш вештини.

На dromka, NoirSerpentine, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.