Во зависност од тоа како ќе се пронајдам во работата и како би се снаоѓала со одговорностите и барањата кој ги имате од мене како компанија, а секако и земајќи го во предвид фактот дека јас сум на почеток на својата кариера, а секако и од мојте афинитети и тоа колку би сакала да напредувам, на сам почеток не би можела да знам дали мојата иднина е во вашата компанија, но ќе дадам се од себе да се вклопам во средината и мојте работни обврски да ги исполнувам, што би го пролонгирало и мојот работен ангажман во вашата компанија секако но најважно е секогаш да се трудиме да дојдеме до компромис за взаемна корост.. Филозофорам, ретко одговарам на прашања од ваков тип со конкретен одговор.
Никој не сака олку цепидлачење да слуша, прашањето е кратко и јасно, таков и одговор се очекува -себе си за 10год се гледам во управниот одбор
Здраво дечки, имам аплицирано во комерцијална банка и ми се јавија за во понеделник за тестирање 4 тестови: англиски превод, iq, кредитирање на стопанство и меѓународна економија. Дали некој бил до сега и дали некој знае што како од прилика прашуваат? Ви благодарам на информација.
Здраво, сакам да прашам дали има некој искуство со вработување во УниБанка? Имено, примена сум за работната позиција, но сеуште чекам одлука од Управен Одбор. Помина една недела и уште нема одговор. Прашањето ми е, колку време се чека за конечна одлука?
Ве молам за детали од интервју во Кемет? Дали е на англиски, и што прашања поставуваат за практикант?
Дали е срамота на интервју да прашам какви се ви однос на бремена работничка? Дали ако треба да се иде патолошка па пододилно ќе биде избркана ( ако е под договор)?
Не е срамота само ќе го сфатат дека намерата ти е одма да останеш бремена и да одиш на патолошка. Доколку они би ти поставиле прашање дали планираш бременост и такви работи тогаш и ти прашај си. Али ќутењето е злато искрено ако планораш да останеш бремена,а ризична си подобро ќути си зошто кај нас во државава според работодавците е грев да си трудна.
Државата ни е 0 на тоа поле. Бев во шок за една доста успешна компанија кај нас која брка бремени жени. Малце фалеше да отидам таму. Ама сега кај што треба да идам на интервју сакам некако да дојдам до таа тема. Битно ми е бидејќи се бориме за бебе и незнам еве кога би било, но сакам да сум сигурна финански.
Никој не може да знае. Еве јас ќе ти кажам моја ситуација со првата бременост пред да влезам во фирмата му кажав на работодавецот дека планирам бременост дека предходно сум имала проблем дали ќе биде проблем тоа за него, одговорот беше еј дај боже да биде не е проблем никаков и на крај бидна проблем бременоста низ нос ми ја извади и крварев до 4ти месе од негови стресови. Е сега со оваа бременост никој не ме ни праша ниту јас се осмелив да кажам иако сум на договор никаков проблем не ми направија еве веќе пред пораѓај сум само се јавуваат да прашаат дали сум добра и толку. Така да не знаеш на што сорта ќе налеташ.
И мене тоа ме интересира, ми се јавија за тестирање во четврток. Дали беше веќе на тестирањето или и тебе ти е закажано за четврток? Некој искуства со тестирање во други ревизоркси куќи, немора да е КПМГ, какви се прашањата, дали се околу основните принципи на сметководството или бараат некое понапредно знаење?
Mila ti vo koja dejnost rabotish ? Prasuvam zosto gledam vo ok firma si, te pocituvaat, ti prodolzhuvaat dogovor
Минималец... испод 30-35 000 не треба да е плата само што кај нас и да ти ги дадат знаат како да не плаќаат данок на нив.
More 37000 e prosecna. Treba 40 da e minimalnata za prodazhba i komercija ama ajde, mizerija e kaj nas sve.