Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашања на интервју за работа

Дискусија во 'Барање работа' започната од Dijana, 18 ноември 2009.

1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.468
    Допаѓања:
    12.414
    Во зависност од тоа како ќе се пронајдам во работата и како би се снаоѓала со одговорностите и барањата кој ги имате од мене како компанија, а секако и земајќи го во предвид фактот дека јас сум на почеток на својата кариера, а секако и од мојте афинитети и тоа колку би сакала да напредувам, на сам почеток не би можела да знам дали мојата иднина е во вашата компанија, но ќе дадам се од себе да се вклопам во средината и мојте работни обврски да ги исполнувам, што би го пролонгирало и мојот работен ангажман во вашата компанија секако но најважно е секогаш да се трудиме да дојдеме до компромис за взаемна корост.. Филозофорам, ретко одговарам на прашања од ваков тип со конкретен одговор.

На cresa-jagoda и L.i.n.a.a им се допаѓа ова.
  2. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Никој не сака олку цепидлачење да слуша, прашањето е кратко и јасно, таков и одговор се очекува -себе си за 10год се гледам во управниот одбор :)

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  3. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    565
    Некој да сподели искуство за техничко интервју во Interworks или сегашно IWConnect?

4. hjk

hjk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    22
    Здраво дечки, имам аплицирано во комерцијална банка и ми се јавија за во понеделник за тестирање 4 тестови: англиски превод, iq, кредитирање на стопанство и меѓународна економија. Дали некој бил до сега и дали некој знае што како од прилика прашуваат? Ви благодарам на информација.

5. InstantGirl

InstantGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Здраво, сакам да прашам дали има некој искуство со вработување во УниБанка? Имено, примена сум за работната позиција, но сеуште чекам одлука од Управен Одбор. Помина една недела и уште нема одговор. Прашањето ми е, колку време се чека за конечна одлука?

На hjk и aleksandar deni им се допаѓа ова.
  6. aleksandar deni

aleksandar deni Нов член

Се зачлени на:
    13 јуни 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има инфо како беа првите три прашања во Агенција за администрација?

7. Exxxxx

Exxxxx Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    25
    Некој што бил на интервју во Неуромедика, поточно за мед.сестра, кои се нивните брања и што нудат?

На Poppcornn му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MiLa1008

MiLa1008 Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    31
    Ве молам за детали од интервју во Кемет? Дали е на англиски, и што прашања поставуваат за практикант?

9. hjk

hjk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    22
    Da ne bil nekoj/a vo sparkase na infervju i sto kako prasuvaat i tali ima testiranje?

10. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.451
    Допаѓања:
    16.812
    Дали е срамота на интервју да прашам какви се ви однос на бремена работничка? Дали ако треба да се иде патолошка па пододилно ќе биде избркана ( ако е под договор)?

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Не е срамота само ќе го сфатат дека намерата ти е одма да останеш бремена и да одиш на патолошка. Доколку они би ти поставиле прашање дали планираш бременост и такви работи тогаш и ти прашај си. Али ќутењето е злато искрено ако планораш да останеш бремена,а ризична си подобро ќути си зошто кај нас во државава според работодавците е грев да си трудна.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.451
    Допаѓања:
    16.812
    Државата ни е 0 на тоа поле.
    Бев во шок за една доста успешна компанија кај нас која брка бремени жени. Малце фалеше да отидам таму.
    Ама сега кај што треба да идам на интервју сакам некако да дојдам до таа тема. Битно ми е бидејќи се бориме за бебе и незнам еве кога би било, но сакам да сум сигурна финански.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Никој не може да знае. Еве јас ќе ти кажам моја ситуација со првата бременост пред да влезам во фирмата му кажав на работодавецот дека планирам бременост дека предходно сум имала проблем дали ќе биде проблем тоа за него, одговорот беше еј дај боже да биде не е проблем никаков и на крај бидна проблем бременоста низ нос ми ја извади и крварев до 4ти месе од негови стресови. Е сега со оваа бременост никој не ме ни праша ниту јас се осмелив да кажам иако сум на договор никаков проблем не ми направија еве веќе пред пораѓај сум само се јавуваат да прашаат дали сум добра и толку. Така да не знаеш на што сорта ќе налеташ. :)

На Selena01 и eliesaab им се допаѓа ова.
  14. 94kickey

94kickey Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    18
    Дали некој бил на тестирање во КПМГ?

На AliG му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AliG

AliG Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    И мене тоа ме интересира, ми се јавија за тестирање во четврток. Дали беше веќе на тестирањето или и тебе ти е закажано за четврток? Некој искуства со тестирање во други ревизоркси куќи, немора да е КПМГ, какви се прашањата, дали се околу основните принципи на сметководството или бараат некое понапредно знаење?

16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.183
    Допаѓања:
    3.028
    Mila ti vo koja dejnost rabotish :) ?
    Prasuvam zosto gledam vo ok firma si, te pocituvaat, ti prodolzhuvaat dogovor

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Комерција/продажба :) Ама секако ќе си одам после породилно.

18. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.183
    Допаѓања:
    3.028
    Bogami i jas ushe sea sakam da si odam, ne se trpi za mala plata

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Минималец... испод 30-35 000 не треба да е плата само што кај нас и да ти ги дадат знаат како да не плаќаат данок на нив.

20. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.183
    Допаѓања:
    3.028
    More 37000 e prosecna. Treba 40 da e minimalnata za prodazhba i komercija ama ajde, mizerija e kaj nas sve.