20 на картица а продажба 2% на рака ги дава и нормално си ги чекаш еве ја на породилно сум за октомври месец си го чекам бонусот да го дадат
Of..i dali ke ti go dadat, prashanje e. So da kazam kaj nas ne se zivee, se prezivuva, ne stigna za smetki i hrana a da ne zboram za trosoci okolu bebe pa posle i pogolemo dete koga e vo prashanje
Кога бев пред неколку месеци даваат обемен тест кој трае 2,5 часа и има многу работи логика, сметководство и ревизија се е на англиски има и отворени задачи и на заокружување. Во други компании од овој сектор тестирањата траат многу пократко,кај повеќето се на македонски и се бараат некои основни познавања од областа плус превод на пасуси со економски термини од анг на мкд и обратно. Генерално за овие фирми е потребно солидно познавање англиски и Ексел, понатаму има доста обуки и можности за усовршување во областа и стекнување на лиценци и слично.
Зависи од компанијата,некои имаат пократки некои подолги тестирања,сепак генерално се бараат основни познавања од сметководство и ревизија и логичко резонирање на работите. Се бара познавање англиски јазик и Ексел. Кај некои компании тестовите се на македонски кај некои се на англиски.(КПМГ).
Тоа најчесто се сведува на твое кратко претставување пред менаџерите во секторот каде имаш аплицирано кое може да се одвива на англиски,во секој случај нема нешто баш стручни прашања бидејќи се претпоставува дека тоа е поминато низ тестирањето. Обично ти ги соопштуваат резултатите од тестирањето и плус некое прашање за твое хоби,претходно работно искуство... Не знам конкретно за која позиција се работи но отприлика така би требало да биде.
Што прашуваат во неуромедика на интервју? И зашто велите дека е толку лошо? се мислев да аплицирам за правна служба
Zdravo, dali znae nekoj kakvi prasanja postavuvaat na intervju za rabota vo Stopanska banka i kako se odviva intervjuto na teams? Blagodaram odnapred
Здраво, ме интересира дали некој бил на интервју во PwC. Доколку да ако може да споделите искуства. Фала ви однапред ❤️
лично не сум била ама во добата на короната имав аплицирано. После ми стигна на мејл линк со прашања на англиски кои требаше да се одговорат и да снимам видео кај се претставувам на англиски.Понатаму не се сеќавам..
Здраво ме интересира зошто секогаш прашуваат зошто даде отказ на претходното работно место? Исто бев на едно интервју и ме прашаа дали аплицирав и на други места им кажав дека да. И ми велат цитирам "слободно терајте со тоа". Дали уште пред време знаат кој кандидат им е примен па само ни го губат времето или што е работава? Инаку чекам одговор од ова интервју ама според овие зборови мене ми делува дека веќе си имаат одбрано кандидат.
Не е толку нечесто да прашаат зошто си дал отказ или зошто сакаш да смениш работно место. Мислам дека преку тоа повеќе сакаат да видат што ќе кажеш за фирмата и да видат кого вработуваат. Пример има луѓе што ќе почнат да плукаат по фирмата во која што работат/работеле па нормално на нив не им требаат такви луѓе зошто утре они може да се плукани. Јас на ова работно место кога интервјуирав ме прашаа зошто сакам да сменам, и си кажав дека не се гледам веќе себеси работејќи го тоа што го работам, дека ми требаат fresh opportunities и слично, така некако ќе им го свртиш одговорот.
Jas bev vo edna firma na intervju kade sto im bese pocnata obukata na kandidatite. Nema vrska neli sto si tepav pat, vreme i gorivo.
Doznav od licnost sto bese primena, po edna nedela, a taa vtora nedela si slushala obuka. A mene na intervjuto mi prodavaa pufki deka kje me izvestat do vecerta dali kje bidam primena. Bezobraznost. Nema asalna privatna firma.
Бог да чува! Се и сешто со фирмиве. А дали те известија дека не си примена. Почнав да ги прашувам на интервју дали известуваат само ако си примен и сфатив дека сите фирми те известуваат само ако си примен. Тоа не е фер, мислам треба да известуваат и ако не си примен барем да знаеш да не чекаш.