Ova bese pred nekoja godina. Tocno, kazav tolku za ete da ja dobijam rabotata bidejkji mi odgovarase i vremeto i lokaciski. No ocigledno nim im bilo premnogu, haha.
Никад не им ја разбрав алчноста на овие фирмиве. Па јас ко ќе си остварам свое еден ден, со ќеиф ќе плаќам и поише од што треба, а не вака... мизерија. Обични пари се бре, кои за нив не значат којзнае што, а некој фамилија има дома да рани. Се надевам што поскоро ќе си најдеш убава работа што ќе ти одговара
Фасциниран сум колку се фејк интервјуата освен техничкиот дел. Ем глупи прашања поставуваат, ем даваш одговор што сакаат да го слушнат иако никој не го мисли тоа.. и така си живееме Освен за плата за нишо друго не ми се работи ..
Некои верувај и ги снемува, договарајќи за времето. Што е уште полош знак за ,,професионалностa" на HR.
Брат ми неодамна беше на интервју за работа во Анхоч, како продавач значи, прво на телефон го прашуваа нешто околу компјутери, ако пројдеш на тоа те викаат на интервју, на интервјуто решаваш тест со прашања од 5 страни. Плата 28.000 смени на ден 12 часа, два дена одиш, два дена дома.