Да имате видено држачи за чадори некаде да продаваат, некои поинтересни, не од оние ко корпа за отпадоци што личат?
Декоративни еднобојни навлаки за перничиња кај да барам низ Битола? Памучни да се. Може и предлог за интернет продавница
Совет за бела непрозирна завеса во спална и сиви драпери исто за во спална? Гледам во Бриколаж на акција се корнизите, би набавила од таму, а кој ги монтира? Можеме сами или потребен е посебен алат? @AngelOfArh хелоу
Може сами да си ги ставите со обична машина на струја штрафилица.Завеси имаш во My Home 2019 голем избор и пристапни цени
@1209 @AngelOfArh Гледам ве означувале за совети, па да прашам, кои димензии на тепих ке одговара под трпезариска маса која е 150x90? И под клуб маса со димензии 120x70 без да оди под гарнитура.
Зависи од просторот. Јас сакам под клуб маса да имам поголем тепих кој ќе оди под гарнитура затоа што мразам да ми се шета низ соба. А под трпезариска имам некои си 50цм поголем од масата, кога ќе ги ставам столиците во маса да не ми бидат на пархет. Ама мене така ми одговара просторот, може и помал ако сакаш битно да лежи цела маса на тепихот нели, да има логика.
Фала. Да да, затоа прашувам, колку цм плус од големината на масата да има. А за под клуб маса, од две страни на аголна гарннитура да оди или под една? Од страната накај телевизорот, што ке е слободна, колку цм да има плус? Исто 50? На кое растојание се става клуб масата од гарнитурата?
Мене секаде под гарнитура ми влага, од двете страни, и од едната имам голема коцка табуретка и таму ми фаќа, ама тоа зошто јас не сакам да ми шета тепихот. А накај тв не, имам скоро 1м, од гарнитурата уште по 80 см отприлика имам кај што не фаќа. Мене масичката ми е на отприлика 60 цм од гарнитурата, да имаш место кај да поминеш и нозе да стави некој повисок.
Не знам дали е прашањево за тука, кај да разгледам мали ресести тепихчиња, оние пуфкастите? И цени отприлика ако знаете?
Еден совет,кујната и комодата ми се темно лила со бело комбинација. Исто и аголната гарнитура.Добив шанса да земам нова Која друга боја би се вклопила? Теписите се темно лила,скоро се е лила бело.Темно сиво со бело е клуб масичката.
Мене ми треба совет во врска со дневна соба. Имам замисла да има мала аголна гарнитура, фотеља и масичка. Се двоумам за боите поточно. Подот е со сиви плочки. Сакав да искомбинирам нијанси на сива, темно зелена, и масичката и мебелот за телевизорот да бидат дрвени (светли). Не сум сигурна како да ги склопам боите. Пример ако аголната е сива, фотељата зелена, тогаш каков тепих да ставам? И дали светли нијанси беж би се вклопиле во ова? Мислам звучи хаосно вака, имав многу идеи ама се ми се испомеша. Мислам на некоја ваква слична комбинација на бои: Од друга страна помислив наместо сива гарнитура, да биде светло кафеава (коњак). Но дали би било убаво за око? Сиво, кафеаво, темно зелено? Доколку имате други идеи за комбинации на бои (или слики), ве замолувам споделете.
И ние реновираме по дома, па лека полека стигнавме до бојадисување. Ми треба стручен совет. Дневната соба е 4х4. Гарнитурата е со боја на слонова коска. Идејата ми е да комбинирам со бордо. Прашањето ми е дали ѕидот каде што ќе стои телевизорот да го обоиме во борда боја или ќе ја затвори цела соба? Источниот ѕид има дупла балконска врата со убава природна светлина до пладне. Вака нешто ми е идејата. Исто и за спалната. 12 квадрати е 4х3. Лежајот ми е темна петролеј боја, плакарот и наткасните некоја кремаста нијанса малку потемна од слонова коска. Дали ѕидот позади лежајот да го обоиме темно сино? Вака нешто.
Мене мајстор ми правеше слична со метална конструкција. Каде да најдам големо огледало за во спална? Околу 2 метри високо. Гледав на неколку места ама околу 12000 беа, мислам дека е скапичко.