Барам совет - до колку бои можам да искомбинирам во дневен престој (поврзани дневна, трпезарија и кујна) а да не изгледа премногу шарено? Моментално, ѕидовите ми се светла крем и темно кафеава боја, мебелот во дневна и трпезарија е венге, а кујната е венге со крем (ама некоја жолтеникава нијанса). Дали во оваа комбинација на бои може да се додаде мебел, конкретно мала комода и витрина - венге и сонома даб?
Еее да бе, не е фер! Може и кралска сина, убаво би одговарала. Кралското сино дава луксузен изглед, а и ќе разбиеш монотонија, дефинитивно.
Здраво, дали некој ги има бушавите флекери за на гарнитура како крзнени што изгледаат? Сакам да си порачам но не знам какви се после некој период користење...
Ваква со бели букви има во Македонска книга во Битола. Вршат и достава. Има и во Флорис во Кочани, ама не знам дали има со бели букви.
Не видов тема соодветна, па тука ќе прашам, од кај купувате пешкири? Ми требаат и мали и големи ама да се кафеави, црни и сиви? Не сакам да ми двое од бањите, бели веќе имам Се што имам видено е шарено, или розе зелено плаво, овие бои ми се потешки за наоѓање, а да не се со некоја огромна цена. По можност онлајн, но ако нема, ќе излезам ако треба од дома
Не се тапети Јана,дрво или медијапан е,ама тапети не се со сигурност.Од лани е трендов,многу ми се допаѓа.Прашај телефонски или на мејл било која фирма произведувач или проектантско биро,ке ти кажат детали.
Да, видов дека не е класичен тапет, муабетот ми беше дали се продаваат готови изработени, па сам да си ги залепиш на ѕид или би требало фирма да викнам. И мене премногу ми се свиѓа и никако да се одлучам кој ѕид, каква изработка Инаку, имам видено во Аурора многу убави тапети (пак не знам дали беа баш тапети ама залепени беа за ѕидот со лепак) тврда изработка со испакнатини и даваат преубав амбиент. Ќе се распрашам, фала Сличново сакам да ми се направи на шанкот или островото (и за ова не можам да се одлучам) ама тоа дефинитивно би било од дрво. Ако правел некој нека ми каже цени.
Јас венецијанки не би ставила никогаш повеќе. Тоа чудо ја собира цела прашина, чистењето е ултра тешко и после една недела пак се насобрало. Па ако ги бришеш со средства се тутка прашината и остануваат црнила... Ролетни е добра работа за целосно затемнување, чистењето е полесно ама ѕирни ги и оние зебра ролетни мислам ги викаа.
Женски, дали постојат мајстори кои се нафаќаат да изработат само едно парче од дрво, пример мене ми треба клуб маса. Овие кои ги прашав, изработуваат само кујни, спални и слично. И ако имате препораки, пишете
Има и такви што изработуваат само едно парче мебел. Баш такви мајстори познавам кои ми изработија повеќе парчиња според мој цртеж.Топло ти ги препорачувам. Пиши ми да ти дадам контакт.
Јумис изработуваат по порачка, димензии, материјал, модел нивен. И Creative wood изработуваат, ама немам искуство со нив. Многу зависи и која цена ти одговара.