А нели делува ко клатава? Имам таков впечаток или се лажам, не знам Да ги прашам нив, којзнае дали точно ќе ми кажат. Да, госпоѓо, се клати комодава, не ја купувајте. Аха
Види овде што нудат, пред некој ден бев во салонот на Орнато https://ornato.mk/ Тие летвички како панели се интересни и некој друг ги препорача
Ние се решивме после 10 години користење када да замениме со цокле и една стаклена врата од ѕид до ѕид. Се спремаме да преправаме наскоро Кадата ја полневме само неколку пати, можам на една рака да избројам колку пати било тоа. И да, за децата беше полнета кога беа мали, ама тој ќеиф кратко траеше, сега се тинејџери и бараат убав туш и средено модерно купатило Единствено се помислив за перењето на рака..ама кога се преслушав сфатив дека исто многу ретко сум ја користела во смисла да ја наполнам со вода и да испреам нешто. Едно чергиче- стаза ја перев на почетокот, после и тоа го давав на сервис за теписи. Почнав да си ги штедам рацете низ годините, на рака веќе не сум луда да перам тешки големи парчиња, па да ги цедам на балкон. А за нешто што мора рачно и го собира во леген, не е битно дали е када или е кабина.. И кога ќе видиш- за што ми е кадата? Стварно само да ја прескокнуваш и да ја чистиш и рибаш...за десет години е доста оштетена иако е пазена. Да не зборам за спојот помеѓу кадата и плочките што нон-стоп менувавме силикон зошто е храна за мувлата и потемнува и се рони Ужасно грдо и нехигиенски. Мислам дека кадата е полошо решение.
Би сакала да ги смениме само внатрешните врати (не правиме други реновирачки зафати), но сегашните каси се вкопани малку во паркетот па ќе има дупки кои ќе треба да се пополнат пред да се стават новите врати. Паркетар се нафати да ги пополни празнините со парчиња ист паркет, ама сѐ си мислам дека после сигурно ќе биде расклатен на тие места и ќе си отворам нов проблем, а добар е паркетот за да би го стругале и стегале цел (среден е пред 5год.). Што мислите? Има ли некоја алтернатива?
Така и јас мислев, вака аматерски ми имаше логика да може да се направи ама на две места од кај што би зеле врати не се нафатија на таков зафат, ги вадат само цели (претпоставувам не сакаат да е замараат толку зашто тоа би барало попрецизна работа отколку да се откорнат само). Да не знаете некој кој демонтира и би се нафатил да ги пресече? 6 врати се во прашање.
Ми треба помош која боја на маса би одговарала најмногу во ходник каде вратата и таванот се темно кафеава а подот е даб боја?