Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашања, совети и идеи во врска со нашите соби/домови

Дискусија во 'Дом' започната од Rubiii, 15 март 2012.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.722
    Допаѓања:
    11.263
    А нели делува ко клатава?
    Имам таков впечаток или се лажам, не знам
    Да ги прашам нив, којзнае дали точно ќе ми кажат.
    Да, госпоѓо, се клати комодава, не ја купувајте. Аха

2. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.237
    Допаѓања:
    8.798
    Види овде што нудат, пред некој ден бев во салонот на Орнато
    https://ornato.mk/

Тие летвички како панели се интересни и некој друг ги препорача

На Dignidad му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.237
    Допаѓања:
    8.798
    Ние се решивме после 10 години користење када да замениме со цокле и една стаклена врата од ѕид до ѕид. Се спремаме да преправаме наскоро
    Кадата ја полневме само неколку пати, можам на една рака да избројам колку пати било тоа.
    И да, за децата беше полнета кога беа мали, ама тој ќеиф кратко траеше, сега се тинејџери и бараат убав туш и средено модерно купатило |(:D
    Единствено се помислив за перењето на рака..ама кога се преслушав сфатив дека исто многу ретко сум ја користела во смисла да ја наполнам со вода и да испреам нешто. Едно чергиче- стаза ја перев на почетокот, после и тоа го давав на сервис за теписи. Почнав да си ги штедам рацете низ годините, на рака веќе не сум луда да перам тешки големи парчиња, па да ги цедам на балкон. А за нешто што мора рачно и го собира во леген, не е битно дали е када или е кабина..
    И кога ќе видиш- за што ми е кадата? Стварно само да ја прескокнуваш и да ја чистиш и рибаш...за десет години е доста оштетена иако е пазена. Да не зборам за спојот помеѓу кадата и плочките што нон-стоп менувавме силикон зошто е храна за мувлата и потемнува и се рони (facepalm) Ужасно грдо и нехигиенски.
    Мислам дека кадата е полошо решение.

На nadelinka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    273
    Би сакала да ги смениме само внатрешните врати (не правиме други реновирачки зафати), но сегашните каси се вкопани малку во паркетот па ќе има дупки кои ќе треба да се пополнат пред да се стават новите врати.
    Паркетар се нафати да ги пополни празнините со парчиња ист паркет, ама сѐ си мислам дека после сигурно ќе биде расклатен на тие места и ќе си отворам нов проблем, а добар е паркетот за да би го стругале и стегале цел (среден е пред 5год.).
    Што мислите? Има ли некоја алтернатива?

5. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    600
    Благодарам. Се одлучивмме за цокле :)

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.515
    Допаѓања:
    172.546
    Има
    Не вадите касите него да се пресечат

На Трепетлика му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    273
    Така и јас мислев, вака аматерски ми имаше логика да може да се направи ама на две места од кај што би зеле врати не се нафатија на таков зафат, ги вадат само цели (претпоставувам не сакаат да е замараат толку зашто тоа би барало попрецизна работа отколку да се откорнат само).

Да не знаете некој кој демонтира и би се нафатил да ги пресече? 6 врати се во прашање.

8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.515
    Допаѓања:
    172.546
    Не незнам
    Пронајте сами да ги пресечете

9. IwyMe

IwyMe Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2023
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    30
    Ми треба помош која боја на маса би одговарала најмногу во ходник каде вратата и таванот се темно кафеава а подот е даб боја? IMG_8040.jpeg