Има во Виварта (кај трите убавици) многу убави плочки со дизајни и без, со текстури и без, во различни бои и димензии...
Женчиња кај да барам флекери или прекривачи само за седечкиот дел на гарнитура? Значи барам нешто слично на тенки черги (значи сакам така подебелки немора стрикно чергасти да се) но по можност да имаат и ластици по рабовите, зошто ми требаат за еко-кожа гарнитура па пошто е мазен скајот што и да постелам лесно се лизга. Ластициве ми се голема желба, ако не најдам такви спремни да купам планирам на тие што ќе ги купам, да ги земам во малку поголема димензија и сама да си зашијам широк ластик. Што разгледував по нет слики најчесто се кремкасти или бели, јас имам замисла да најдам темно кафени па дали има поише нијанси и кои ми е следно прашање? И да, како се движат со цени ми треба комплет за тросед, двосед и фотеља?
^^Во Стружанка. Има такви како черги,само немаат ластици и имаат секакви бои.Цена околу 2000 најмногу,преку сила. Јас имам такви и не е дека не се лизгаат,но вршат работа,не седиш на кожа,а и ја заштитуваат.А и многу лесни се за одржување,се перат во машина. За оние со ластици ,за покривање на цела гарнитура,имам гледано многу одамна,но ич не ми се допаднаа,некако многу старински ми изгледаа.
Има интересни прекривачи во feydom, ама не се со ластици, погледни ги Туку ве молам кажете фирма или мајстор за изработка за вградени плакари. Ако некој правел, па бил задоволен да ми препорача. Прашавме во акрон и некако многу скапо
Девојки, сакаме да купиме бамбусова гарнитура за на балкон. Гледав тековна понуда во Меркур што мислам дека и не е лоша цена но ме интересира дали знаете колку се движат на други места овие гарнитури? Одамна не сум гледала и мислев дека се доста поскапи. Совет?
За тие пари е евтино инаку цените им се движат од 11-12 000ден па нагоре. Инаку најевтини се во Икеа во Грција ама транспорт...
Со дечко ми ја реновиравме дневната соба и сега целата ни е во црно-бела комбинација,па дури и ламинатот , но секако комбинацијава на бои беше негов избор, јас требаше само каков вид на мебел сакам да изберам.И сега некако премногу ми е монотона,досадна и ладна собава па сакам да ставам некои додатоци во црвена боја но незнам што а да не биде кич, па затоа сите ваши предлози се добредојдени. Само да подобјаснам... Спојлер гарнитурата е целата црна од еко кожа со бели перничиња и на неа од оние чергине црно-бели,клуб масичката и комодата се скроз црни и на прозорот имаме од оние ресите исто црно-бели и да не заборавм тапет црно бел на ѕидот кај што стои комодата со телевизорот..
Две црвени перничиња, црвена вазна, слика со црвен рам, табуретки од еко кожа во црвена боја, некој ќилим, ноќна лампа и сл. Спојлер
Ми требаат тапети на лила,за во дневна.Нема да ставам на цел ѕид,само мал ден околу комодата.Сите ме разубедуваат да не ставам тапети тешко се ваделе Совет од тие што користеле и каде се продаваат и колку им оди цената?
Во Бриколаж јас гледав тапети, цената им се движеше околу 1300-1400 ден...ние дома имаме пвц и може и со крпа влажна да си го бришеш, мислам дека е ептен практичен и плус о дава поубав изглед на собата.
и нашава дневна е црно-бела плус малку сиво и црвено, комбинацијава е полн погодок. И црвени детали никако не би биле кич
Јас ги купив од Битпазар од таа продавницата што држи завеси се наоѓа кога се иде накај пластичарите ама тие дуќани мислам дека сега изгореа ама мислам дека тој се спасил. Ги купив 2700ден. и многу сум задоволна и јас ги купив за гарнитура од еко кожа. Иначе имаат две лица.
Има на повеќе места Бриколаж, Home decoration во Зебра, H&S позади унивезална сала, а за одлепување, потешко оди. Јас кога ги одлепуав со се ѕид излегоа, треба и со вода да ги натопуваш за да нема хартиени остатоци.
Јас сеуште не сум се отселила, се пролонгираа работите.. Сепак, уредувањето продолжува, само што не решив како да ги нашминкам плочките горни кои се во кујната со самиот стан... Дали фолија, дали стакло... Од подот во кујната ќе ги извадам и заменам со исти како во ходникот, ама горниве незнам ... Srekicka, што направи со кујната? Прашуваше за стакло ако не се лажам...
Не ставивме стакло затоа што било потешко за одржување, плочки имаме, ама и од нив не сум задоволна, па сега ќе ставаме едни како табли, плекслиглас мислам се викаа. Стаклото и плочките не се практични затоа што прска и од чешмата и мрсно од шпоретот, па треба да си цело време со крпа во рака, па тоа мрсното кога ќе се замачка, страшно е. А на плекслигласот ништо не се познава и најбитно многу брзо се чисти, само со влажна крпа се пребришува и крај. Еве како изгледа, го има во разни бои, се лепи и врз плочки и на ѕид.
Ако може некој совет.Имам дневна кујна и трпезарија поврзани заедно.Кујната е црвена боја а гарнитурата е крем од еко кожа (и прекривки со ластик крем хахах).е сега помагајте каква боја да одберам комода за во дневна,какви завеси,теписи трпезариска маса и столици?немам никаква идеја!!!!
Јас пак си мислев дека трета боја за комбинација е веќе премногу,ама може да се размисли за предлогот
Хелп, имаме црни плочки во кујна на ѕид и не можамд а ги гледам, а кујната ни е прилично нова и не сакам да ја отштрафувам и тргам и сл. Дали има можност без да се тргнат тие плочки врз нив да залепам нови?