@BellaS, мене многу ми се допаѓаат орхидеите како декорација. Тешки се за одржување додека не им влезеш во шема, потоа е еден вид рутина. Убаво изгледаат и малите декортивни кактуси без боцки, тие пак се најлесни за одржување. Самостојни или во комбинација со повеќе различни типови - сеедно, секако изгледаат прекрасно.
Devojki ajde malku pomos go sreduvame gore spratot eve vi slika od kujnata uste frizider da zememe pogolem.Nz kakva boja na trpezariska masa i stolovi da zemam i kakva boja na mebel bi ogdovaralo bidejki dnevnata ne mi e odelena od kujnata.Eve slika i od komodata
Па кога кујната е вишна и крем боја , комодата исто плочките исто каков мебел ти треба друг освен гарнитура и маса и столови ? Можеш да си купиш гарнитура во крем боја и да си комбинираш со вишна боја пернички , или комбинација од крем и вишна.Масата нека ти биде крем , 4 столови вишна и 2 крем.Моја замисла инаку лајк за кујната и полчките преубава боја сте избрале.
Сакам да ве прашам каде би можела да најдам некакви лепенки или подметачи за на работна маса во кујна?
Живеам на поткровје. Прозорот на спалната ми е во форма на куќичка. Таванот леже на горните две страни од кровчето(триаголникот), искршен е . Триаголникот е целиот со стакло, а долниот дел е составен од три дела, средниот поголем се отвара, а двата од страната не. Прашањето ми е што да му ставам за заштита од светлина. Обични ролетни или веницијанки може на долниот дел, а на тријаголникот горе не.Можеби има нешто што се лепе на стаклото за заштита од сонцето? Или завеси некои да ставам? Совет?
Има и во мк имаше една страна на фб праќаат по карго . Инаку од овие од алиекспрес сум задоволна , ама многу треба да чекаш да ги добиеш.
The Kitchen Is The Heart Of The Home English alphabet Black DIY Removable Wall Stickers Kitchen Home Decor Mural Decal http://s.aliexpress.com/AnqauYjy (from AliExpress Android) https://www.facebook.com/NarackImebelIKEAgarderobaHM/ @Rubiii
1.Со каква облога може да се покријат старите плочки во кујната кои се над судоперот ? (нема да биде прскано со вода во големи количини, ама сепак да не е хартија облогата) 2, Имаше поплава во станчево и дел од паркетот се подигна, си рековме ќе се симне но не е скрос. Предлог што да се прави- дали мора да се извади и стави нов, или има некои опции-облоги поевтини? Напоменувам, станува збор за стан под наем, и секоја поевтина варијанта одговара бидејќи овој стан ќе е привремено решение, за наредните 5-6-7 месеци...
@Rubiii 1. Може со водоотпорна иверка, ама не знам колку е тоа ефтина варијанта. 2. Знам дека се вадат делови од паркетот, од некој агол или некаде на крајот во собата каде нема да е видливо. Така се намалува притисокот и останатиот дел од паркетот си прави ново лежиште или пак подобро „диши“ и ќе се исуши побрзо. Потоа (на есен да речеме) истите парчиња се враќаат на место.
За гипсирање, малтерисување и кречење ни бараат 1000 евра, многу е или ? @Rubiii да пробаш со стикери од алиекспрес еве вака нешто https://www.aliexpress.com/item/Hig...lgo_pvid=bc8ec072-fd71-4010-81cb-1b3df83e6992
За колкав простор ви ја бараат таа цена? Имам јас проверен човек, ако сакаш ќе ве поврзам. ПС. Арна ти е идејава, но 23 долари е + шипинг+ мн денови до испорака... Ако знаете во Скопје да има ваква пластична фолија/тапет која би одела врз плочки кажете.
Ако ви треба мајстор за гипс картон, фино/ грубо, глетување, абрид фасада, стиропор лепење, молерисување, кречење, монтажа/демонтажа прозори, комарници, пишете ми.