Мене пораката за активација веднаш ми стигна,нека проба повторно,да не не е нешто во ред со мејлот...
Здраво на сите, јас сум нова тука. Ве читам подолго време и решив да се зачленам. Бидејќи сум неискусна, може ли некој да ми објасни каде можам да ставам потпис/аватар или да прикачам слика ?
Прво, добредојде. За Аватар: Ќе одиш во контролен панел, па на профил и подолу иамаш 4 понудени и ќе избереш слика на профилот и потоа ќе одиш Choose file ќе ти се отворат твоите документи на компјутеро, ќе избереш некоја симната слика и потоа оди на „Испрати“ (се наога под Choose file во розево квадратче е) и готово веќе имаш аватар. За потпис: Повторно контролен панел, профил но овојпат ќе кликнеш на потпис. Овде ќе ти се вклучи исто како и за мислење, доколку сакаш текст ќе го напишеш што сакаш, а доколку сакаш слика прво ќе си ја копираш од интернет па ќе кликнеш на Img (се наоѓа над тоа што си го напишала) и ќе ти се направи па помегу двете загради ги одиш на Paste и ќе ја внетнеш веќе копираната слика. Потоа оди на преглед ќе видеш како ќе ти изгледа и на крај на испрати. -Истото за прикачување слика за потпис важи и за слика во мислење. Горе на Img и помеѓу двете загради го вметнуваш копираниот линк на сликата. Се надевам дека ќе ти помогне нешто.
Или ако сликата ти е во компјутер спуштена кога ќе го пишеш мислењето малце подолу ќе видиш пишува ПРИКАЧИ ФАЈЛ ќе прицниш на него и потоа Choose File ќе си ја одбериш сликата и ќе прицниш Open и потоа ќе прицниш ДОДАЈ ГО ФАЈЛОТ и долу ќе ти излези ПРИКАЧЕНИ ФАЈЛОВИ и толку..но можеш и да прицниш ПОСТАВИ НА СРЕД ТЕКСТ..но и така ако оставиш пак ќе ја има сликата во мислењето
Сакам да кажам... Сакам да прашам дали има некој фиин фин што ќе ми објасни како се прикачуваат слики на форумов. Мислам не линк слика туку моја слика
1. Слика од твојот компјутер прикачуваш така што одиш на Прикачи фајл--> Choose file и си бираш која сакаш. Ако сакаш повеќе да прикачиш, откако една веќе си избрала, само кликни на Додај го фајлот, па повторно истата постапка co Choose file. 2. Слика од интернет прикачуваш така што го копираш нејзиниот линк (десен клик, Open image in a new tab), и го ставаш измеѓу
Можеби е глупаво прашањето, ама дали можам да сменам мала во голема буква во името? Односно да бидам Sia.Bella наместо sia.bella. Не дека нешто ми менва, ама за око подобро изгледа.
Дуплите профили се биршат кога членот ги користи и двата во исто време, а вака ако се откаже од еден и си остане на друг, можеби нема да го избиршат новиот, туку стариот.
Е КАКО МОЖЕ БЕ ЕДЕН ЧЛЕН НА ИМА 53 ПРОФИЛИ? Нели тоа е против правилата?! Независно што не го користи стариот, ова треба да се регулира!
Зошто цело време вака ми стои ? Ги имам прочитано сите пораки и имам вратено уште оддамна. Страшно ме нервира.
Ај пробај избришај ги, мислам кога веќе ти се и прочитани и пратени, може така ќе го решиш проблемот.
Истиот проблем го имам и јас, а на сите му имам вратено. Кај мене цело време 2 пораки ми стое дека ми се непрочитани.