а, а за да ги видиш твоите мислења требало да си кликниш на својот профил - Ја открив Америка За ЛП кликни на членот и започни разговор. А зошто не дава кога некој во моментот пишал на темава...И за спојлер некој да објасни...
A nekoja ke bide li taka ljubezna pa da ni objasni na nas vaka postarite, kako da si pisuvame na kirilica?
За да ги најдеш твоите мислења одиш кај твојот профил и одиш во теми и мислења. @Daydream не можеш да го видиш мислењето пред да го испратиш затоа што... така И личните пораки се сега разговори. Никој не ги гледа само сменет им е називот.
Добро е, најдов, фала ви многу. Јас мислев дека разговорите се гледаат зашто како да видов такво известување дека некој член започнал разговор со друг член. Нешто така беше, не знам точно, ќе се обидам да најдам... И уште нешто што е најдобро, а што сега го забележав. Се зачувува мислењето ако по грешка стиснеш на друга страна. Ова најмногу ми се допаѓа. Нема веќе нервози. До сега најмалку 50 пати ми се случило да напишам реферат, по грешка да кликнам нешто друго и ништо од мислењето на крај. Ова е добро. Ама не пробувајте, сега гледам дека изгледа не се зачувува цело мислење. Леле, не знам...
@Daydream мене најмногу ми се допаѓаат таговиве.. нема веќе цитирање и глупости. И бар ти стигнува известување кога ти се обраќам.
Даа и тоа посебно ми се допаѓа..и кога сакаш да избришеш некое мислење,ти бара причина зошто сакаш да го избришеш..супер е!
Znaci cim nema nikoj da kaze, konstatacija - kirilica samo od kompjuter. Got it! *frla tablet i telefon niz prozor*
Чекав промени ама не очекував до толку. Се снаоѓам некако,ама потешко.И искрено многу повеќе ми се допаѓаше стариот изглед. Овие допаѓања се ти што си ги дал или што си ги добил? И каде се омилените теми,оние кај што си коментирала најчесто ,ако воопшто има такво нешто овде ? Некаде низ темиве како да прочитав дека си можел да го смениш корисничкото или сум се побркала ?
@Candid Најпрво оди во прилагодувања. Потоа тука отшиклирај го тоа второто и да добивам нови известувања за одговори на e-mail и готово
Ууу, жени со прашања. Ај да пробам да одговорам нешто. Може некои се во меѓувреме разјаснети, али aj. Не е технички проблем. XenForo работи на тој принцип така што ги „крие“ темите кои си ги прочитала, а немаат нови мислења, па така дава простор на непрочитаните. Штом ќе се напише ново мислење во одредена тема, истата пак ќе се појави во „нови мислења“. Нема овде такво нешто (бар засега). Ќе треба да си инсталираш кирилична поддршка на компјутерот. Лесно е. Идеш Start > Control Panel > Region and Language, оттаму бираш Keyboards and Languages па кликаш на Change Keyboard, па на Add десно кај тие копчињата и ќе видиш таму има мени со јазици, ќе го најдеш македонскиот и избери само Macedonian кај што пишува, без тоа Standard. Потоа само Apply и OK на секое прозорче и готово. Можеш да го видиш мислењето пред да го пратиш така што ќе одиш долу под мислењето на „Повеќе опции“, па ќе видиш си има „Преглед“ копче. За конверзација ќе кликнеш или кај членот на аватар и стискаш на „Започни разговор“. Ако е за Андроид, мислам дека си имаат веќе SwiftKey (ако нема, во Плеј Стор го има), само треба да го најдеш и да си избереш македонски од јазиците. Обично кога ќе отвориш да пишуваш овде или било каква порака, горе кај лентата за drop-down менито се покажува едно ко мало тастатурче и таму има Select Input Method, бираш СвифтКи и тераш. ___ Иначе, гледам сте прашувале и за +Цитат vs. Одговор. Одговор е кога сакате да цитирате едно мислење. На цитат се иде ако сакате на повеќе мислења да реплицирате одеднаш (еве ко сега), па наместо да ги копирате едно по едно, само стискате на „+Цитат“ и кога ќе завршите, си има долу кај мислењето „Вметни цитати...“ и после си пишувате под секое. Тоа е. Ај, нек се угоде.
Каде тоа ? Каде можеш да избришеш мислење? И како можам да пратам ЛП ? Но само членот да може да ја чита а не на неговиот профил каде сите можат да гледаат...
Некој прашуваше како да направи преглед на мислењето (не на одговорот ) и некој друг му одговори дека не може. Може ако одиш на Повеќе опции, и таму имаш преглед. Ова автоматсково прозорче ќе му дојде некој вид на брз одговор, само со опциите.
Fala za odgovorot, android e i ima swiftkey ama za zal nemam opcija da izberam makedonski jazik(vo onie poevtinite napravii ne go stavaat izgleda ).Verzijata na makedonska tastatura kako apps sto ja ima za simnivanje vo playstore sto raboti so AnySoftKeyboard isto ne saka da funkcionira a spored reviews gledam ne e samo kaj mene. Nisto. Ke ucam trpenie, ke citam i ke si kutam koga ne sum na kompjuter, pa koga ke mi se sobere taka za muabet pa koga ke mu ja sednam lele lele le le