Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашање за форумот?

Дискусија во 'За форумот' започната од Snow-Queen, 7 јануари 2012.

1. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    а, а за да ги видиш твоите мислења требало да си кликниш на својот профил - Ја открив Америка:rofl:
    За ЛП кликни на членот и започни разговор.
    А зошто не дава кога некој во моментот пишал на темава...И за спојлер некој да објасни...

2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    A nekoja ke bide li taka ljubezna pa da ni objasni na nas vaka postarite, kako da si pisuvame na kirilica?

3. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Shift+Alt на тастатурата и решен проблем.

На ariela09 и bittersweet им се допаѓа ова.
  4. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    За да ги најдеш твоите мислења одиш кај твојот профил и одиш во теми и мислења.
    @Daydream не можеш да го видиш мислењето пред да го испратиш затоа што... така :lol:
    И личните пораки се сега разговори. Никој не ги гледа само сменет им е називот.

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Добро е, најдов, фала ви многу. :)

Јас мислев дека разговорите се гледаат зашто како да видов такво известување дека некој член започнал разговор со друг член. Нешто така беше, не знам точно, ќе се обидам да најдам... :?:

И уште нешто што е најдобро, а што сега го забележав. Се зачувува мислењето ако по грешка стиснеш на друга страна. Ова најмногу ми се допаѓа. Нема веќе нервози. До сега најмалку 50 пати ми се случило да напишам реферат, по грешка да кликнам нешто друго и ништо од мислењето на крај. Ова е добро. Ама не пробувајте, сега гледам дека изгледа не се зачувува цело мислење. Леле, не знам...

На Elena-123 и ariela09 им се допаѓа ова.
  7. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    @Daydream мене најмногу ми се допаѓаат таговиве.. нема веќе цитирање и глупости.
    И бар ти стигнува известување кога ти се обраќам. :inlove:

На Elena-123 и Daydream им се допаѓа ова.
  8. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    Даа и тоа посебно ми се допаѓа..и кога сакаш да избришеш некое мислење,ти бара причина зошто сакаш да го избришеш..супер е! :D:talk:

9. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
  10. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Ќе има до крајот на неделава:)

11. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.913
    Каде се наога сега известување од темите каде што си коментирал?

12. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    мислам дека треба да ги надгледуваш истите тие теми за да ти стигаат известувања..позз ;)

13. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Znaci cim nema nikoj da kaze, konstatacija - kirilica samo od kompjuter. Got it! *frla tablet i telefon niz prozor*

На MacenceEna, do-re-mi и ariela09 им се допаѓа ова.
  14. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Чекав промени ама не очекував до толку.
    Се снаоѓам некако,ама потешко.И искрено многу повеќе ми се допаѓаше стариот изглед.
    Овие допаѓања се ти што си ги дал или што си ги добил? :^) И каде се омилените теми,оние кај што си коментирала најчесто ,ако воопшто има такво нешто овде ?

Некаде низ темиве како да прочитав дека си можел да го смениш корисничкото или сум се побркала ? :^)

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Како да не ми стигнуваат мејлови од Фемина?

16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    @Candid Најпрво оди во прилагодувања. :)
    Screenshot_2.png
    Потоа тука отшиклирај го тоа второто и да добивам нови известувања за одговори на e-mail и готово :)
    Screenshot_3.png

На Candid и ariela09 им се допаѓа ова.
  17. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Ууу, жени со прашања. :lol:
    Ај да пробам да одговорам нешто. Може некои се во меѓувреме разјаснети, али aj. :D

Не е технички проблем. XenForo работи на тој принцип така што ги „крие“ темите кои си ги прочитала, а немаат нови мислења, па така дава простор на непрочитаните. Штом ќе се напише ново мислење во одредена тема, истата пак ќе се појави во „нови мислења“.

Нема овде такво нешто (бар засега). Ќе треба да си инсталираш кирилична поддршка на компјутерот.
    Лесно е. Идеш Start > Control Panel > Region and Language, оттаму бираш Keyboards and Languages па кликаш на Change Keyboard, па на Add десно кај тие копчињата и ќе видиш таму има мени со јазици, ќе го најдеш македонскиот и избери само Macedonian кај што пишува, без тоа Standard.
    Потоа само Apply и OK на секое прозорче и готово.

Можеш да го видиш мислењето пред да го пратиш така што ќе одиш долу под мислењето на „Повеќе опции“, па ќе видиш си има „Преглед“ копче.
    За конверзација ќе кликнеш или кај членот на аватар и стискаш на „Започни разговор“.

Ако е за Андроид, мислам дека си имаат веќе SwiftKey (ако нема, во Плеј Стор го има), само треба да го најдеш и да си избереш македонски од јазиците. Обично кога ќе отвориш да пишуваш овде или било каква порака, горе кај лентата за drop-down менито се покажува едно ко мало тастатурче и таму има Select Input Method, бираш СвифтКи и тераш.
    ___
    Иначе, гледам сте прашувале и за +Цитат vs. Одговор.
    Одговор е кога сакате да цитирате едно мислење.
    На цитат се иде ако сакате на повеќе мислења да реплицирате одеднаш (еве ко сега), па наместо да ги копирате едно по едно, само стискате на „+Цитат“ и кога ќе завршите, си има долу кај мислењето „Вметни цитати...“ и после си пишувате под секое. Тоа е.

Ај, нек се угоде. :whew:

Последна измена: 30 октомври 2014
    На imelda, ariela09 и Daydream им се допаѓа ова.
  18. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Каде тоа ? Каде можеш да избришеш мислење?
    И како можам да пратам ЛП ? Но само членот да може да ја чита а не на неговиот профил каде сите можат да гледаат...:^)

Последна измена: 30 октомври 2014
  19. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.117
    Некој прашуваше како да направи преглед на мислењето (не на одговорот ;() и некој друг му одговори дека не може.
    Може ако одиш на Повеќе опции, и таму имаш преглед. Ова автоматсково прозорче ќе му дојде некој вид на брз одговор, само со опциите.

20. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Fala za odgovorot, android e i ima swiftkey ama za zal nemam opcija da izberam makedonski jazik(vo onie poevtinite napravii ne go stavaat izgleda :$:rofl: ).Verzijata na makedonska tastatura kako apps sto ja ima za simnivanje vo playstore sto raboti so AnySoftKeyboard isto ne saka da funkcionira a spored reviews gledam ne e samo kaj mene. Nisto. Ke ucam trpenie, ke citam i ke si kutam koga ne sum na kompjuter, pa koga ke mi se sobere taka za muabet pa koga ke mu ja sednam lele lele le le:D