А со ова да следиш некого или тебе да те следат? Неколку пати е прашано, ама одговор нема. Има ли некој да знае?
Не разбрав баш што прашуваш ама веројатно прашуваш што значи да следиш некого. Исто како порано кога ти е додаден во пријатели. Имаш на пр. како на фб горе десно каде напишале тие што ги следиш, кој лајкнале, каква порака ставиле кај некој на „ѕид“, такви работи.
Да,да тоа прашував,фала ти. Уште само една нејасна работа и се надевам толку.....На кој начин можеш да ставиш нешто во спојлер? Барав,барав и на крај ништо. Најдов претпоставувам дека е во она ВМЕТНИ
вистина? а каде се гледа тоа -какви статуси напишале тие што ги следиш- не знаев дека има такваа опција до сега
Има, има, ама скриена е многу, јас на среќа ја открив. Горе лево од барај кај тие човечињата најдолу имаш „Нови профил пораки.“ Па до душа не се само на оние кои ги следиш, туку сите, ама ако.
Дали ако го деактивирам профилот ќе ми остане каков што е, или мислењата ќе ми фигурираат само како на гостин?
Зошто да не може, порано можеше. Ќе го промениш мејлот во некој непостоечки и профилот не ти е повеќе активен.
Што се однесува до тоа порано, и сега може на истиот начин. Ама не знам за тоа да ти се појавуваат како гостин, бидејќи никој тука не може да пишува како гостин.
Горе десно, каде што ти е прозорчето со никот, во Твои новости добиваш информации за тие што ги следиш.
Јас го поставив тоа прашање затоа што гледам примери на други форуми кои функционираат на иста платформа. Некои членови ги деактивираат профилите и не можеш повеќе да им ги разгледуваш мислењата, отстрана им пишува само гостин. Ме интересира дали и овде може тоа, ама на Фемина ништо ново, никој не се замара да одговори.
Како да го прикријам профилот,односно да неможат сите да ми влегуваат на профилот? И дали после тоа ќе можат само следбениците да ми гледаат?
Imas opcija na sopstveniot profil za privatnost.Tamu stikliraj deka sakas profilot da ti go vidat samo onie sto gi sledis.
И да го деактивираш на начинот на кој објасни пак ќе ти се гледаат мислењата. А и на други форуми сигурно на администратор треба да му пишеш за да ти го деактивира профилот, ја немаш ти таа опција, за да ти се гледаат мислењата како на гостин.
1. Kako mozam da prebaruvam niz forumot??? Odnosno da najdam odredena tema??? 2. Mi pisuva nacrtot e zacuvan. Kade e zacuvan??
1. Горе десно имаш „Барај...“ 2. Сака да каже дека ако случајно кликнеш на друго место и излезеш од таа тема, кога ќе се вратиш напишаното се’ уште ќе ти стои.
2. Aaaaa da, koga izleguvam i se vrakjam stoi. 1. Da na baraj, ama koga baram mi izleguvaat mislenjata so tie zborovi, a ne temata.