Прашање за форумот?

Discussion in 'За форумот' started by Snow-Queen, Jan 7, 2012.

1. anina

anina Популарен член

И јас не можам да сфатам. Има некои кои и кога ги следиш не можеш да им отвориш профил или да започнеш разговор. Јас сакав да исконтактирам лично со една феминка и без разлика што ја заследив, не можам да стапам во контакт

cresa-jagoda and buba4e89 like this.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Ima podseno deka mozat da i go gledat profilot samo onie sto taa gi sledi.Ili voopsto nikoj.

A okolu sledenjevo i jas ne uocuvam nikakva druga "privilegija" osven da ti e vo krugot na sledeni.

anina likes this.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Можеш да ја видиш активноста на тие што ги следиш во Твои новости, ама со самото заследување не добиваш никакви привилегии до нивниот профил. Можеш полесно само да најдеш кај напишале или лајкнале мислење.
    Не може да биде воопшто никој, нема таква опција. Има опција за само тие што ги следиш да имаат пристап до профилот. А ако не следиш никој, тогаш никој нема пристап. Фактички кога заследуваш некој му даваш пристап до твојот профил, ама ти до неговиот можеш да имаш само ако те заследи.

На пример, ти ме заследуваш, ако ти е ограничен профилот јас имам пристап до него, ама јас ако не те заследам ти пак немаш пристап до мојот профил.

cresa-jagoda, anina, galapce and 2 others like this.
  4. Lella

Lella Форумски идол

За да ти излезат и двете, нема да кликнеш на „Одговори“, туку на „+Цитат“, па после долу каде што се пишува имаш „Вметни цитати“, така и две мислења излегуваат. :)

cresa-jagoda likes this.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Еве сега пробав така, не сака :/

cresa-jagoda likes this.
  6. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Еве и јас пробав несака

7. Lella

Lella Форумски идол

Да, имате право, не бива. :^)
    Не знам што е работата, се’ си беше во ред, јас вака цитирав, стварно не знам. :?:

cresa-jagoda likes this.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Прашањево е до членовите на тимот - зошто не се бројат сите пораки што ги постираме? Вечерва го приметив тоа - бројот на пораки ми беше 2-3 до 300, напишав 8, а бројот уште не е 300???
    Напоменувам дека пораките не беа во темите каде што е нагласено дека не се бројат!!!

9. Annath

Annath Форумски идол

Па најмногу постови имаш во темата „Ние околу и преку 40...“ а е во групата на Кафе-муабети каде што мислењата не се бројат воопшто. Друга причина не знам.

Val-Dim likes this.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

ОК сватив!!! Ти благодарам :)!!!

11. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Me interesira kako vo komentar da vmetnam konkretna feminka? Da dolovam poprosto,kako na primer koga tagnuvas nekoj na FB ]:)

12. galapce

galapce Форумски идол

Stavi @ majmunce pred nikot.

PUPICA likes this.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Vaka @galapce ?;):) fala ti sto me prosvetli (y)

galapce likes this.
  14. macencef

macencef Популарен член

Sto znacat poenite na sekoj profil?

15. atala

atala Популарен член

Тоа се поени од трофеи на форумот на секој член.

16. troublesome

troublesome Истакнат член

Можам некаде да видам во колку часот сум се зачленила? На минатата платформа можеше. Исто можеше да се види и во колку часот си напишал мислење, сега после неколку дена часот го снемува, стои само датумот. Тапа.

17. atala

atala Популарен член

Е,па не може сега часот да се види,таква ние сега новата платформа.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Кога некој ќе ставам на пример на Игнорирање? Дали и тој не ти ги чита мислењата?

19. atala

atala Популарен член

За жал не,тој може да ти ги чита мислењата,освен ако и тој не те додаде во игнорирани.Така беше исто и на старата платформа.

buba4e89 likes this.
  20. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Тоа што пред малку, на една тема, напишав мислење кое решив да не го испратам и го избришав како нацрт за да не се најде некој повреден, ме натера да го поставам следното прашање. Зошто, ние, мнозинството членови, мора да се устручаваме пред да напишеме некој погруб збор, знаејќи дека ќе дотрча модераторот со еден клик да избрише се во неповрат и целиот труд да ти биде залуден (или уште полошо, ќе редактира и тотално ќе те извади од контекст), а за одреден минорен број членови, од не знам какви причини привилегирани, не важи истото? Не сфаќајте ме погрешно, сосема во ред е тоа што вие се обидувате да одржите ниво на комуникација, јас во никој случај не би се бунела доколку бидам санкционирана поради моментно и „афектно“ губење контрола врз својот начин на изразување. Но, и тоа како имам право да негодувам кога гледам дека не сме сите подложни на еднаков третман. Од погоре споменатите во болдот фигурираат цел тон навредливи зборови и потценувачки постови, да ти се згади
    (дури јасно ми е зошто соговорниците не враќаат, зашто навистина би требало да го спуштат нивото... или можеби враќаат, но бришете и така неправедно одредувате чиј збор да остане последен)
    и никому не му текнува да зачисти. Кој е точно критериумот според кој модераторот не смее да ти чепка мислења на овој форум, колку и да се преполни со говор на омраза? Да си го поминал животот тука уште од 2009 и да печатиш мислења секојдневно? Навистина ние не толку редовните посетители помалку вредиме во вашите очи? :^) Или спроведете ред кој ќе важи за сите, или нека се распуштат модераторите и нека стапи тотална анархија на форумот. Знам дека и на модератор може да му се случи да згреши, да направи погрешна проценка во моментот, но ова не се исклучоци, постојано се случува теми да останат заложници на нечие хистеризирање и самоволие. Со вашето однесување, само им давате залет и придонесувате за нивниот рејтинг. Знам дека со тоа до некаде чините добро дело оти тоа се некои тажни луѓе кои само се кријат зад самоуверениот форумски профил, но навистина нема смисла да дојдам тука да прочитам нешто содржински квалитетно, или само забавно ако сакам да се опуштам, а континуирано да ги посведочувам и да ме полнат со негативност фрустрациите од секојдневниот живот на едни исти ликови, понекогаш дури и преточени во иритирачко некоректни постови наменети за случајно избрани форумски членови.
    Размислете за ова.
    Секаква сличност со одредени личности е неслучајна.
    Секое добро.