Прашање за форумот?

Дискусија во 'За форумот' започната од Snow-Queen, 7 јануари 2012.

1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.882
    Допаѓања:
    81.348
    @sanjaeva
    Нова тема за дневен настан јас не сум отворила
    Спомнав тука за веста која во тој момент ми излезе пред очи со тоа што ставив линк
    Е сега новава тема која "наводно"ја отворила Ординари со текстот од Република е СРПРАЈЗ и за Ординари,ама ...тоа е

На joy1, sanjaeva и JuLleE им се допаѓа ова.
  2. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Бидејќи не добивам одговор на ниедно пријавување , зошто @EvAngelos е сеуште на форумов ??? @RainBow ако може за одговор кога ќе имаш слободно време.
    И покрај тоа што во темата за религија плука по МПЦ , за Богојавление верниците кое седнале да јадат и наздрават се пијаници и ред др. лажни изјави, милион офтопици , тој сеуште си продолжува. Ако има некој да дополни нека повели.
    Не знае каде да го поставам прашањево.

На Bulgarian, Bitter-Sweet и Rama им се допаѓа ова.
  3. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Темава треба да се вика "Прашање без одговор" :D Сам си прашуваш одговор нема.Не се мачете да прашувате ;)
    И ја приметив мислења на некои членови се бришат,а на некои не.Ништо да не ве чуди секогаш е така ]:)

На Kukla994, Ordinary, Viktorijaaa5 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    @Petra777 целосно те поддржувам и се сложувам со тебе до збор...одамна требаше да е казнет дотичниот,како и други што си го добија заслуженото треба и тој!!!
    Или да лета или крај краева нека не плука веќе по православието и да наметнува тоа што не му е местото...

На cresa-jagoda, Bulgarian и Orthophill им се допаѓа ова.
  5. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.726
    Допаѓања:
    10.241
    Заедничкото за Petra777 и Rama е што и двете се православни (заедно со Orthofil, Bulgarian, Hunk, Bitter-Sweet) и сакаат да ме дискриминираат од форумов затоа што сум протестант и мислат дека форумов е православен и дека само православните смеат да пишуваат и коментираат на темите за Религија, а не е. Форумов е секуларен и отворен за сите луѓе, а не само православните. Така што нивните обвинувања се крајно пристрасни и субјективни.

За да добиете објективно мислење за мене, прашајте било кој од неутралните (неправославните или атеистите) членови како @Bender Rodriguez , @daylight , @anakonda88 , @Gosh , @sjdgo , @baba Rada, @A-j-a и други кои пишуваат таму дали некогаш сум навредил некој православен или православието. А од друга страна православните како Hunk и Orthophil речиси во секој пост кога ме спомнуваат пред моето име ставаат епитети како секташов, секта, еретик, прозелит, отпадничка црква и сл. Многу неутрални членови им го имаат забележано тоа дека претеруваат со навредите. Hunk колку што знам веќе е санкциониран заради навредите кон многу членови, а не на мое барање. Јас веќе се навикнав на нивните навреди, омаловажувања и клевети. Поздрав!

На Arthur, Sky-butterfly, Ariastri и 14 други им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.263
    Допаѓања:
    57.075
    Не сте нормални со хајкава. :D
    Никогаш не пишува оф топици, барем јас не сум видела.
    Шо ви е бе? Да биде баниран зашто не се согласува со вас? Петра, стварно за Водици не си видела пијан народ? Стварно? Еве се нудам да те прошетам нареден пат да видиш како Црвен Крст прави интервенции на онесвестени луѓе по пат. Ти како православна, не треба да се идентификуваш со пијаниците и да се наоѓаш навредена, туку да си против такво славење, зашто не е во духот на нашата вера. :^)

Патем, @EvAngelos, не мора да се неправославни или атеисти членовите кои те читаат. Еве јас читам секогаш што имаш да кажеш и ти ги ценам мислењата, иако не секогаш се согласувам (а често и се согласувам). Можеби и ти треба да си ги отвориш видиците малку. :D

На Priroden, Sky-butterfly, Ariastri и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    @Orthophill ,@Bulgarian ,@Bitter-Sweet , бидејќи не ве означи горе членов , споменати сте колку да знаете...
    Обожава да глуми жртва пријателов.
    @EvAngelos нормално не сакам да читам некој што ми вреѓа Светци и Црква
    ...
    @LivingGlam ако тебе некој не те повредил, нема што да се мешаш ... ;)

Последна измена: 3 ноември 2016
    На Bitter-Sweet, Orthophill и Rama им се допаѓа ова.
  8. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    А не е вреѓање се што пишуваш против нас? Не е навреда што не викаш и ти одпадници? Не е навреда што викаш дека светци како св Петка се појавувале на сон и ги мачеле луѓето и на сон и на јаве како зомби?? Не е навреда што зборуваш за поповите и нивните функции и ред други работи?! Абе ајде веќе,не ми се прави жртва..
    И кој мисли и кој рекол дека само православни треба да пишат тука? Никој! Не клевети...ние само се браниме од твоите напади.
    Ајде рашири малку видиците не е само фемина,излези прошетај малку надвор :) позз и убав ден.
    Не планирам да се докажувам повеќе што и како ;)
    П.с немаше храброст да ми означиш никот и не ми врати на една тема за светци,ама јас имам храброст,сепак не сум долна личност,и не мразам луѓе што не ги познавам лично @EvAngelos!

@LivingGlam а ти адвокат ли си му на горенаведениот? Уживај си,не те прозва никој тебе,не сакам дополнителни непотребни развлекувања и мои прозивки!

Последна измена: 3 ноември 2016
    На *Amethyst*, cresa-jagoda, Bulgarian и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    А што паметно да очекувам да пишеш?? Од сам старт на реченица се гледа каква си.

На Bulgarian и Rama им се допаѓа ова.
  10. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    4.670
    Начинот на кој функционира цитираниот член на форумот е следниот:
    1. Пред некое време ме обвини дека клеветам ( http://forum.femina.mk/threads/Букв...о-врска-со-религија.6828/page-52#post-3070351 )
    2. Му докажав дека не клеветам, а дека тој не ја кажува вистината (т.е. лаже) и побарав да ми се извини ( http://forum.femina.mk/threads/Букв...о-врска-со-религија.6828/page-52#post-3070384 )
    3. Ме праќа на психијатар ( http://forum.femina.mk/threads/Букв...о-врска-со-религија.6828/page-52#post-3072796 )

Бидејќи сум прозван овде, ќе морам да дадам образложение за неколку термини кои ги користам во комуникаијата со господинот кој ме спомнува во својот коментар.
    (i) Џон Смит е основач на баптистичката верска заедница, од која се има одделено (т.е. постанала нивна секта) верската заедница „Радосна вест“, во која членува или пак дури и пасторува господинот.
    (ii) Како што има право господинот да ги негира учењата на Православната Црква, со исто право јас и останатите кои со него дискутираат на подфорумот Религија имам право да го именувам неговото учење кое е анатемисано од страна на Вселенските Собори (пр: некористењето на терминот Богородица е анатемисан на 3. Вселенски (Ефески) Собор, непочитувањето на светите икони е анатемисано на 7. Вселенски (Втор Никејски) Собор и сл.). Ако тој има право да ја нарекува нашата Православна вера за новотарија, која иако има континуитет од првиот век, зарем немаме право да ја нарекуваме новотарија неговата Баптистичка вера која почнува од пред помалку од 50 години? (Баптистите се толку автономни, нешто што и сам го потврди, што и ако имаат и две збиралишта во еден град, можат да имаат различно верују).
    (iii) Терминот прозелитизам се користи за човек кој на секој начин негира туѓата вера за да украде членови и да ги придобие во својата вера. Протестантите се најпознати прозелитисти. Дека господинот е прозелитист, докази се сите негови одговори кои од старт го негираат прашањето кое е поставено:
    На пример, карикирам. Некоја прашува: „Колку дена треба да постам пред причест?“
    Господинот и` праќа еден куп на готови трактати во кои го негира постењето и/или причеста.
    Патем и со @daylight сме имале сочни расправи на слични теми, но никогаш не сум го нарекол прозелит, од проста причина што тој не ја наметнува нападно својата вера (иако овде имаше и канал со видеа од неговата верска заедница).
    Патем не барам да биде избришан господинот чие мислење го цитирам, но да биде опоменат и да му се бришат мислењата кога е надвор од темата. Пред некое време (можеби има и години), мислењата во кои ја напаѓаше мојата вера остануваа, а моите мислења со кои ја бранев мојата вера беа бришани.
    Ме нервираат двојните аршини.

На agios, Bulgarian, Bitter-Sweet и 2 други им се допаѓа ова.
  11. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.726
    Допаѓања:
    10.241
    Кога обвинувате, правете го тоа аргументирано. Значи цитирај ме каде тоа сум ве вреѓал. Најди барем еден таков мој цитат! Сакаш јас да најдам 10 цитати каде што вие ме вреѓате мене и тоа само во последниов месец? :)
    Цитирај ме каде сум ве нарекол отпадници.

Што се однесува до Св. Петка, јас реков само какви гласини имам слушано од луѓе. Многу луѓе ја доживуваат како црна жена која им се појавува на соништа, бара од нив да и изградат црква и сл. Ова се општи работи, општо познати низ македонскиот народ, особено по помалите градови и села.

А тоа што јас ќе искоментирам дека Богородица не е божество и не треба да и се поклонуваме, хмм нека ми извинат ама Богородица колку е нивна (православна) толку е и наша (на протестантите). Како што на мене не ме навредува тоа што они и се клањаат и измислуваат разни легенди за неа, така треба и на нив да не ги навредува кога јас пишувам што Библијата вели за Богородица.

Поентата ми е дека ако јас пишам дека Исус е Син Божји и воскреснал, тоа може да биде навредливо и за некој муслиманин за кого е хула Алах да има син. Затоа мислам дека форумот Религија е осетлив форум и него не треба да го посетуваат луѓе кои не можат да прифатат различни мислења од нивните и дека постојат луѓе кои поинаку веруваат од нив и дека е сосема во ред да не се согласуваат.

На Sky-butterfly, crimson, sjdgo и 4 други им се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.263
    Допаѓања:
    57.075
    Ај барајте да ме банираат. :rofl:

На Priroden, Sky-butterfly, crimson и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.334
    Допаѓања:
    29.187
    Планирате да престанете со време или да земам пуканките? :D
    Некако од секаде извираат навредени душички.
    Ако не ви се чита како некој лом ве прави во дискусиите, игнорирајте го членот и готово, а не да барате да го банираат. :D

Работава, ако ти го викнам бато ќе видиш убаво.

На Sky-butterfly, crimson, JollyGirl и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Ако навредува само добро е, може да почне и видеа од масовни убиства и тероризам да објавува, ко некои членови што правеа на една тема. :angel:

На crimson, JollyGirl, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    @LivingGlam не бе срцке нема за што да бараме да те банираат,не се замараме до толку :D
    Само жал ми падна дека не прозвана се осмели да не прекореш нас и да застанеш во нечија одбрана,за после другите да земат пуканки и да фаќаат сеир :D
    И дај искулирајте малку бе луѓе.Аман!
    Постои живот и надвор од фемина ;)

На fallenangel, atala, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Не знам зошто кога некој не е прозван стално се јавува на мои постови ?!?! Ајде гответе си , сликајте си , не се мешајте кај што не сте повикани. :)
    Не @Rama, нема свет надвор од социјален. Овде мора да се истакнеш колку си совршена, интелегентна, талентирана... Значи мораш !!!! :)

На fallenangel и Rama им се допаѓа ова.
  17. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Петра, отсега прво тебе ќе те прашуваме, па после ќе пишуваме во некоја тема. Секако, со твоја дозвола!

На Olimpija17, Sky-butterfly, crimson и 9 други им се допаѓа ова.
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.263
    Допаѓања:
    57.075
    А вас кој ве повика да се мешате во административни работи на форумов? Никој? Си коментирате на тема ко што мислите дека треба? И јас така... 8-|

На Sky-butterfly, crimson, JollyGirl и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Кога не сум добила одговор на пријава и прашања , секако
    дека ќе прашам јавно, овде , а не тебе. :hai:

На Bitter-Sweet и Rama им се допаѓа ова.
  20. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Мислењава и така ќе бидат избришани, али пошто бев прозван, да си кажам и ја што имам. :D

Со @EvAngelos за некои работи имаме дијаметрално спротивни ставови и за истите сме дискутирале страници и страници на темите на форумов. И покрај тоа, у нашите маратонски дискусии јас никогаш не сум се почувствувал навреден или омаловажен од него - а се надевам, ни тој од мене.

Но, дали тоа што имаме различни ставови за тема како еволуција, на пример, ми дава мене за право да повикувам некој од администраторите да го банира, само затоа што зборел „лоши работи“ за еволуцијата или „плукал по неа“ и „ја навредувал“? :D

Да, смешно звучи, затоа што е смешно. И тотално безврска.

Форум е место за дискусија и разменување на различни или спротиставени мислења и ставови, и се додека тоа се прави на одмерен и културен начин, не гледам што е проблемот.

А ако некој има проблем со испијанувањето за време на верски празници, жалам, ама за тоа не може да го окриви @EvAngelos. :D

И уште една интересна работа - пред @EvAngelos јавно да се декларира како протестант, огромен број на православни верници му ги лајкаа мислењата у религија. А сега, на истите тие, неговите мислења им пречат. :D

Жално е да се лајкате само врз основа на иста вера (наместо врз издржаноста на мислењето), а уште пожално е да бојкотирате некој само поради различна вера или деноминација од вашата.

На Priroden, Sky-butterfly, crimson и 15 други им се допаѓа ова.