Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашање за форумот?

Дискусија во 'За форумот' започната од Snow-Queen, 7 јануари 2012.

1. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Wow колку смешно, како смееме на неа да и кажуваме како да модерира, па таа има неверојатно искуство од таа област, таа е најдобра во тоа. Ние на пример иако имаме модерирано или учествувано во развивањето на повеќе форуми некои веќе не постојат, сепак не знаеме ништо, Реин е најдобра.
    Знаеш што е уште еден факт? Тоа дека модераторот треба да одговара на прашања или да даде известување за бришење. Тоа треба да го знае една неприкосновена модераторка ко Реин.
    Во ред не е дозволено. Само за мене важи? Сакаш да ти најдам мислења од други членови? Или ќе се правиме наудрени?

На elimkd, Bulgarian и sjdgo им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.821
    Допаѓања:
    170.189
    Како забележвате дека мислење ви е избришано ... секоја чест. :|

На galapce, kjukli, Ketchup и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @ivory Chill dude :D Не се фрустрирај, Крисмас иде :D Не кажувам дека таа е недопирлива, туку сакам да ти укажам дека сите кога ни избришале мислење (особено свежо избиршано, како на тебе најверојатно) ете вака сме се почувствувале, малку |(, ама после кога оладиш глава, сфаќаш дека ти е избришано поради правилата на форумот :) Sorry to break it to you, ама не си за жал, the chosen one, само твоите да ги бришаат ]:) А твоите прво биле најверојатно избришани бидејќи биле пријавени :)
    :d::drunk:

На galapce, Ketchup, Bender Rodriguez и 7 други им се допаѓа ова.
  4. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Епа да де, значи се бришат само пријавените мислења. Ај ако не ме пријавува никој нека не ме бришат. Како може така, па се гледа кое е за бришење.
    Чил сум јас, туку само укажувам на неправди.

На elimkd, КикиМаус, Bulgarian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @ivory Не знам од која тема си избришан, не сум ги прочитала мислењата, да знам во која конотација иделе, па не можам да кажам мислење околу тоа.
    Од друга страна, разбирам дека понекогаш не можеме да се воздржиме и постовите одат во негативна насока, ама еве Реин нека подобро ти објасни зошто ти биле избришани. Пиши и лп, објасни зошто сметаш дека е неправедно, цитирај и мислења од други што сметаш дека исто така требало да се избришат и сл., и верувам дека културно ќе ти одговори :)
    Од друга страна, верувај, ете и од искуство, не е вредно до толку да се замараш околу истото и околу еден форум :D

На Ketchup и atala им се допаѓа ова.
  6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Јас мислам дека кога некој член ќе постави прашање до модератор, дискусијата треба да се одвива меѓу тој член и модераторот. Други членови предизвикуваат гужва, недоразбирање и препукување.

На zalosna, galapce, Jordanovska-K и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.697
    Допаѓања:
    79.850
    Има едно правило..не се ставајте во улога на модератор. :)

На zalosna, kjukli, Bulgarian и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.626
    Еве да прашам шо е толку тешко модератори да се изберат, еве не знам...

Како очекувате ние да бидеме сериозни, кога како прво вие не сте принципиелни и не си стоите на зборот...

Иам нешто и за наградната игра да промрчам, али тоа у СДК некој нареден ден.
    ( Инаку само однапред да кажам дека ми е мило што Жабче го доби апаратот, него друго е проблемот ).

На kjukli, Ketchup, КикиМаус и 4 други им се допаѓа ова.
  9. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Значи не е проблемот за бришењето каде што сум заслужил, финтата е небришењето кај тие што заслужиле. :)
    Значи јас еве сум заслужил, добро во ред признавам, друг исто заслужил ама него му се замижува.
    Провокации биле забранети, добро се, и треба да се, среќа мрза сум иначе цела страна ќе најдев со провокативни мислења кои стојат сеуште. Изгледа за спомен или пример како не треба. :)
    Форум ко форум, постои за дискусија, не постои за убивање на дискусијата. :)
    И за крај, кое е тоа правило дека прашањето кон модераторот треба да е експресно избришано? Да не видат другите а? :rofl:

На Bitter-Sweet и Bulgarian им се допаѓа ова.
  10. Dorothy89

Dorothy89 Нов член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    14
    Nema da te poddrzi nikoj za da ne i padnat vo oci deka te poddrzuvaat ,i na nekoj nacin ete protiv nea

Bez navreda na Femina Kajgana si e forum na mesto , tuka edna adminka pravi sto saka, banira brisi, ne sum zapoznaena dobro sto i kako odi tuka ,,no kako sto citam se gleda deka nesto ne e vo red,,,

На Bitter-Sweet, elimkd и Bulgarian им се допаѓа ова.
  11. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Dorothy89 Да, немој Реин да не види дека го поддржуваме, нема да ни даде пакетчиња за Божиќ :worried: (facepalm)
    Луѓе, значи, помирете се, на сите ни биле бришани мислења и ќе продолжат да ни бидат, кога не се соодветни :) Ако во неговиот случај останале нечии мислења, а не се соодветни, нека ги пријави и толку.
    И ако си е Кајгана форум на место, зошто пишуваш овде? :D

На galapce, Ketchup, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  12. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.031
    Допаѓања:
    52.189
    Еве јас често се согласувам со твоите мислења, ама стварно претеруваш со расправии.
    Не се работи за нормална дискусија, туку ти почнуваш со вреѓање и на ништо не личи.

На Nausicaa, Ketchup, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711

:D

Инаку @ivory, те читам од пред некој ден, па да ти посолам малку памет и јас :D
    Знам на која членка алудираш, и на прсти се бројат нејзините мислења воопшто на цел форум со кои јас сум се согласила :D Ама, сум приметила дека и ти претеруваш и се спушташ доста ниско.
    Има пософистициран и дозволен начин да возвратиш и на небулози без лични навреди, еве угледај се на девојкиве што активно коментираат во политика... и слушај ја Самерка што ти вели :D :d:

Последна измена: 23 декември 2016
    На Nausicaa, Ketchup, JollyGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  14. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Добро ај ќе ја послушам. :)

На Dorothy89 и Bulgarian им се допаѓа ова.
  15. Dorothy89

Dorothy89 Нов член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    14
    Pisuvam i tamu kako aktiven postojan clen a nikade ne pishuva deka mora samo na eden forum da sme taka ???? I normalno deka tamu funkcioniraat jako dobro za razlika tuka kako sto se zalaat deka ne shtima.
    I toa sto e moe mislenje sega fakticki jas tuka ne treba da sum voopsto ? I vo pravo e clenot ivory :)

На Bitter-Sweet и Bulgarian им се допаѓа ова.
  16. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Dorothy89 Нормално дека е дозволено, и на 10 ако сакаш да членуваш. Ама зошто да членуваш ако не ти штима форумот и не ти се свиѓа? :?::^)
    Притоа, си се зачленила во Вторник и коментираш што не е во ред, а уствари не знаеш што е тоа, ете затоа, соу џаст донт. (facepalm)
    Остави го Ајвори, и тој како и сите ние кога ни бришеле мислења, вака сме се почувствувале, ама ќе си оправи пат да знае дека, што вели Спешалка, има пософистициран начин да им возвратиш на некои што те иритираат со своите мислења, без да користиш навреди и сл :nod:

На Ketchup, JollyGirl, Bender Rodriguez и 3 други им се допаѓа ова.
  17. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    17.725
    Мир во куќа луѓе :!:

За кратко ќе бидеме крунисани па ќе се средат овие недоразбирања.

Трпение спасение :!:

:beer: :drunk:

На Ketchup, atala, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Dorothy89

Dorothy89 Нов член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    14
    Nikade rekov deka ne mi se svijga, znaci ne dodavaj nesto sto nema :)

Jas komentirav vrz osnova na postovite nanazad, i na ivory, a novi ima ovde clenovi kolku sakas :)
    Moe pravo e da clenuvam vo koj sakam forum, dali stima ili ne se gleda po postovite i toa mene bas ic ne mi e gajle komentirav poradi shto sakav da go napisam toa sekade gi ima tie podrzuvaci i nekoi sto gi ima vo prv red sto komentiraat kriticki :) Cim se zalaat znaci ne e se okej? I toa sto si dolgo vreme tuka ne ti dava pravo da mi se obrajkas za forumov dali ke clenuvam ili ne :)

На Bulgarian му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Dorothy89 Никаде не напишав дали да членуваш или не на форумот, така да и ти не додавај нешто што нема :)
    Од друга страна, не е во ред, врз основа на две-три мислења засновани поради некоја нивна актуелна дешавка ти цел форум да го означиш како нефункционлен и дека не штима. Па одозгора, и не делиш на поддржувачи и неподдржувачи, демек се улизнуваме ние, а другите жртви :^)
    Освен гледање на кафе и херпес, има и други теми, прошетај види, да видиш и тоа како членовите функционираат добро, па тогаш давај свој коментар за форумот.

На Ketchup, Bender Rodriguez, atala и 2 други им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Полоши админи и модератори од Кајгана НЕМА, буквално си прават како сакаат и што сакаат, пристрасни и нереални..катастрофа(facepalm)
    Членот @ivory е од форумот црно бело, кој пропадна на жалост само поради него и некои други(не е битно) и тоа поради неговото дрско и нецивилизирано однесување.
    Опоменат е неколку пати, ме навредува во пораки и мислам дека таков некултурен дрзок човек не му е потребен на овој форум. Треба да се отстрани засекогаш.
    Вчера ми пиша неколку пораки во кои ме нарекува стара глупача, предавничка идр.
    Епа сега размислите вие сите на каков манијак му лајкнувате.
    Незнам како можам да ви ги покажам пораките, но ако треба да се уверите и тоа ке го направам откако ке ми објасните.

На cresa-jagoda, blueeparadise и Dust им се допаѓа ова.