Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прашање за форумот?

Дискусија во 'За форумот' започната од Snow-Queen, 7 јануари 2012.

1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.737
    Еве го одговорот на Михајло во другата тема. Никакви хакерски напади нема и ништо не е несигурно навистина како што пишува на предупредувањето од хром :) Оставете филмања настрана.

На theowndemon, Rama, PogbaPol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.870
    Допаѓања:
    171.149
    Реално идејата да се смени името уште еднаш по креирање ми се допаѓа. Нема да ја искористам, си го сакам името, ама сфаќам дека некои се зачленети од основно.
    А за деактивирање ... Да би деактивирале, дали мислењата од членот ќе седат, само членот да е како баниран, да се нема можност да се контактира, или пак мислењата ќе му се бришат?
    Ако е првото - пак, зошто да не?
    Ама ако е второто строго не. Замислете читате дискусија и наеднаш снемува 20 страни зошто некој деактивирал профил или има дупки, како некој член да се кара со дух.
    Сепак, ова е само мислење и на многу форуми на кои сум била постои опција за менување на име еднаш до два пати. Сметам дека е само фер.

На Prijatelot, Aquamarine93 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  3. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    @theowndemon Може да испадне као у смисла на членот да е као непостоечки профил, т.е како "гостин". Да не постои под идентитет, пошто го избришал намерно идентитетот нели и у таа смисла да пишува нешто X, за да остане муабетот во случај за тој член што има креирано тема или да бил повеќе активен во некои посериозни дискусии за да не останат дупки во целината од муабетите.
    Тоа е работа на тие што работат за форумов и треба тие да мозгаат како тоа ќе го направат.
    Да имав такви ингеренции и да бев од поголема полза за форумов, многу вакви прашања ќе беа решени.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Наскоро ќе стигнам до 50 филмови во темата предизвик за најголемите филмомани.
    Прашањето ми е дали можам да продолжам до 100 или не?

5. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.910
    Допаѓања:
    18.120
    Имаш опција да си го смениш гласот, што би те спречило да продолжиш до 100?

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.100
    Го сменив тоа пред некое време, ама пак мислев да не има некоја пречка.

7. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Зошто некои теми како на пример општи прашања и уште некоја др.имаше се заклучени?
    Еве сега се обидов повторно и се беше во ред, сигурно некоја грешка е било..

Последна измена: 3 април 2018
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.116
    Допаѓања:
    36.582
    Што кога модераторот ги прекршува правилата на форумов? Кој стои над модераторите?

На Feminka22, Vitaly и carangigia им се допаѓа ова.
  9. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Како што функционира државава така и се во неа па дури и форумов. Никој не и може ништо се додека се моредатори.. Членка поранешен модератор ми се закануваше ме навредуваше но одкога и помина мандатот слабо дига чалам како порано.

На gjoker4e, Feminka22, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.754
    Јас имам сомнежи дека некои модератори издаваат податоци, како на пример место на живеење.
    Сметам дека е тоа целосно некоректно, затоа што некои од нас сакаат анонимни да останат.
    Иако, најверојатно, овде тоа е невозможна мисија. (facepalm)

И друго, ова упатено до креаторите на форумов.
    Дали сте свесни колку членови бегаат на дневно ниво, само поради вакви работи.
    Секоја тема овде е буквално окупирана од 4-5 члена кои диктираат услови, начин и темпо на дискусија.
    Ако не си им по нивни калап, те обележуваат и како волци следат по останати теми.
    Како сакате сфатете ме, бришете го и коментаров, ама ова нормално не е.

На lost123, gjoker4e, carangigia и 4 други им се допаѓа ова.
  11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.130
    Допаѓања:
    67.262
    Те замолувам да не шириш вакви невистини. Модераторите воопшто немаат ни пристап до некакви податоци, ниту до профилите.

На makedonkamak, crimson, Lella и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Е уште тоа немам видено податоци и идентитет да откриваат. Незнаат како некои ти гарантирам инаку има бивши модератори полни со злоба кои сигурно би го направиле тоа.
    Кога гледа по која основа ги бираат модераторите ми се врти... Собрала 30-40 допаѓања на гласање за модератор и модератор ја ставиле а врска нема како се води форум.
    Само дискутираме, не шириме никакви невистини, убаво кажа членката дека има сомнежи, не гарантира.
    Инате пристап до IP адресите на членовите, знам бидејќи и јас сум администратор на еден субРедит. Тоа е сосема доволно да се разоткрие нечиј идентитет.

На gjoker4e, carangigia, Feminka22 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.754
    Мило ми е ако е така.
    Пишав сомнежи, не бев целосно сигурна. Макар што, во дел од преписките кои сум ги имала овде, изгледаше дека знаат работи и надвор од она што сум го пишала тука.
    И другиот дел од коментарот е подеднакво важен.
    Не знам која е хиерархиската пирамида на кој-каде смее да коментира, ама некои си ги забораваат границите.

На gjoker4e, carangigia, sjdgo и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.754
    Што имам избришано за една минута?
    А ти зошто седиш тука?
    Јас поставив прашање, ако знаеш да го одговориш повели. Ако не, нема потреба од провокации.

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  15. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Аква ако ти си сигурна дека си дознала информација од модератор за нешта кои никогаш не си ги спомнала зошто седиш на форумов уште?
    Јас те разбирав дека сакаш да кажеш дека не ни се безбедни податоците на форумов а?
    Ако си сигурна во ова зошто се уште си на форумов?

На Nausicaa, Someonespecial и DAngel им се допаѓа ова.
  16. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Грешно видов дека е избришано. Не провоцирам бре,ама иако те следам неможам да разговарам во лп бидејќи изнесуваш озбилни сомнежи.
    Јас седам дека не сум приметила досега дака ми е загрозена безбедноста не се нит сомневам како тебе.
    Ама моментот кога од модератор ќе дознаам нешто што не сум спомнала на форумов како што ти наведуваш дека си се нашла во таква ситуација прво ќе се обратам до глобален модератор а ако не се реши тоа си одам одам од форумов.

Последна измена: 3 април 2018
    На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    173.018
    @Aquamarine93
    За некој да издава податоци, треба да има пристап до профилите.
    Модераторите немаат пристап и можат да видат на вашите профили исто колку и секој член.
    Дури не можеме да ги отвориме профилите кои си се имаат заклучено.
    Друго...дури и да има некој пристап, тоа се луѓе како Михајло кои воопшто не ги интересира ништо за вас. Не ве ни знаат..обичен ник, број на профил сте.
    И на крај.. за да издаде некој со пристап како Михајло таква информација, треба да имате пишано на профил такво нешто. А 99% од членовите тука го немаат пишано ни сопственото име, а не па нешто повеќе.
    Едноставно, немате каде..

Туку...внимавајте на кого се си откривате работи по ЛП, па после се шират муабети и секогаш модераторите се криви.. а заборавате што се сте кажале некому.
    И ова не се однесува конкретно на цитираната членка, туку општо.

На crimson, Nausicaa, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.754
    Никакви податоци во лп не давам за мене.

На Vitaly му/ѝ се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.130
    Допаѓања:
    67.262
    Ве замолувам да не се почнува со истите препукувања.

@Aquamarine93 доколку си имала сомнежи си можела веднаш да ми се обратиш.
    Модераторите немаат пристап ни до ип адресите, ни до профилите.

Знаеме колку е важна безбедноста и приватноста на членовите и од секогаш сме работеле на тоа поле.
    И последното нешто што беше направено, за што @Mihajlo објасни во технички проблеми, беше направено пак за безбедноста.
    Одговорно тврдам дека од модератор таков муабет да излезе, само зашто е модератор е невозможно.

Внимавајте вие самите како располагате со вашите податоци. :)

На crimson, Lella, LiliBoz и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.372
    Не се зафаќај да се караш нема да искочиш на крај.На една да се фрлиш 10 ќе те раскомадаат,трај си пази што пишуваш и тоа е тоа.Не верувам дека и да имаат пристап до нашите информации би ги споделувале кривично дело е.Јас искрено би пријавила некој да дознаам дека кажал која сум и што сум пошто свашта има.Колку членки имам најдено на фејс ниедна не адднав и ниедна не сум ја кажала која е бидејќи не сакам да ми го направат тоа.Така да трај си.

На Vitaly му/ѝ се допаѓа ова.