И ќе смени утре ИП адреса и ќе си се зачлени пак..обичен член. Како и еден куп дупли тука.. Знаеш, не патиме по тоа да сме модератори. Знаеш дека со тек на време ем здосадува да трчаш по исти членови, а и обврските на приватен план се менуваат. Еве здравјето, бременост, брак... Беше модератор и знаеш колку време бара модераторството. Но сепак одвојуваме од нашето време затоа што сеуште ни е задоволство да придонесуваме за форумов. А кога некој со задоволство го работи тоа што го работи, вакви киксови како погореспоменатите нема. Барем гледано по мене.. Друг модератор може и да ме демантира ако е поинаку кај нив..
Има, има... Имало секакви киксови. Имало и со тебе. Памтиме. Не бери гајле. Еве може си корегирала, но се сеќавам дека одамна ти посочив дека имаш ќејф за закани со банови и слично. Немој сега тука да се правиме ја нисам одавде. Има и такви што си патат по титулата. Што плачат зошто биле навредувани па ете они биле модератори, морало да се почитуваат, а они колку почитувале... тоа дискутабилно. Меѓу модераторките има неколку што ептен ги сакам и почитувам, макар и се карале ама ми се жени на место и точка. Било така и останало. За нив немам збор. И баааш на висок тон сме биле и по лп и во постови. Ама има такви давежи... прва ќе ви се јави една од нив за коментаров да се пожали. Е ако де, банирај па нека се помачи да креира нов профил ама нема да е модератор веќе или ко на рпг игра ако е обичен член - пак од почеток ќе мора да си го "гради херојот". Сега баш ми е криво што немате пристап до ип. Тогаш друго ќе беше бога ми.
Лајкнав зошто се согласувам за се освен дека сите модератори се тоа што се поради високиот морал и почит. Личност со почит кон друга личност независно дали другиот е член на форум,дали е глобален модератор или др.модератор не продава ветар и магла и се гордее со тоа.
И ќе продолжам да праќам честитки со предупредувања каде што е заслужено Досега никого не сум банирала од тема на 3 дена без пред тоа да се молиме по лл да не претеруваат.. Тука збориме за лични податоци и фејсбук профили, вадење прљав веш за тоа што сум пишала како модератор на форумов и на кого сум се заканила со бан, не е темата Ако најдеш каде сум споделила нечиј фб профил, цитирај го мислењето па да продискутираме А до тогаш отидов да дремам. Сабајле во 5 ме чека цела рака отров
Не е темата, но е дел од темата. Ко шо беше речено - туѓа наивност не се злоупотребува и не изговор за да се поддржува. Ајде лека ноќ и со лесно.
Ако ја куцаш својата ип адреса на гугл нормално дека нема да ти каже точна локација. Интернетот и компјутерите се нешто мноогу повеќе од гугл, фб и фемина. Податоци кои веќе се внесени на интернет никогаш нема да бидат 100% сигурни. Какви гигантски сајтови и софтвери се рушат а вие за фемина гарантирате безбедност. Еден вика имате пристап до ип адреси друг вика немате, трет вика имало порано. Верувам дека има и сега. Каков админ панел би бил панел без ип адреси и слични податоци? Тоа повеќе би наликувало на обичен профил а не на админ панел. И ако имало порано ип адреси што се случи толку страшно па сега ги нема? Инаку за случката со членката која барала шампон, на сличен начин имам откриено една членка. Инсталирајте и користете Tor пребарувач и циа нема да ве најде што и да правите. или Privacy Badger на вашиот пребарувач и мирна глава.
Не бе златен.. Нема што да ја куцам мојата Ип на гугл.. еве твојата ќе ја искуцам Мислиш толку сум будала, па по сите овие години што ги минав зараборувајќи си ја платата на компјутер, не знам на кој начин да проверам ИП адресата од каде е? Абе Витали, таму кај што ти одиш јас пред многу години сум поминала.. Ако не бев доволно јасна, еве и сликовито да ти објаснам.. Ние модераторите немаме пристап ни до вашите заклучени профили, ни до админ панел а богами ни до ИП адреси... Посликовито од ова не му треба ни на прваче Така да приберете се со теориите на заговори и чуда.. не ви личат на годините И да знаеш, ако не си знаел до сега, дека ни ТОР не е 100% безбеден
Зарем до тој степен е овозможено? Непотребно. Поглупо отколку имање пристап до лични податоци, за тоа некако очекувам. Па јас не можам да гледам што сум изменила и избришала... Некои опции треба да станат достапни и од профилите на обичните членови.
@Dust Зошто ми е избришано мислењето ве темета Дали имате фетиши? Не содржеше ништо навредливо ниту навреда кон некого. Само се изјаснив дека лично се гадам од такви работи. И зошто сеуште не се бришат мислењата каде членка ме пцуеше и навредуваше? Ти пишав и порака рече ќе средите.. Како ви одговара така правите. Нема важат за сите ако има правила!
Членкава мисли кад је бал нек је маскен-бал. Потсетете ја како што личи дека ги измешала датумите А прашањето е @RainBow зошто толерирате ваков мскенбал на Велигден?
Седи си мадро Виши/Асистентке да не треба нов никнејм да смислуваш по милијардити пат. Ај среќен празник сега и соземи се малку, не почнувај стара шема, убоо си беше мирна до сега.
Остај ги многу се паметни,нив и научниците во НАСА им завидуваат. Нека покажуваат прав лик на празник,само отвараат работа на модераторите.
Зошто многу ми кочи фемина од мобилен кога пишувам мислење? Телефонот си работи беспрекорно ама на фемина знае скроз да закочи, го има и друг истиов проблем?
И јас за истово се пожалив пред неколку дена,и други се жалеа дека вака им се случувало кога се логираат од мобилен и демек поради преоптовареност на мрежа било,друг одговор немаше