Што друго би било причина да го пише тоа? Што и да се пише поврзувате со политика. Тоа што е на сликата напишано не е воопшто погрешно или смешно. Тоа е се што имате. Други држави користат Кирилица а Македонија како место од каде што потекнува оваа азбука радо би ја заменила со латиница.
Mожеби затоа што не на сите ни пречи тоа толку, па да правиме волку драми? У реду је луѓе, опуштете се. Ова е форум. Не ти се чита латиница? Едноставно е - прескокни, не читај. Не сите се дојдени да изиграваат принцези на форум. А дека фали објективност, фали и тоа како.
Прво, не кажа никаде дека е смешно или погрешно. Второ, тука збориме дека треба кирилица да пишуваат сите членови веќе 3 страни. Трето ова беше сарказам, бидејќи ако не си приметил најголемите борци за Makedonia vecna се они кои користат латиница, а при тоа не користат никакви знаци, и немаат поим од правопис. И последно, селективноста на модераторите за спроведување само на одредени правила е смешна Зошто сите мислења за „брковите“ од СДК се избришани? Имало и порано дискусии па не биле бришени. А темава е село гори, баба се чешла.
Моето мислење не беше конкретно кон особа, туку беше општо, и барам да ми се врати кај шо сум го пишала...Да не го пишуем пак. @Lella @referentka
Јас би го напишала. Не очекувај да ти одговорат. Знам дека кога бевте модератори важеше "Пиши на модератош што и да имаш, ќе средите или ќе добиеш објаснување.". Последно Реин ми рече дека ни еден од модераторите не е должен да се објаснува, па очигледно и ним им пренела затоа што над 2 месеци не враќаат на ЛП ни еден од модераторите кои сум ги контактирала.
Кога планирате да ја отклучите Црна хроника за Саздо? Или он е актуелен политички настан па тоа што се дешевало, и тоа што сега се дешава (протестот и све пропратно) таму да го коментирам? Се повикувало на омраза па затоа е затворена? Бришете мислења, банирајте, што сакате прајте, отворете ја темата. Глупо е вака!
Од латиница не се добива очобол. Кој не може да чита латиница нека ги прескокне тие мислења, не може секој да симне кириличен фонт. Не добивање на одговор е еден вид на одговор, значи не сте во право. П.С. Кога ќе ја отворите темата Црна хроника или можеби треба да се отвори посебна тема за Саздо?
Ај па и ти пушти срце, make Love not War Ми пречи кога не се пишува кирилица,ама сум прекршила и јас правило,не се правдам зошто-како,така да ако сакам да разберам некого ќе најдам начин а ако не сакам да разберам и најисправно лексички-граматички извезено мислење нема да ми значи,на игнор само и раат сум
Јас сум секогаш за Мејк лове, нот уор.... Ама мојата замисла за како да стигнеме до таков свет, е поинаква од онаа на некои. Тоа не не прави лоши ни едните ни другите. Не не прави ни дека не знаеме ни едните ни другите, туку дека можеби, вистината е некаде измеѓу ... И сите сме на некој начин во право. Јас не осудувам никогаш мислења различни од моите. Напротив, слободата на говор е едно од најважните човекови права и е сон кој го сонувам... Но од друга страна сум жолчна кога објаснувам мој поглед, сум брутално искрена, и затоа, многумина мислат дека сум агресивна, односно, дека со моите постови ги навредувам нив. Се извинувам за таквиот впечаток, доколку сте го имале
@WildMk ако сметаш дека мене си ми делувала агресивно јанглаш си чупе,бар ти ме чактисваш шо зборам Знаеш што,сите не сме исти и да вистината е некаде измеѓу па секој од неа да си црпи колку му крепи снагата па да си ја носи на свој грб. Уживај,независно од се секој ќе си чини како му е ќеифот ама навистина треба да се почитува куќен ред,иако од секое правило има и исклучок па понекогаш и ќе се прекрши ама па постојано кршење на правила води до анархија.
Спојлер: OCOBOL lele stvarno li ne se dobivalo od latinica ocobol.... vau ne sum znaela eve od sega od ovoj moment i jas ke pisuvam na latinica na forumot se nadevam deka na nikoj nema da m smetam i ke bide prekrasno za citanje samo nemojte da ste me prijavile ni slucajno zatoa sto nema da prekinam da pisuvam koga drugite mozat da pisuvaat zaso da ne pisuva i ja i taka e polesno vo sekoj slucaj ne moram da se macam so utrinska gimnastika na prstite za da stisnam na ctrl plus shift za da mi se smeni od latinica vo kirilica mozebi kje mi se istegne nekoja zila vo rakata posle so pravime ke treba da mi plakaat osteta od forumot za povreda predizvikana od nivnite pravila hehe mislam deka se razbravme neli a dali tockite se zadolzitelni? isto i prasanicite da znam dali da gi koristam ili moze da gi iskornam od tastaturata pa sto e ova non sens stavile tuka kopcina za prasalnici tocki nekoi ova ona da mi zafakaat mesto i prasina pod niv da se butka ma ic ne mi treba ke si pisuvam jas vaka prekrasno izgleda pozdraf i sekoe dobro Ps Molcenjeto e znak na prifakanje te slozuvanje nasekade vo sudstvoto П.П.С Стварно треба да се отвори темата за Саздо, доста ЦЕНЗУРИРАТЕ! Или ве мрзи да модерирате па полесно ви е вака со заклучена тема, нема што да се мачите да читате и да бришете несоодветни мислења?
Изгледа мислат дека Никола не е толку вреден као Влатче на пример. Никола беше убиен крвнички а Влатко се уби самиот со шарене пилуле,затоа заслужува посебна тема а Никола ќе се заборави по некое време.
Немој така да велиш... нема една смрт, поважна од другите... Секој кој ќе почине е греота, посебно ако е предвреме, затоа што му се зела можноста да искуси се' што може, доколку би остарел... Не е убаво да споредуваш смрт.