Никаде немам кажано дека приказните и се измислени. Тоа што низ постовите самата си кажува де дека има дете, де дека нема, де е мажена де не е ... на тоа се смеам. Не ја познавам. Она мене , да. Приказните за ФБ ги знам затоа што ми имаат кажано членки дека ги ремети и се жали од мене. Али штом велиш дека јас сум опседната со неа, еве се повлекувам и веќе не дискутирам за неа. Што сакаат нека прават Нека ми стават бан Добро ќе ми дојде И така зависна станав од форумов.
Па види, освен ти, ретко кој друг пишува за неа (барем не толку често) Ако си ја приметила дека е она, фино ќе беше или да пријавиш или да ќутиш, а не да боцкаш и да се под*е*аваш со другачките од 40-ка. Нит' е зрело, нит' е пожелно однесување, ама... вие таму привилегирани сте, па се ви е дозволено
Уште ова и не замарам веќе. Никогаш , ама никогаш прва не сум почнала да ја боцкам. Одговорно го тврдам тоа. Секогаш она почнува, па јас возвраќам. Ама еве од утре ни тоа нема да го правам. Не сум ја пријавила никогаш и нема да ја пријавам. Последниов профил и го познав уште шред 4-5 месеци. Нит ја пријавив, нит ја боцнав нит ја спомнав некаде. Она не издржа и почна. И така...
Форумов си има правила, кои за жал никој не ги следи, а и не верувам дека некој ги прочитал целосно. Еве, јас лично ги немам прочитано сите. Сите сме различни, некој се зачленил за совет, некој да му помине време, некој да трола и да ги исмева другите. Овие последниве треба да бидат казнети. Често се случува да се биде погрешно сфатен, а сите немаат коњски нерви, па да премолчат на некои пепукувања и затоа настануваат тие оф топици и расправии. Модераторите си ја вршат својата работа, а доколку сите ние се држиме до правилата, нема да има банови. Сега ќе тргнам од себе и ќе ги прочитам правилата и ќе се трудам да не ги прекршам во иднина, бидејќи сигурно имам прекршено некое до сега. до сите! Ширете љубов, не омраза!
Еве и јас уште ова и прекинувам... Она тебе те боцкала, ти неа си и вратила... Значи исти сте И мислам дека крајно време е да си ги решите недоразбирањата приватно, без да го замарате пола форум
Се познаваа, беа пријателки па ривалки. И двете во години замисли ривалки. И никогаш не ме реметела, едноставно си ја отвораше душата ко и секој нормален човек. Некому тоа е тешко да го сфати. Од мене толку, не ми реплицирајте веќе.
@Bubce38 Бубo мoри џoa светa крaвa си вo 40кa. Кoј те чепне oдмa бaн. И јaс дoбив диживoтен бaн oд темaтa зaрaди тебе, aли фaлa ти
Заради мене ?!?! Кажи дека лажеш! Сериозно кажи дека лажеш. Никогаш , ама никогаш не сум се 'пожалила' од тебе. Сакаш верувај сакаш не
Рaди oризoт де, нели беше тaa пoследнa дискусијa, мoже грешкa сум. Немa врскa ти дaли си се пoжaлилa или не, други те штитaт и рaбoтaт зa тебе Oк сме, кул.
Леле луѓе. Не ми се верува дека страници се испишаа и уште се пишуваат за трол. Кога првиот профил на тролот беше баниран Бубче38 не беше ни зачленета. Не се банира поради Бубче38, да бидеме јасни. Првиот профил и беше баниран зашто се расправаше и навредуваше со сите, беше крајно, крајно напорна, немаше одржување на дискусија. Не дека после тоа ја препознавме веднаш од вториот профил, туку дојде до истото, пак хаос по темите од навредување и докажување (навретете се погоре на тоа што е трол). Последен пат кажувам и веќе нема да се објаснувам за трол. И не се препукувајте тука, ќе бидете избришани.
Нема врска, било - поминало. Таква беше атмосферата тогаш, "братство единство", немаше простор таму за такви како мене. Само време си врви и треба да се научат сите да прифаќаат различности, мултикултура нели Ваква била, онаква била, ко мало село форумот, кој не ни се свиѓа -аут.
Во духот на форумов, бриши тоа што не ти одговара да читаш Иначе, муабетиве ич не се за кара, виши или кој и да е... за селективно банирање, бришење, модерирање итд... плус нетранспарентност, пристрасност... Ама, зборено е за ова ехехеееее... Ај, одговори ми на претходново прашање? Ја баниравте Бригит од 40-ка оти мнозинството таму не ја сакаше? Сега ќе ми речеш навредувала, бла, бла, бла.... Знаеш таму какви се навреди се вртат, па никому ништо. Ама дека тие се од омилени членови, се толерираат, така? (не е работава за Бригит, да не рече некој ја бранам) Нема врска, не дека ќе признаеш или ќе смениш став, иако си знаеш дека сум во право, ама ај... Денес денов ми е таман за исправање криви дрини. Од време на време ми доаѓа така И трет пат: Од каде знаете дека кара и виши и росета и другите се еден ист профил? Многу ме интересира критериоумот по кој што се водите. Начин на пишување не е мерило ( барем не би требало да биде) ип адреса такоЏе...
Ама затоа кога ќе се запнеш за некоја дека е профил на КараМиа не престануваш. Еднаш отиде толку предалеку, толку една членка ја фати ни око дека е КараМиа што ни крива ни должна те трпеше и на крај за да ти докаже дека не е она ти сликаше пасош и те адна на Фејсбук па после и се умилкуваш дека била многу убава. Ај сеа пак кажи дека те буцкам.
како тоа да и докаже? кој може мене да ме натера да пратам слика од пасош ако сама не сакам жити се која е па бубе да и се докажувам.. аууу... страшно.