Јас како јогиња ќе седнам и ќе омкам на полна месечина за универзумот да го казни сторителот јер нели, не смеам да бидам емотивна кон своето дете јер јога инструктор. Море марш. И после зошто седеле жени во Заедница со насилство.
И заканата за ќотек кон некој ја намалува шансата тој кој сакал да тепа да се исплаши и да не тепа. Намалува насилство. Поарно да има на форумов такви кои викаат допри ми дете и ќе те отепам, отколку, тепај ја ќерка ми, јас ќе те разберам дека ти било тешко у моментот. Нека му е страв да се приближи, не да ја претепа а јас да размислувам. @ninja35 иначе ти си на ред за тужикање. Не верувам дека има мајка која нема да си одбрани дете.
Каде беше членката да се жали кога беа упатувани директни закани од член кон друг член со "ќе ти го загорчам животот"?
Абе не е тука соодветна тема ама ај пак да кажам... Кога гледам какви се родители има, и какви разгалени деца има, кои се баш такви заради несоодветниот однос и воспитување од родителите, само поцврсто застанувам на претходно изречениот став... Со мала корекција... не би го "треснал од земја" .... туку ќе го направам до таа мера да не му текне да допре друг пат женско, што голема е веројатноста да стане педер во иднина...
Јас? Не сум видела. Тагнувај ме нареден пат, секаде каде што мислиш дека е потребно моето мислење. Можи?
Вајлд,не дај Боже,да земе некој да ја тепа ќерка ти,зарем ќе стоиш и ќе гледаш оти ти не тепаш никого или ќе го зграпчиш за да ја спасиш?
Не биле присутни ко ја тепал. Отпосле сакаат да тепаат. Првото е самоодбрана, второто е физички напад.
Вајлд претеруваш, не сум насилен тип ама ако некој ми чепне у најмилото верувај нема да чекам институции да решаваат кога знаеме како полицијата ги решава (читај не ги решава) овие ситуации.
Ме убедуваат да тепам луѓе, ко да е најнормалната работа на светот. Абе Господ да не исчува. Тепајте се ако не ве боли, не ме терајте да ви го валидирам насилството.
А и вие што бевте строго против насилство и ги ругате мајките што посилно си го фатиле сопственото дете за рака, некако ви се удвоиле стандардите.
Колку е само различно се' ова... За дете не знам, ама пошто сестра ми е средношколка, да дознаам за некој ваков копук, нема да дочека таа да му раскине. Ќе му раскинам јас поскоро, далеку од мирно, гнаса смрдлива.
Не збориме за такво насилство,туку за одбрана на сакана,на блиска,на најмила личност.Личност на кој животот ѝ е загрозен во моментот. Што да се прави кога полицијата ја нема во близина и не доаѓа?
Веројатно и јас. Веќе сум скокала во оган за сестрите, детето ми е мало. Ама гледам доста спротивности кај што мајка пишала дека детето не знам шо правело и го повлекла за рака, па и се нафрлија дека го малтретира детето, ауу бог да чува насилство... А овде друго.