Прашање за форумот?

Дискусија во 'За форумот' започната од Snow-Queen, 7 јануари 2012.

1. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    Screenshot_20210401-151510_Wikipedia.jpg
    Модераторите не ги знаат правилата, очекувате членовите да ги знаат.

На Mencia, marlonbrando69, ElenaOfRivendell и 5 други им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.274
    Допаѓања:
    67.881
    Види, на форум, во пишана дискусија нормално дека се толкува како дерење. Затоа и имаше толку реакции, зашто непотребно внесува тензија во дискусија. Затоа и имаме препораки за како посмирено да тече дискусијата.
    Патем, немаме конкретен правилник за употреба на интерпункциски знаци, правилата на форумот се јасни, знаете сите каде да ги најдете и каде да ги прочитате. Некои пак, за разлика од горното мислење, се за построги правила, правилата ни се премногу меки и затоа има вакви работи...
    Немам време да тргнам да барам моментално да копам по мислењата и да најдам. Еве ако ти текнува на некое кажи во која тема, па ќе ти кажам зашто ти било избришано. Ама без причина дека било не било.
    Кој ова го испратил како образложение? Каде?

На Guns N` Roses, buba4e89, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478

На Mencia, WildMk, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Ахам, интерпункциските знаци беа проблем во дискусијата, а не ваква си/таква си коментари.

Во ред, убаво е сето тоа што имате препораки како треба да тече дискусијата, ама имајте и доблест да ги разгледате забелешките на повеќето членови на форумов.

Ако сте модератори не значи дека сте безгрешни. Се надевам ќе размислите и во иднина ќе бидете помалку пристрасни. А ако не можете да престигнете со големиот број постови, едноставно побарајте помош.

На smile:), WildMk, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.274
    Допаѓања:
    67.881
    Никогаш не сме тврделе дека сме безгрешни, пишав и погоре. :) имаше во дискусијата доста непотребни работи, затоа и напишав пост да се престане и да се врати во вистинската насока. Само, сите заедно треба да се потрудиме и вие како членови ако се трудите постовите да ги сместувате во вистинските теми, да не се навредувате и дискусиите да течат смирено, тогаш и ние како модератори ќе имаме повеќе време и за дискутирање и нема толку мислењата да се цепкаат.

На mode-kristina и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    1.369
    Да не правам реклама тука ќе ми го избришат коментарот

Последна измена: 1 април 2021
  7. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Ама така на членовите не им одговара.
    Јас сум скрос про ова што си го пишала, ама многу често гледам по темиве да се плаче по модератори буу хуу навредени сите.

8. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.470
    Научени сме да сакаме контрола и казна Селти. Цел живот така.

На Celltica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    1.369
    Вака, свесна сум дека има такво нешто правила на форумот ама од комуникациска гледна точка мојот предлог е малку поинаков.. Значи поубаво да презентирам- документот со објаснување зошто е избришано вашето мислење треба да има поличен/персонален тон а не да делува како ископирано од правилник за форумот...
    Тука можете и самите да ги вежбате вашите коминациски вештини и секој од модераторите да придонесе кон правење на списокот. Ви гарантирам дека пола и повеќе од вашите членови би биле мнг позадоволни со добивање на порака и СЕКОГАШ ама секогаш ќе има такви кои нема да се согласат итн итн. Не треба тоа да ве спречува во можноста да пробате и да создадете околина каде поврзаноста на членовите и модераторите би била по синхронизирана. И секогаш ќе има објаснувања од типот на- ова завзема повеќе време, мнг работа е, побрзо и полесно е да се избрише....да полесно е ама не е тоа поентата...

Затоа и пишав пробајте. Размислете дека во иднина има големи шанси овој начин на комуникација да создаде позитивна атмосфер, поголема поврзаност на членовите кон модераторите како и самите да си помагате и помалку негативни реакции...
    Плус ќе си ги вежбате и тим лидерските способности (fingers)8)

Сепак пак ќе кажам дека интернет културата на нашиот народ е на мнг ниско ниво ама полека се учиме и заедно созреваме.

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Докажи го муабетот де:
    'И те банирам, затоа што го изразуваш своето несогласување'

Слика и прилика сте на државава мме! :D

На marlonbrando69 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.495
    Допаѓања:
    191.204
    Јас нејќам контрола и казна, сакам да се држиме до темата. Многу ли барам?
    Пеперутка сарма ја напраи темата за вакцини, три дена едно по друго се продолжува оф-топик муабет|(. Значи една тема не може да остане со фокус, сегде мора политики да се вртат, па да си ги мерат капацитетите па незнам шо.

И многу интересни сте. Вие као имате време да проверувате дали и каде ви било избришано мислење:^)Сериозно?:o А јас убедена дека сум безгрешна, оно не сум си ги проверувала старите мислења(facepalm)

На zuto, Guns N` Roses, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.856
    Допаѓања:
    142.506
    Бришат, не ти стигнува известување, не знаеш дека ти избришале.

Кога Реин го прави тоа, да не очекуваме дека модераторите ќе бидат пообзирни. Имам десетици скринови од мислења кои ми ги бришат, без објаснување. И ова ќе го избришат ;)

На marlonbrando69, DAngel, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Ти најде да зборуваш за офтопици, сериозно? :D

Непотизам и врски на форумот. Не знаеш дали си во влада или на фемина!!!

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.495
    Допаѓања:
    191.204
    Контаминираш со его трип моментално најбитна тема, да таа за ковид вакцини.
    Лично со тебе ништо немам за решавање, исто ко со било кого на форумов, ако ме најдеш оф топик пријавувај, секако нема да знам и да ме избришат:mm:

На fana, buba4e89, Guns N` Roses и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Па едно 70% од мислењата на сериозни теми ти се очаен обид за сарказам.

Немам ни ја ништо лично со никој, само си дискутирам низ форумов. И за воља на вистината дискусиите последните денови ми се онтопик. Од друга страна, офтопик мислења од типот ваква си/таква си, пеперутка ова направи, пеперутка она направи, се нижат ко охридски бисери!!!

Немам време да се занимавам со пријави.

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  16. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    37.236
    Најбоља си Пеперутче. Остај што зборат душманите (highfive) :*

17. Peperutce1115

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Па само ова го знаете бе Ана!
    Да му се закачите на некој како хиени и да го подјебавате.
    А во дискусии ќе се убаците со по еден два коментара и наеднаш ве снемува.

Ако тоа ви го храни егото океј. Само не ми зборете за еготрип ве молам.

Еве, јас како помлада од вас ќе се повлечам од темава. Слободно вие возрасни жени, продолжете на грбот на пеперутката да си собирате реакции.

На ElenaOfRivendell, Hellobeautiful, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  18. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.274
    Допаѓања:
    67.881
    Видете, дури и во една ваква тема за прашање и одговор не може да помине, а да нема расправии. Секогаш.
    Може ли некогаш едноставно да се скокне нешто ако не се согласувате? Или само културно да се реплицира?
    Ако гледате дека на крајот во дискусија не се разбирате едноставно напишете дека гледате дека не се разбирате, сте приложиле факти и толку, без да тргнувате кон навреди. Другите читаат и секако ќе прочитаат што е напишано.
    Ти не си банирана поради изразување несогласување, туку поради тоа што немаш кочница за ништо и никогаш. Исто и во темите, само истото го пишуваш до бескрај, на пример пријавувајте, и тоа го пишуваш милион пати, што веќе преминува во спам и ја уништува темата. Исто и со ова, океј, си напишала не се согласуваш еднаш, не мора милион пати, треба да се знае кога е доволно. И во темите исто, си напишала еднаш, два пати истото и ако немаш ново нешто да кажеш доволно е наместо постојано на секое истото, затоа потоа најчесто доаѓаш до бан, кога игнорираш предупредувањето дека веќе почнуваш со спамирање.

На zuto, Dust, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.740
    @RainBow слободно копај ми по мислењата. Ќе видиш дека ниеднаш се немам безобразно испонашано. А моментално немам кај да ти посочам за избришените мислења, пошто нели - избришени се.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    А да го примениниш својот совет врз тебе?
    Башка... никој не мора да ми реплицира... како што и сама кажа.
    Шо ми реплицираат?

Не знам дали немаш заприметено, ама имам кркано еден куп навреди на форумов, кои уште стојат.
    Шо не се загрижи за то?

Или, ај, нека не те боли патиката за мене... оти стојат навреди по цел форум по сите можни основи: Родова, Сексуална, Национална, Расна, Репродуктивна you name it?

Реки од луѓе се дискриминирани... па никому-ништо.
    Се разбира, освен ако не е некоја 'Миа' во прашање.

Не ми ја отворај устата, оти пак јас со бан ќе завршам и ништо нема да постигнам.

На Martka, deskarada, Peperutce1115 и 3 други им се допаѓа ова.