Прашање за форумот?

Discussion in 'За форумот' started by Snow-Queen, Jan 7, 2012.

1. Need for Speed

Need for Speed Истакнат член

Колку што знам IP адреса само градот ти го покажува и така некои базични информации а не твои лични.

2. Celltica

Celltica Форумски идол

Не знам што било. Видов дека една членка се жалеше на сите теми дека откриен ѝ е идентитетот преку ИП (?) и дека е хакирана. Си знаат од форумот што било.

Инаку какви линкови секојдневно ми стигнуваат на мејлови, не е лошо да си повториме дека линк што открива ИП е најмалку нешто што може да ти се деси ако кликаш на свашта што ќе ти пратат :D

fana and Biljarkata like this.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Дојде едукатор за да не просветли што е ИП, оти после толку години користење интернет, не знаеме. Браво за тебе (highfive)

Абе што е битно што е ип на крајот од денот, битно е само дека не е ничија работа да споделува БИЛО КАКОВ ПОДАТОК поврзан со друг член на форумот. Ете тоа е поентата на муабетот.

Mazegin, Tajnaotrovna, Stark and 18 others like this.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Каде јас едуцирам? Само прашав.
    Прашав дали ИП по некој закон е личен податок, пошто не знам како е во МК. Прашав и дали било споделено ИП.
    Кој каков податок споделил со кого?
    Ај да проверам уште еднаш што пропуштив...#проверува- Некому бил испратен линк :worried:

Peanut Butter likes this.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Па гифот беше потсмевање, да не се правиме наивни;)

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Колку има такви што сакаат да се плеткаат во туѓи животи, значи чудо едно!
    Да можи дома ќе им се напикате на сите, да видите шо им е - како им е.

Ако секој си се занимаваше со сопствениот двор, многу работи ќе беа поедноставни...
    ... ама не се...

7. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Јас колку што ја памтам ситуацијата, линкот беше наводно пратен кај членката во порака, не споделуван меѓу членови на форумот. Како е точно, не можам да тврдам. Админите сигурно провериле за каков линк се работи и дали стварно води до откривање ип адреса. Или пак што знам. Затоа што ДАнгел тогаш пиша дека не е вистина, поточно дека не и открила никаква ип адреса. Како е точно, си знаат у администрација. :D

Guns N` Roses and Biljarkata like this.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Откриен идентитет и хакирана?:worried:

Јас сум Џен, не се нервирај Емке:hai:

9. Bridget

Bridget Форумски идол

Само од кој град си се дознава по ип? Само? А ние што пишуваме од планинско село во Мк а се кажуваме во странство немаме ли право на приватност?
    Сериозно, ип или било што поврзано со идентитет очекувам од некои членки. Од ДАнгел не очекував, ме изненади.

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Мене не ме изненади... оти уште кога се зачленив на форумов, 'се дружев' со група членки меѓу кои ДАнгел и тогаш ко на смеа- на шала рече: Кој сакам можам да го дознаам по ИП

11. An-na

An-na Форумски идол

ИП е еден вид идентитет. Ај сеа да не се праиме мутави... Сега повеќето (ако не и сите) ИП адреси се динамични ама... некој кој е добро поткован може да дознае во одреден период кај кого била доделена одредена ИП адреса и со тоа да се отркие идентитетот на личноста т.е адреса на живеење. Ако ова ви е ок, ондак у реду :^)|( Ама... мислам дека не ви е, туку си ја браните другачката, и притоа правите мајмуни од себе. Ама, вие си знаете.
    Друго... дали некој споделува слики од себе, дете и штотијазнам не е оправдување некој друг да споделува приватни нешта за истиот. Пошто... секој одредува колку ќе споделува на форумот и тоа треба да е одлука на членот, а не некој друг во негово име да споделува било какви податоци за него.
    simple as that ;)

Last edited: Jul 19, 2021
    999, Indiegurl, Tajnaotrovna and 22 others like this.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Никој никаде не споделил никакви приватни работи, колку што сфатив. Дури ни ип.:?:

Peanut Butter and bicycle like this.
  13. An-na

An-na Форумски идол

Грешно си сфатила ;)

oblace1 likes this.
  14. Estranged

Estranged Форумски идол

Замисли на крај испаѓа и пратила линк од what's my ip или некој сличен сајт. :rofl:

И аман, не кликајте сомнителни линкови што ви ги праќаат сомнителни особи... Имаше една поговорка нешто со љубопитноста и мачката. :?:

Biljarkata likes this.
  15. oblace1

oblace1 Популарен член

Многу сте слатки вие што ја браните членката, ама многу, а и @RainBow.
    Да беше некоја друга членка во прашање ке ја шиканиравте и те како, а и ке добиеше траен бан што и заслужува.
    Баш сакам еден ден податоци лични за вас да изнесе можеби пак ке ја браните, вакви како вас и во реален живот се :puke:.

Зошто не и удрен траен бан? Сега споделила ип адреса, немој сега да рипате што е ип бла бла небитно е, утре ке сподели нешто друго. Недопустиво е вакви членови да имаат пристап до форумов. Читам смешки паметна била, па што дека? Има икс други паметни членки, ке дојде и некој попаметен и пак никому ништо, сеедно. Битни се постапките, а не дали е нов, стар член, паметен или не е сосема сеедно.

Вакви работи не се решаваат со краткотраен бан. Најдолно и најкварно нешто што може да се направи на еден форум.

Продолжите да аминувате вакви пиздарии...

999, deskarada, Mazegin and 14 others like this.
  16. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Како прво има разлика од тоа што ѝ пратила ИП во ЛП, а не споделила јавно. Факт е дека се битни постапките и единствено постапките. Факт е и дека ИП адреса не значи ништо макар што и да значи, никаде не била споделена. А тоа дека е паметна е мое лично мислење, се извинувам што го споделив во темава, очигледно многу боде очи. Да расчистиме, не викам дека треба да има привилегии затоа што (in my opinion) е паметна, туку сметам дека не заслужува бан затоа што не споделила ништо. Значи, по втор пат, тоа дека е паметна беше вишок.

17. Avery

Avery Популарен член

Дали може да игнорираш мислења на член само во одреден подфорум? Не на цел форум.
    Ок си е членката, само во одредени теми не можам (не сакам) да и ги гледам мислењата…

Ketchup likes this.
  18. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Мислам дека нема таква можност.

19. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Два, три дена ме нема и боом некој дешавка. Богами и на анонимен форум човек раат не може да се вклучи. Двојни аршини на форумов, стандард како и секогаш. Ова заслужува перманентен бан, без разлика за кој член и да се работи, а да беше некој друг член сигурно ќе добиеше перманентен бан за ова, гарантирам. Некој членови тераат на темите со оф топици по 10, 20 страни, некој теми и целите се и тотален промашај веќе не се знае која тема за што се дискутира од оф топици, мене секое мислење што било надвор од темата ми е избришано ама не сум се бунела и нема да се бунам зошто не ми е ни гајле искрено, ама двојни аршинии дека има, има.

20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Дангел воопшто не е привилегирана, напротив била банирана многу пати. Конкретно оваа ситуација не е образложена баш убаво за да се заземат страни и да се суди вака без целата слика.
    На пример, сега пред некој саат кога Дангел направи нов профил за да си ја каже нејзината страна беше експресно банирана, побрзо бришење на мислење немам видено на форумот. А не сум ни изненадена, ни прва, ни последна глупост на форумот, останав овде само заради една тема што ми е важна другото е за тепање досада.