Притисни на копчето Не ја надгледувај темата повеќе, после повторно притисни Надгледувај ја темата и ќе избереш како сакаш да ти стигаат известувања.
Не знам дали има соодветна тема за ова затоа ќе пишам тука. Во последно време членовите многу безобразно почнаа да дискутираат на форумот и да навредуваат. Не знам на што се должи тоа, дали недоволна контрола од страна на модераторите, опоменување, навистина не знам. Нема тема да отвориш, а да се дискутира како нормални цивилизирани луѓе. И не, не се работи за доза на иронија или сарказам, туку баш се си сваќаат лично и те навредуваат иако не те ни познаваат.
Далеку од тоа дека се замарам некој анонимен лик што мисли за мене. Има квалитетни ликови што сакам да ги читам, има интересни теми за дискусија, забава, ама темиве се претворија во бојно поле, ти се нафрлаат, те вреѓаат, не се бираат зборови воопшто кој како се изразува и не сум приметила само јас туку и други членови.
И многу извртуваат зборови, со доза на иронија или не, дали не разбрале што си пишала или разбрале па на секое те цитират за да се зафркаваат, па означуваат без врска кој било, да ти се одмили да пишеш по некои од темиве. Па уште напад од типот тоа за тебе зборува каква си, а она првично те напаѓа и на форумов со анонимни ликови не те ни познава, а толку ти се замара и си зема за право тоа што си пишала да го поврзува со тоа каков ти е животот надвор од форум Ти пишала членката и погоре и јас исто би пишала не вреди да им се замараш, пријави кога ќе видат модераторите ќе средат.
Добро е што има многу добри теми каде можеш нешто стварно да научиш и да размениш искуства, се друго е канта, те цитираат, се докажуваат, извртуваат зборови, па досадно ти било па љубоморна на нечии живот, сум следела сум цитирала едни исти членови, чисто грев да ти се падне за таквите…. Дно дна
Се согласувам, форумов е многу добро осмислен за да споделиме информации, се може да се демантира на фин и културен начин, ама за жал како надворешната некултура во реалниот живот не е ништо поразлична и на форумов, така да ни останува само да ги игнорираме
Е да исто како што си приметила тоа заборавив да пишам погоре многу се навредува. Чудни ми се по некои таму што се пронаоѓаат во се што ќе пишеш, како пијавица залепени те следат од тема во тема, да не пропуштат прилика да ти се раваншираат зошто во некоја тема културно си им дала до знаење до каде можат да те замараат. Конструктивна дискусија секогаш треба да има, ама кога почуваат да навредуваат готово е нема простор за дискусија. Ова нивново е претеризам, ај не за друго барем да не си го трошат толку времето на мене, туку на нешто што ќе ги едуцира посоодветно од мене кога не ме разбираат веќе, нека прочитаат нешто што ќе им ги прошири видиците. Ама не, тоа е просточа во чиста форма и обично избегнувам да се дообјаснувам со таквите, не вреди, игнор и спас од нив
Да зборувате за некој без да го означите оговарање е. Така @WildMk викаше еднаш а гледам лајк ставила сега на муабетот. Има сешто, ама затоа еден треба да запре и само да искористи опција ,,Пријави". Ќе заштеди време и свое и на модератор.
Не констатирам ништо без да разберам. Ти не знаеш мене зошто дотичнава еднаш ми се закачи оговарање што било. Двојни аршини многу имате, многумина од вас. @WildMk тогаш ти беше ќеф мене лично да ме нападнеш па се правеше паметна, така? Ти рече, оговарање е да не означиш член а да пишуваш за него. Истото е, потполно, нека ги означат ај членовиве да видиме кои се тие за кои пишуваат и нека си го решат проблемот, не вака одоколу.
Зборувам општо што се случува на форумов во последно време, а не за поедини членови. Тие што сметам дека несоодветно комуницираат се пријавени и означени во соодветната тема кај што се дискутирало. А да и многумина не те означуваат во темите, а те напаѓаат. Всушност и ти истото моментално го направи.
А што има врска кој е модератор на темите и дали треба или не треба да се сменат? Не те напаѓам, чисто ме интересира како ги визуелизирате? Зошто модератор би бил крив, за пишувањето на некои членови? За беспари, како што велат, доволно е и да фигурираат само и да грицкаат пуканки додека се кубат коси и летаат пердуви. Мене па дури ме нервира, на најубавото кога ќе почнат да бришат. Остајте не, да се допукаме, после нека се брише. Од сеирџиски побуди, не за друго. Сум кажала и пак ќе кажам, форумот треба да биде забава, а не лично и реално доживување. Кој ве знае? Репутацијата да не опадне на ликот зад кој стоите? Јас па само чекам некој да напише навреда, тие ми се омилени за обработка
И јас сакам да има барем една тема каде што ќе се пушти да тера, до кај шо ќе тера. Без модерирање. Како мини социјален експеримент.